Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Sve o Hanu => Sve o Hanu => Topic started by: mara on 04 Jul, 2010, 12:25:13

Title: Hanske VESTI
Post by: mara on 04 Jul, 2010, 12:25:13
evo jedne pozitivne po V.Hanu vesti ..gde se ne radi o korupsiji ni po mami ni po  tati ili koaliciji   vec se dokazuje znanje ,talenat i UMETNOST

V.Han kao sto znamo iz priloga dokaza - o kompleksu i koalicionom dogovoru  na celu sa N.Mitrovicem  ( na i   za konkurs sa S.Božovic ...vidi prilog poslato: 29 Jun, 2010, )  proganja -isteruje mlade ,ambiciozne, edukovane  strucne ljude i zato V.Han izgleda kako izgleda i dominira beda i siromastvo stanovnicima i buducim generacijama u svakom pogledu( mentalnom- psihickom,fizickom ,materijalnom...).

Milena A.Djordjevic je jedna od "proteranih" umetnica kojoj predsednik opstine N.Mitrovic sa svim pomocnicima i savetnicima i koalicionim partnerima  , a kamo li  direktorka Centara Kulture ne da  rad i prodor u V.Hanu i td ...   i evo uspeha. Prepoznatljiva mlada umetnica -prvi umetnicki fotograf iz V.Hana u istoriji V.Hana 2010 dobija prvu nagradu ULUPUDS'a i ulazi u istoriju umetnosti Srbije  .


Cestitam


Nagradu JELENA PAVIĆ ustanovila je galerija Feniks u čast rano preminule Jelene Pavić, umetničkog fotografa.

                                                                izvor http://www.artinfo.rs/ceo_profil.php?korisnik_id=750#   „FENIX FINE ART PHOTOGRAPHY 2“
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: mara on 07 Jul, 2010, 13:34:31
izvor  VRANJE PRESS (http://www.vranjepres.info/sh/1711/100/25199/?tpl=102)

Dr Nenad Mitrović, predsednik Opštine Vladičin Han

Izazov je biti predsednik najsiromašnije opštine

Koje su razlike izmedju najbogatijih i najsiromašnijih opština ?

Ako smem da se našalim:osećam se kao da jedem prasetinu u Teheranu ili pijem viski u Tripoliju.Vrlo je teško, mučno i neprijatno biti predsednik opoštine u kojoj narod od vas očekuje mnogo, a vi uspevate da mu pružite minimalno ili čak i ispod toga.Izgubio sam osmeh, shvatajući rizik koji sa sobom nosim.

U ovakvoj situaciji za mene i moje saradnike je izazov raditi u Vladičinom Hanu, pogotovu nakon svega što su uradili neki naši prethodnici čime smo postali začelje Srbije uprkos činjenici da se opština nalazi na Koridoru 10 i da nam je pruga u srcu varoši.Danas je prosečna zarada kod nas 15.000 dinara i radimo na tome da ona svim bude veća. Ne mogu da budem u koži mog kolege iz Novog Beograda jer iz ove kože se ne može.Mi imamo probleme ovde, ali ih ima sigurno i moj kolega Milenković. Mi smo na različitim pozicijama i na različitim nivoima, ali smo u Srbiji.

Novi Beograd što se tiče zarada uvek će biti ispred Vladičinog Hana.Bilo bi nenormalno da to ne bude tako.Ja se time ne opterećujem već pokušavam da stvorim ambijent u kome će naša opština u skladu sa svojim potencijalima moći da povrati dostojanstvo njenim stanovnicima. Kao što u Novom Beogradu posluju velike svetske kompanije mi želimo da ovde upravljamo svojim resursima pre svega vodom,šumom i zemljištem. To je perspektivna prednost uz ono što nas očekuje na Koridoru 10 ponavljam.

Ponavljam da startujem u svakom pogledu sa različitih pozicija. Inertnost je postojala kod nas u Vladičinom Hanui sasvim sigurno da su nam prošli neki vozovi i da smo sami sebi otežali položaj. Sada u skladu sa našim kapacitetima pokušavamo da maksimalno stvorimo ambijent koji će kroz strane investicije stvoriti potencijalnu šansu za boljitak. Uspeli smo da medju prvima,ako ne i prvi donesemo Prostorni plan naše opštine koji do sada nikada nismo imali.Greške ispravljamo konkretnim potezima i samo kroz takve poteze možemo računati na inicijalni efekat od decentralizacije.Od kukanja vajde nema,a za boljitak moramo da se izborimo pokazujući da ga zaslužujemo.

Vranje Press

Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: mara on 07 Jul, 2010, 16:07:16
citiram " Vrlo je teško, mučno i neprijatno biti predsednik opoštine u kojoj narod od vas očekuje mnogo, a vi uspevate da mu pružite minimalno ili čak i ispod toga.

zatražila bih tumacenje  ako neko  zna u V.Hanu i sire sta znaci ,
pružate  minimalno i cak ispod toga...... osecam da je odgovor   NISTA.[/u][/i]...kao sto i ne pružaju , ako grešim neka me se ispravi.

zatim

dodajem ...   da rado i bezobrazno startujete u svakom pogledu sa razlicitih pozicija i terate školovane i ambiciozne ljude svih  profila iz V.Hana to znamo svi i za to imamo dokaze.
Zaposljavate ljude sa uverenjima o studiranju a ne sa diplomama...kupujete poklone- lazne parfeme i delite ruckove po lokalnim kafanama , a sve to placate novcem privrednika V.Hana.  Sponzorisete KUD -folklor jer ste predsenik istog kluba, a ne želite da uložite u zastitu  slika i galeriju V.Hana jer je galerija otvorena i drustvena , gradska za sve  tj. nije privatna galerija.. i td..

Vrlo je teško, mučno i neprijatno biti stanovnik  opoštine V.Han  u kojoj je predsednik bez ideje i ambicije i nestrucnog kadra. Nazalost  niko u V,Hanu ne ocekuje nista od predsednika opstne to je licni trip ljudi na poziciji ..predsednici opstine su vizionari i  skretnicari i ne  treba da ocekuju  nista vec da  iskoristi resurse,položaj,prirodu , izbace korupciju i ukljuce zdrav razum i pedantne urbaniste,arhitekte,lekare,ekonomiste , pravnike koji po službenoj dužnosti  sprovede zakon i unapredjuju životnu -mentalnu-ekonomsku sredinu V.Hana.
[/list]

Zato dr.med.veterine N.Mitrovicu greške ispravite tim  konkretnim potezima i samo kroz takve poteze možete računati na uspeh i podrsku .
za pocetak;
Zamenite nestrucne strucnim i iskusnim ljudima.
Platite studentima zaostale studenske stipendije,motivisite nove generacije da ostanu u V.Hanu,
ne bežite od istine i oprostice vam Hancani osnovne greske, ali dokažite  da može i bolje ako ste realni i spremni .
Izadjite na ulice V.Hana i popricajte sa starosedeocima , recice vam sve ,šta i kako dalje, samo pažljivo slusajte  i realizujte to što vam oni kažu a ne clanovi gradskog veca jer su nametnuti tu da sputavaju i l....
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: Stanislaw on 09 Jul, 2010, 01:27:58
Huh,

Ne bih trebalo da komentarishem , jer me se u sushtini i ne tiche, ali me nervira Vash "stav". Namerno je pod znacim navoda... Pre nekih godinu dana ste branili istog ovog choveka po ovom forumu, sada istog pljujete. Sem toga, ponekada, me zaista zaprepasti nivo malogradjanshtine koju ispoljavate ovde.

Quote
Zato dr.med.veterine N.Mitrovicu greške ispravite tim  konkretnim potezima

chemu ovo gospodjo? Pa Vi ste bar shkolovana osoba. Zashto to radite? Doktor je doktor. I onaj koji lechi ljude i onaj koji lechi konje. On je legitimno zavrshio funkcionalnu shkolu, i to mu niko ne mozhe poreci. Nadam se da shvatate zashto ovo potenciram.

Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: mara on 09 Jul, 2010, 15:12:34
ne bas , ne shvatam jer  doktor sa skracenicom dr . moze biti i doktor pravnih nauka i td. ...nije bitno


bitno je da je V.Han definitivno pao i umrtvljen zahvaljujuci ljudima na vlasti i to je tužno i bolno
eto zato se javljam...Svi cute jer se neceg boje i svi  bi da  im se dr.vet.medicine obrati, i opet ih potapse i obeca im nesto ...

prosle godine je dr.med.veterinary  nesto - donekle , hteo da uradi,  ali  ove i naredne bice tešo.  

Uostalom njemu na obraz kao i na obraz koalicionim partnerima i urbanisti sa ili  bez diplome u V.Hanu
kožarima u C.Kulture i td.

Zar ne shvataš koliko Surdulica isplivava realnim radovima i zalaganjima samih stanovnika. toliko Han propada i izbacije negira  strucne kadrove, na svim poljima, jer im je frka od rada i privrede,jer treba dati i podeliti sa drugima, sto znanje , sto umece, sto profit ...epa  V.Han nema trenutno , kao ni dr.med.veterine znanje,strucan kadar a samaim tim ni profit ....


možda tebi  nije bitno .. meni jeste jer mi dete pohadja  skolu u V.Hanu i sada se razmisljamo da   nastavi sa obrazovanjem u V.Hanu jos godinu dana ili opet migracija...

da li sam ili nisam malogradjanka isto nije bitno, bitno je da se borim protiv korupcije u V.Hanu i ekologije i cujem donekle.                       A da sam u pravu potvrdjuje cutanje samih Hancana
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: mara on 09 Jul, 2010, 15:17:42
ps.

pitam se zasto niko ne komentarise prilog pre toga tj uspeh Hancanke van V.Hana  vec samo montira dijalog  tj.pitalice kad je negacija ili realnost crnila V.Hana u pitanju .
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: Stanislaw on 09 Jul, 2010, 21:58:54
Gospodjo, gde se u Surdulici nalaze ti struchni kadrovi? Ja ih ne vidim... Ne verujem ni da su ikada bili na svojim radnim mestima...

Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: mara on 12 Jul, 2010, 19:49:01
hanske vesti

izvor  http://www.pressonline.rs/sr/vesti/regioni/story/125182/Pre%C5%BEivljavaju+sa+80+evra.html


Pozivaju investitore

U lokalnoj samoupravi kažu da sve čine kako bi Hančane izvukli iz bede, ali da to traljavo ide.

- Za ovakvu situaciju glavni uzrok je loša privatizacija nekada velikih i jakih društvenih preduzeća. U postupku privatizacije rukovodstva tih preduzeća i sindikati se nisu snašli i osim „Nektara" nema nijednog preduzeća koje radi i gde radnici primaju redovnu platu. U lokalnoj samoupravi smo radili sve da privučemo investitore, nudimo besplatno zemljište kompletno opremljeno infrastrukturom svakom ko želi da gradi neki pogon, ali još nema interesenata. Ponovo apelujem i preko vašeg lista da nam se jave i garantujem da će dobiti najbolje uslove u Srbiji za investiranje - kaže zamenik predsednika opštine Vladičin Han Zoran Ljubisavljević.


Preživljavaju sa 80 evra

Vladičin Han je pao na poslednje mesto po zaradama u Srbiji, od onoga što je preostalo od privrede prosečna plata je 8.973 dinara

Zaposleni građani Vladičinog Hana pali su na poslednje mesto u državi po zaradi, a pre 25 godina bili su treći po zaradama u Srbiji i 18. u tadašnjoj Jugoslaviji. Oni koji još rade u nekoliko preduzeća i maloj privredi zarađuju 8.973 dinara.

U Vladičin Han nekada se dolazilo zbog posla, a sada se masovno odlazi zbog siromaštva i bede. Redovne plate primaju samo zaposleni u državnim i opštinskim službama, dok oni koji rade u društvenim i privatnim firmama sa neredovnim platama od 6.000 do 8.000 jedva preživljavaju.

Kupaca nema danima

- Evo sad je deset do tri, a ja sam prodala samo jedan par dečijih cipela od 1.600 dinara. Ima dana kada niko ne uđe u radnju, a kamoli da nešto pazari. Ukupan mesečni pazar je 46.000 dinara, pa vi sad vidite kako žive Hančani kad nemaju ni za obuću. Očekujem da gazda zatvori radnju, iako u Hanu ima samo dve ovakve prodavnice, a ja ne znam kako ću dalje jer sa ovom platom od 12.000 dinara izdržavam muža, sina, snaju i malog unuka. Badava su deca završila škole kad nema posla. Han postaje mesto staraca, odoše deca u svet - objašnjava situaciju u ovom mestu prodavačica u prodavnici dečje obuće Divna Pešić.

Vladičin Han je nekada je bio poznat po „Delišesu", koji je pravio „hani" sokove, sada ta firma ne postoji. Deo „Delišesa" kupio je „Nektar" i jedino tamo radi tridesetak radnika koji primaju skromne zarade. Ostala društvena ili neuspešno privatizovana preduzeća, poput kartonaže FOPA, drvne industrije „Sloga", „Han plasta" i ciglane tavore i čekaju stečaj.

- Radimo već 30 godina u „Han plastu". Danas smo svi linearno primili po 6.000 dinara i to za jul prošle godine. Decu othranismo na papriku i pekmez. Mesa ima samo za praznik i to ga ne kupujemo u mesari, već svi imamo pomalo zemlje pa othranimo po prase i neko pile. Naša deca ne znaju ni šta je more ili ekskurzija - pričaju radnici Srboljub Nikolić i Branislav Milenković.


Hančani najviše cene penzionere i one koji rade u inostranstvu jer da nije njih deo stanovnika bi gladovao.

- Radim u Italiji 10 godina. Svakog meseca pošaljem kući do 300 evra. Sa tim parama izdržavam ženu, dvoje dece, oca i majku. Problem je što ni u inostranstvu nema posla k'o nekad. Ne znam kako će dalje sve da bude - priča Boban Jakupović.

Grupa žena na povratku sa njive, gde su za nadnicu okopavale kupine, kaže da su do pre pet godina radile u „Koštani".

- Sve je propalo i sad idemo u nadnicu. Zimi, kad nema sezonskih poslova, živimo od svekrove penzije koja je 15.000 dinara. Da bi uštedeli, leti kuvamo ručak na šporetu na drva, a vodu za kupanje grejemo na suncu. Na stolu imamo ono što sami odgajimo - pasulj, boraniju, papriku, paradajz i krompir, pa bar nismo gladni - jadaju se ove nadničarke.

Mladi odlaze iz varoši

Bavljenje privatnim biznisom u Vladičinom Hanu po oceni meštana je utopija, jer problem je i kome prodati to što proizvedete. Od male privrede jedino rade pijačne tezge.


- Napravio sam pokretnu tezgu i švercujem povrće i voće. Jeste da me jure inspektori, ali to mi je jedini izvor prihoda. Nema od ovog neke velike zarade, jedino se nešto više proda kada penzioneri prime penzije, ostalim danima ni za vodu da zaradiš - kaže pijačni prodavac Jordan Kitanović.

Samo od početka godine više od 1.000 građana, uglavnom mlađih, podnelo je zahteve policiji za promenu prebivališta. Mladi najviše odlaze u Novi Sad i Beograd, a dobar deo u potrazi za sezonskim poslovima odlazi u Crnu Goru.

- Većina mojih drugara tokom leta ide u Crnu Goru, rade ko konobari. Ja ne mogu jer imam bolesnu majku, pa ovde prodajem lubenice. Ostane mi dnevno oko 300 dinara. Majka ima 12.000 penziju i ja donesem to što zaradim, pa ne živimo tako loše, mnogi nemaju ni to - skromno priča dvadesetogodišnji prodavac lubenica pored pijace u Vladičinom Hanu.fakti

n Opština Vladičin Han ima 23.700 stanovnika

n Na birou za zapošljavanje evidentirano je 6.000 nezaposlenih

n Oko 2.000 radnika se vodi kao zaposleno, ali ne primaju platun Pojedinačnu socijalnu pomoć prima 1.400, a stalnu 300 građana
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: mara on 29 Jul, 2010, 10:07:24
ako je Vlada Srbije najurila Nadicu Momirov zasto N.Mitrovic i podpresednik ili  Z.Ljubisavljevic  zamenik predsednika opštine Vladičin Han .ne najure Mariju Andrejevic sa službe

 
jer svi prikupljeni materijali u kojima su iznetii  različiti podaci o njenoj stručnoj spremi i radnom angažmanu budu podneti i radnoj ili  ...
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: mara on 29 Jul, 2010, 10:10:11
Najveće plate na Novom Beogradu, najmanje u Vladičinom Hanu

IZVOR http://www.srbijanet.rs/ekonomija/srbija/57512-najvece-plate-na-novom-beogradu-najmanje-u-vladicinom-hanu.html

Najviše prosečne zarade u maju u Srbiji imali su zaposleni na Novom Beogradu - 54.061 dinar, a najniže zarade zaposleni u Vladičinom Hanu - 15.276 dinara, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Što se tiče zarada po okruzima, najniže su, tradicionalno, u Topličkom okrugu - 23.438 dinara, a najviše u gradu Beogradu - 41.901 dinar. Opštine sa najvišim platama, pored Novog Beograda, su Lajkovac - 46.833 dinara, Lazarevac - 46.315 dinara, Zemun - 45.996 dinara i Vračar - 43.778 dinara.

Medju opštinama sa najnižim platama, osim Vladičinog Hana su i Kuršumlija - 15.995 dinara, Rača - 17.833 dinara, niška opština Pantelej - 18.393 dinara i niška opština Palilula - 19.090 dinara. Posmatrano po delatnostima, najveće plate imali su zaposleni u vadjenju sirove nafte i gasa - 95.164 dinara, a najmanje zaposleni u ribarstvu - 12.989 dinara.

U vrhu po visini plate su i zaposleni u organizacijama na bazi učlanjenja sa prosečnom platom od 72.893 dinara, zatim finansijskom posredovanju - 71.861 dinar, vazdušnom saobraćaju - 69.850 dinara i proizvodnji koksa i derivata nafte - 69.328 dinara.  Medju onima sa najnižim zaradama su i zaposleni u proizvodnji odevnih predmeta i krzna sa 14.605 dinara, preradi i proizvodnji od drveta i plute - 15.739 dinara, proizvodnji radio, TV i komunikacione opreme - 16.147 dinara i proizvodnji kože, predmeta od kože i obuće - 18.916 dinara.

Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: mara on 09 Avgust, 2010, 13:25:47
ma daj, ne duguju nikom nista..kako to
duguju narodu urbanu i ruralnu kulturu - zivljenje,ciste ulice,sredene trotoare ...deci,omladini stanovnicima i turistima V.Hana kulturni program 2010 i 2011 godine
duguje objasnjenje  i zaposlenje  strucnim ljudima...  kao i objasnjenje zasto jos uvejk N.Mitrovic gaji  i cuva ,platom isplacuje  nestrucne ljude oko sebe pr. M.Andrejevic bez diplome ili tekstilnog radnika u C.Kulture direktor CK.S.Bozovic .. naravno da bi on kao predsednik  dalje brao i uzimao novac...

naravno ne duguje smara on ...koji fol pitajte  ostale

http://www.vranjske.co.rs/vest.php?id=1022  izvor vranjske

deo teksta

МУКЕ ПО КУЛТУРИ

-Највећи проблем у Владичином Хану - каже Милован ИЛИЋ, један од најагилнијих ханских културних стваралаца, сликар, новинар и позориштник - је непотизам, који је нарочито изражен у култури. Сви креативни људи у Хану су изван система локалне самоуправе. И што је најтрагичније, то је континуитет.
Илић подсећа да је председник општине Митровић по ступању на дужност путем медија обећао да ће сви креативни људи у Владичином Хану добити своју шансу.
-Приликом посете тадашњег министра културе Војислава Брајовића - наставља Илић - који му је тражио пројекте, обећао је да ће управо он бити спона између дечијег позоришта, које сам ја основао, и ресорног министарства. Међутим, чим се устоличио, ја, покретач тог позоришта, добио сам отказ.
Ништа боље није било ни са претходним локалним властима.
-Тако сам седамдесетих најурен из Хана - каже Илић - јер сам покренуо аматерско позориште. После такозваних промена, када сам се вратио у Владичин Хан, систематски су ми затваране школе цртања, сликања и калиграфије. Сада је, иначе, директор Дома културе у Хану текстилни радник. Ја сам на тржишту рада.
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: adler on 09 Avgust, 2010, 14:17:15
ma daj, ne duguju nikom nista..kako to
duguju narodu urbanu i ruralnu kulturu - zivljenje,ciste ulice,sredene trotoare ...deci,omladini stanovnicima i turistima V.Hana kulturni program 2010 i 2011 godine
duguje objasnjenje  i zaposlenje  strucnim ljudima...  kao i objasnjenje zasto jos uvejk N.Mitrovic gaji  i cuva ,platom isplacuje  nestrucne ljude oko sebe pr. M.Andrejevic bez diplome ili tekstilnog radnika u C.Kulture direktor CK.S.Bozovic .. naravno da bi on kao predsednik  dalje brao i uzimao novac...

naravno ne duguje smara on ...koji fol pitajte  ostale


 funnysm


Pa neli si ti odgovorna za onaj krš i lom na centar, ti Hančanima duguješ sredjeni trotoar, kakva je ona tvoja kultura urbana, ruralna ili praistorisko pećinska ? Pećinski čovek je imao slične projekte u cilju zagadjenja svog životnog prostora kao i tvoj projekat koga možemo slobodno nazvati "Djubre u centru grada".

Oni su hteli da te angažuju da budeš šef urbanizma ili direktor u Centar kulture ali kada su videli tvoju diplomu šumarskog fakulteta, shvatili su da si ti ustvari ekspert za bukve i bagrem, još kada si se istakla sa projekat "Djubre u centru grada" koristeći materijale kao što su upišani železnički pragovi koje nije htela ni železnica, skršena cigla i asfalt, sigurno su shvatili da je tebi ustvari mesto na Kukavicu medju bukve i bagrem i onda su odustali od tvog angažovanja.
Neznam samo kolko li je koštalo opštinu ono navlačenje djubreta u grad, Djoka Furnja bi to sigurno besplatno dovuko sa deponije.
I neznam samo zašto recimo u Njujork, Moskvu, Pariz ili neku drugu svetsku metropolu nema ni jedan park od umočani železnički pragovi, nego smo mi baš morali da imamo tu nesreću da nas ti zadesiš i zašto svi nenormalni dodjev da živiv baš u Han, zašto su morali amerikanci, englezi i ostali belosvetski koji cene tvoj rad i ideju da te namavaju otuda ili su možda i oni na vreme uvideli da imaju posao sa eksperta za bukve i bagrem.
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: mara on 09 Avgust, 2010, 14:39:49
definitvno niko od vas bas nista NErazume i NEcita i NEradi  kako treba .. NE interesuje me STA SU ONO HTELI i ko su to oni ... dotice  me se samo sta, skim  i gde ja hocu da radim i zivim ... tako poslusaj me - dogovicemo se  to gde sam ,sta sam i skim sam  se tebe i V.Hana vise ne tice - dotice... kao ni mene sta si i ko si ti

a sto niko pa ni ti NEznas sta je PEJZAZNA ARHITEKTURA  tu vam nema pomoci ..ali stvarno nema
a o VIII stepenu -diplomi HKU urban dizajn NL ...necu ni da pisem to je za VAS latinica

pozdrav

ps.NEzelim da se dopisujem, nema lazi prevare,ruckova i dr.manipulacija samnom zato je ono sto je ono u V.Hanu ,zato je sto je nista u C.Kulture ...i zato su pali pokloni parfemi i ruckovi sa drugima ...
uostalom cela tema je gde se predsednik dopisuje sa narodom kao izvinjenje DS-u centrali , a ne izadje na ulucu i suoci se sa stanovnicima V.Hana.
pss. imate bitnijih globalnih stvari u V.Hanu nego da se pojedincem u prolazu dopisujete  

http://www.vranjske.co.rs/vest.php?id=1022  izvor vranjske
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: Redzepovic on 09 Avgust, 2010, 17:15:07
definitvno niko od vas bas nista NErazume i NEcita i NEradi  kako treba .. NE interesuje me STA SU ONO HTELI i ko su to oni ... dotice  me se samo sta, skim  i gde ja hocu da radim i zivim ... tako poslusaj me - dogovicemo se  to gde sam ,sta sam i skim sam  se tebe i V.Hana vise ne tice - dotice... kao ni mene sta si i ko si ti

a sto niko pa ni ti NEznas sta je PEJZAZNA ARHITEKTURA tu vam nema pomoci ..ali stvarno nema
a o VIII stepenu -diplomi HKU urban dizajn NL ...necu ni da pisem to je za VAS latinica

pozdrav


ps.NEzelim da se dopisujem, nema lazi prevare,ruckova i dr.manipulacija samnom zato je ono sto je ono u V.Hanu ,zato je sto je nista u C.Kulture ...i zato su pali pokloni parfemi i ruckovi sa drugima ...
uostalom cela tema je gde se predsednik dopisuje sa narodom kao izvinjenje DS-u centrali , a ne izadje na ulucu i suoci se sa stanovnicima V.Hana.
pss. imate bitnijih globalnih stvari u V.Hanu nego da se pojedincem u prolazu dopisujete  

http://www.vranjske.co.rs/vest.php?id=1022  izvor vranjske

E ako je ono u centar grada pejzažna arhitektura i VIII stepen diplome HKU urban dizajn NL onda sam ja profesor na taj fakultet - dr. Redzepović

Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: mara on 09 Avgust, 2010, 17:20:56
 thignorege7
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: Stanislaw on 09 Avgust, 2010, 18:47:03
definitvno niko od vas bas nista NErazume i NEcita i NEradi  kako treba .. NE interesuje me STA SU ONO HTELI i ko su to oni ... dotice  me se samo sta, skim  i gde ja hocu da radim i zivim ... tako poslusaj me - dogovicemo se  to gde sam ,sta sam i skim sam  se tebe i V.Hana vise ne tice - dotice... kao ni mene sta si i ko si ti

a sto niko pa ni ti NEznas sta je PEJZAZNA ARHITEKTURA  tu vam nema pomoci ..ali stvarno nema
a o VIII stepenu -diplomi HKU urban dizajn NL ...necu ni da pisem to je za VAS latinicaGospodjo,

Ja apsolutno ne mogu da verujem shta ovde chitam. Ako Vi imate Master degree, gospodjo, iskreno se nadam da ste ga kupili, kao shto je svoju diplomu kupio gradonachelnik Surdulice, shto je tradicija. Ne mogu da verujem da neko mozhe da bude toliko pakostan, toliko gord, toliko ponosan, a ujedno toliko bezobrazan, ne kulturan i premazan svim bojama te svadljiv na sve shto ima logike... stvarno nemam rechi.

Vi ste latinica... Vi ne znate osnove Srpskog pravopisa, gde se "ne" odvaja od ostatka rechi, sem u 4 sluchaja... Nisam, necu, nemoj, nemam...  a kada se pishe uz glagol pise se odvojeno. Latinica, dupe moje... 

Ja perem ruke od svakog petljanja sa Vama i ignorisem postove koje Vi postavljate. Mene je sramota shto sam iz Surdulice, jer mi brukate grad. Ko ste vi? Za koga radite? Zashto vodite krstaski rat protiv Vladicinog Hana i ovog foruma svojim spamovima? Da li zaista toliko mrzite sebe da projektujete svoju mrzhnju na druge, te vracate se ovde da provocirate da bi vam neko replicirao? Jeste li toliko usamljeni? Shta je Vash problem? Zashto ovo radite? Pa objavljujte kolumne po tabloidima, mozete chak i da zaradite... Mislim, imate rechnik za tabloide i zhutu stampu... dontunderstand

i za kraj:
Je moest je schamen. Ik ben niet zo opgevoed, maar ik heb genoeg zelfvertrouwen om te blijven "menselijke" sm169

Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: mara on 09 Avgust, 2010, 18:50:23
 thignorege7  ...


http://www.vranjske.co.rs/vest.php?id=1022  izvor vranjske

МУКЕ ПО КУЛТУРИ

-Највећи проблем у Владичином Хану - каже Милован ИЛИЋ, један од најагилнијих ханских културних стваралаца, сликар, новинар и позориштник - је непотизам, који је нарочито изражен у култури. Сви креативни људи у Хану су изван система локалне самоуправе. И што је најтрагичније, то је континуитет.
Илић подсећа да је председник општине Митровић по ступању на дужност путем медија обећао да ће сви креативни људи у Владичином Хану добити своју шансу.
-Приликом посете тадашњег министра културе Војислава Брајовића - наставља Илић - који му је тражио пројекте, обећао је да ће управо он бити спона између дечијег позоришта, које сам ја основао, и ресорног министарства. Међутим, чим се устоличио, ја, покретач тог позоришта, добио сам отказ.
Ништа боље није било ни са претходним локалним властима.
-Тако сам седамдесетих најурен из Хана - каже Илић - јер сам покренуо аматерско позориште. После такозваних промена, када сам се вратио у Владичин Хан, систематски су ми затваране школе цртања, сликања и калиграфије. Сада је, иначе, директор Дома културе у Хану текстилни радник. Ја сам на тржишту рада
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: Kosac on 12 Avgust, 2010, 22:44:53
"kulturno prosvetljena damo" nemoj da davis vise ovaj narod s tvoju umetnost, smaras! Znas gde banane uspevaju pa tam gi sadi! Narod nema za leb a ti ih podlagujes sa banane! Sramota!!! Ono sto si odradila na centar moze se poredi sa deponiju u orljak!  pandur
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: mara on 12 Avgust, 2010, 22:52:27
da,  zato sto su iz opstine predsednikN.Mitrovic i Z.Ljubisavljevic u saradnji sa  Marijom A-inace arhitekta bez diplome..11-12 god u radu i nacelnik V.Hana i td. tako hteli kazu " za Hancane samo tako treba... sve investicije su sada  kod nas , necemo vise da uredjujemo  i investiramo jer nam treba novac za plate i letovanja ... nastavljati sa radovima takodje ne treba jer se onda  zaklanja wc a on ustvari  oslikava i  lice  je  V. Hana i stanovnistva - kao i detalji  okolnih bezvezarija pored reke "...

inace konceptualno gledano ko jos od Hancana  ceni prirodu njeno bogastvo i resurse  V.Hana ... setalista,stanovnictvo i reku  Kalimanku ?

 
nadalje svaki komentar  thignorege7
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: EricTheViking on 12 Novembar, 2010, 22:41:54
Метеор над југом Србије!

Како јављају репортер РТС-а нешто пре 20 часова у пределу Грделичке клисуре чуо се снажан прасак за који се претпоставља да је изазван прелетом или падом метеора у том региону.

Нешто пре 20 часова у пределу Грделичке клисуре чуо се снажан прасак за који се претпоставља да је изазван прелетом или падом метеора у том региону.

Како  јавља наш дописник Срђан Цонић из Лесковца  прасак је настао пошто је метеор пробио звучни зид, али није познато да ли је пао у том подручју или је само прелетео регион.

Ову информација потврђена је нашем дописнику из лесковачког Центра за обавештавање.

И дописник РТС-а из Врања јавио је да се и у околини тог града чуо јак прасак.

Екипе РТС-а упутилие су се на лице места.

Izvor: RTS (http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/794712/%D0%9C%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BE%D1%80+%D0%BD%D0%B0%D0%B4+%D1%98%D1%83%D0%B3%D0%BE%D0%BC+%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B5!.html)Meteor iznad Surdulice
12. novembar 2010. | 21:33 | Izvor: FoNet
Vranje -- Meteor je u 19.32 sata probio zvučni zid iznad Surdulice, rečeno je za FoNet u Službi za obaveštavanje u Vranju.

Na jugu Srbije se začula snažna eksplozija koja je uznemirila građane više mesta, a čula se čak do Leskovca, tvrde građani.

Meteor je produžio prema Bujanovcu i delu između Srbije, Makedonije i Kosova, ali se ne zna da li je negde pao ili se rasprsnuo, rekli su u toj službi.

Izvor: B92 (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=11&dd=12&nav_id=472008)
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: EricTheViking on 12 Novembar, 2010, 23:11:08
NE ZNA SE DA LI JE SVEMIRSKI KAMEN NEGDE PAO
Meteor probio zvučni zid iznad Surdulice!

FoNet, Tanjug    | 12. 11. 2010. - 21:53h   21:59h | Foto: Reuters-Ilustracija    | Komentara: 5
Meteor je večeras u 19.32 sata probio zvučni zid iznad Surdulice, rečeno je u Službi za obaveštavanje u Vranju.

Na jugu Srbije se začula snažna eksplozija koja je uznemirila građane više mesta, a čula se čak do Leskovca, tvrde građani.

Meteor je produžio prema Bujanovcu i delu između Srbije, Makedonije i Kosova, ali se ne zna da li je negde pao ili se rasprsnuo, rekli su u toj službi.

Milan Jeličić iz Astronomskog društva "Ruđer Bošković" u Beogradu rekao je večeras da je moguće da je na nebu nad jednim delom Srbije primećen bolid.

Bolid je sjajan meteor koji je svetliji od planete Venere i prate ga zvučni efekti koji nastaju prilikom njegovog raspada, kazao je Jeličić.

Prema njegovim rečima, sa opservatorije na Kalemegdanu ništa se nije videlo, ali i vremenske prilike su bile nepovoljne, a o neobičnoj pojavi na nebu nad južnom Srbijom interesovali su se u toj ustanovi mnogi novinari.

Dopisnik Tanjuga iz Vranja javio je da je svetlosna lopta na nebu, večeras u 19.32 minuta primećena u nekoliko mesta u tom delu zemlje. Svetlosno telo je velikom brzinom preletelo nebo a potom se osetila snažna detonacija.

Izvor: BLIC (http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/217172/Meteor-probio-zvucni-zid-iznad-Surdulice)
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: AlexTheGreat on 13 Novembar, 2010, 00:11:36
Ovo je van teme, al ne mogu da odolim a da ne prokomentarisem:

-Na nas dole na jug samo vanzemaljci moz pomognev, izgleda...   sm169

Pa bolje da su ovo neki NLO nego li meteori. Nego iznad kaliforniju ovija dani isto letelo neko cudo za koje niko ne zna sta je...

A evo i jedan genijalan komentar sa RTS sajta:

Ljudi moji dal je ovo moguce,evo ga meteor u selu donje zapsko kod vranja sakupili se ljudi ludnica jedna,greje se rakija a i prase se donelo da se prinese žrtva,evo čeka se stole armonikaš iz rataje da se zaigra malo,da se proslavi.Malo probleme pravi jaša zapeo da ga tera kuci za uspomenu.Šta da vam kazem sakupili se ljudi strac boža,razmatra se šta da se radi sa njim !!!
 25r30wi 25r30wi
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: KASPER on 15 Novembar, 2010, 16:52:57
Najjaca fora je sto moji kzu da nista nisu culi, tek na vesti.
 ;D
Title: Hanske VESTI ŠOKANTNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Post by: EricTheViking on 19 Mart, 2011, 20:13:04
Тинејџерку силовали пола сата

При­пад­ни­ци по­ли­ци­је у Вра­њу ухап­си­ли су Дра­га­на К.(22) из се­ла Ле­пе­ни­ца, ко­ји се те­ре­ти за си­ло­ва­ње, и Мар­ка Д. (22) из Вла­ди­чи­ног Ха­на, осум­њи­че­ног да је по­ма­гао при си­ло­ва­њу ма­ло­лет­не 16-го­ди­шње де­вој­ке З. Д. у ње­ној ку­ћи у Вла­ди­чи­ном Ха­ну. Пре­ма зва­нич­ном са­оп­ште­њу, по­сле са­слу­ша­ња ис­тра­жни су­ди­ја Ви­шег су­да у Вра­њу осум­њи­че­ни­ма је од­ре­дио при­твор до 30 да­на. Ка­ко „Прав­да“ са­зна­је од из­во­ра бли­ског ис­тра­жним ор­га­ни­ма, по­ли­ци­ји је слу­чај при­ја­ви­ла са­ма жр­тва.

(http://www.pravda.rs/wp-content/uploads/2011/03/vladicin-han.jpg)

– По­сле из­вр­ше­ног си­ло­ва­ња 15. мар­та, де­вој­ка је, у те­шком пси­хич­ком ста­њу, до­шла у по­ли­ци­ју и при­ја­ви­ла овај слу­чај. Од­мах на­кон то­га, она је хо­спи­та­ли­зо­ва­на и пру­же­на јој је по­треб­на ле­кар­ска не­га, а ње­но здрав­стве­но ста­ње је са­да до­бро. При­пад­ни­ци вра­њан­ске по­ли­ци­је од­мах су по­кре­ну­ли по­сту­пак, а за­тим про­на­шли и при­ве­ли осум­њи­че­не – ка­же наш из­вор, до­да­ју­ћи да је Дра­га­на К. и Мар­ка Д. са­слу­шао над­ле­жни ис­тра­жни су­ди­ја, по­сле че­га им је од­ре­ђен при­твор.
Пре­ма не­зва­нич­ним са­зна­њи­ма, де­вој­ка З. Д. на­па­да­че је по­зна­ва­ла од ра­ни­је, а коб­ног да­на они су јој до­шли у по­се­ту.
– Дра­ган К. је, на­вод­но, био за­љу­бљен у жр­тву, код ко­је је са сво­јим дру­гом до­шао ка­ко би уго­во­рио са­ста­нак. Ме­ђу­тим, де­вој­ка га је, као и не­ко­ли­ко пу­та ра­ни­је, од­би­ла. То је раз­љу­ти­ло Дра­га­на ко­ји је ско­чио на де­вој­ку, по­це­пао јој одећу, а за­тим, на­ре­ђу­ју­ћи Мар­ку да чвр­сто др­жи не­срећ­ну де­вој­ку, по­чи­нио си­ло­ва­ње. Блуд­ни­че­ње над ма­ло­лет­ни­цом, ка­ко се про­це­њу­је, тра­ја­ло је око 30 ми­ну­та.
– На ово упу­ћу­ју ис­ка­зи ком­ши­ја ко­ји на­во­де да су Дра­ган и Мар­ко ви­ђе­ни ка­ко ула­зе у ку­ћу жр­тве, али и ка­ко из­ла­зе око сат вре­ме­на ка­сни­је – ка­же наш са­го­вор­ник.
По­ли­ци­ја на­ста­вља ис­тра­гу, ка­ко би се утвр­ди­ле све окол­но­сти под ко­ји­ма је из­вр­ше­но блуд­ни­че­ње над ма­ло­лет­ни­цом.
У. Х.

IZVOR: Pravda (http://www.pravda.rs/2011/03/18/tinejdzerku-silovali-pola-sata/)
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: ZZ on 19 Mart, 2011, 21:07:31
Ništa, će gi ofikarimo patkice kad gi vidimo...ko ne sme taj je pi*ka  boxing2
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: Kosac on 20 Mart, 2011, 19:03:14
Ništa, će gi ofikarimo patkice kad gi vidimo...ko ne sme taj je pi*ka  boxing2

Alo bre ZZ pa nije ovo za zajebanciju, sta lupetas gluposti! Dete je pitanju! A ove magarcine treba kazniti kako dolikuje pa kad budu osetili cuzu, videce kolko je sati! Katastrofa!
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: ZZ on 20 Mart, 2011, 20:14:13
Ništa, će gi ofikarimo patkice kad gi vidimo...ko ne sme taj je pi*ka  boxing2
Alo bre ZZ pa nije ovo za zajebanciju, sta lupetas gluposti! Dete je pitanju! A ove magarcine treba kazniti kako dolikuje pa kad budu osetili cuzu, videce kolko je sati! Katastrofa!
???
Ja sam baš tim magarcima mislio da ofikarimo patkice...
Ako nešto najviše na svetu mrzim to su pedofili i silovatelji
Dakle Kosač...razumeli smo se
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: ginekolog on 20 Mart, 2011, 20:32:02
Ništa, će gi ofikarimo patkice kad gi vidimo...ko ne sme taj je pi*ka  boxing2

Alo bre ZZ pa nije ovo za zajebanciju, sta lupetas gluposti! Dete je pitanju! A ove magarcine treba kazniti kako dolikuje pa kad budu osetili cuzu, videce kolko je sati! Katastrofa!

U Han su uvek lopovi, silovatelji i razbojnici na slobodu a policija piše prijave za ćelave gume.

Eto, Avram opet tepao nekog i to pred opštinu, i bez razloga i dalje je na slobodu umesto u aps ili u bolnicu.  boxing2

Zato i propadosmo. Dokle god su siledžije i manijaci na slobodu nema da se ofrkoljimo.

Kad se bolesni smeste u bolnicu, lopovi i manijaci u zatvor, e tad će i nama običnim smrtnicima da svane.
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: charli on 21 Mart, 2011, 09:34:02
U prdekanu su bas na cenu pedofili i silovatelji, ostali robijasi sa nestrpljenjem cekaju takve. Mora nesto da se pegla  47b20s0
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: bili piton on 22 Mart, 2011, 18:50:16

U Han su uvek lopovi, silovatelji i razbojnici na slobodu a policija piše prijave za ćelave gume.

Eto, Avram opet tepao nekog i to pred opštinu, i bez razloga i dalje je na slobodu umesto u aps ili u bolnicu.  boxing2

Zato i propadosmo. Dokle god su siledžije i manijaci na slobodu nema da se ofrkoljimo.

Kad se bolesni smeste u bolnicu, lopovi i manijaci u zatvor, e tad će i nama običnim smrtnicima da svane.

E,  moj doktore za dame,... krenuo si u kampanju,... a ???   Kakva patetika,... bravo majstore !!!  Ali neće Vam proći,... ‘’obični smrtniče’’,     GOTOVI  STE !!! Ne može da Vas spasi MANIPULACIJA,... pročitani ste bre !!!

Da se razumemo, za siledžije, pedofile i manijake SE SLAŽEM, čak mislim da je MALO ono što predlaže ZZ da im se uradi,... ali ti MANIPULIŠEŠ prijatelju,...  ispod svakog moralnog nivoa.

Nismo mi zato propali. I neće nama smrtnicima svanuti  kad manijaci odu u zatvor. Njima je tamo i mesto.

Znaš ti dobro da su za društvo jednako opasni (zapravo opasniji !)  ovi fini, uglađeni, doterani, slatkorečivi MANEKENI koji se šepure po televizijama, po proslavama, po godišnjicama, na otvaranju svega i svačega, ... obesni, što nesposobniji to nadmeniji, otuđeni od ‘’običnih smrtnika’’,  bez trunke osećaja griže savesti i odgovornosti za stanje za koje ti kriviš manijake i sileđžije,.....

E, kad njih smestimo na isto mesto gde i ove prve, onda će da nam svane,....

I ako si se prepoznao, žao mi je, istina zna da boli,....
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: VidocQ on 24 Mart, 2011, 04:29:52
"Eto, Avram opet tepao nekog i to pred opštinu, i bez razloga i dalje je na slobodu umesto u aps ili u bolnicu."

  A mene ce me avram tuzi shto sam ga vredjao na internet.... e drzavo kude idesh...
Hapsi bre kompleksashi...
Title: Do kraja godine hotel u Vladi?inom Hanu
Post by: EricTheViking on 03 Novembar, 2011, 20:31:32
Do kraja godine hotel u Vladičinom Hanu

(http://www.juznevesti.com/uploads/assets/2011/11/03/8496/490x370_Vranje-kunjak.jpg)

Predsednik opštine Nenad Mitrović potvrdio je danas za Južne vesti da će radovi na završetku hotela koji se gradi u okviru kompleksa sportskog centra “Kunjak” u Vladičinom Hanu biti završen do kraja godine.

Kapacitet hotela je 36 ležajeva i planiran je za razvoj kongresnog i sportskog turizma. Ukupna vrednost radova na izgradnji hotela je po rečima predsednika opštine 200.000 eura. Polovina novaca je dobijena od Ministarstva za prostorno planiranje, a ostatak je ova opština obezbezbedila iz sopstvenih sredstava.

U okviru Sportskog Centra „Kunjak”, pored izgradnje novog hotela, u toku su i radovi na izgradnji novih teniskih terena, kao i na sanaciji već postojećih sportskih terena.

Izvor: Južne vesti (http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Do-kraja-godine-hotel-u-Vladicinom-Hanu.sr.html)
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: Kaktus on 04 Novembar, 2011, 10:06:32                          Vikinže


         Za hotel nisam čuo ali to je prelepa vest,za ovaj mali ali prelepi grad to bi značilo puno.

Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: JaDaTiKazem on 04 Novembar, 2011, 14:19:16


http://www.vladicinhan.org.rs/Opstine3/Cir/Start.asp
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: Kaktus on 04 Novembar, 2011, 18:26:22


                        Izgleda da ovaj mali grad ima šanse da bude nešto,potrebni su neiskvareni i pošteni ljudi.
                  Mislim da je teško biti domaćin u praznoj kući.Naš Han je često bio prazna kuća.Ovakve
                  informacije nude boljitak.Nevezano za politiku.Treba gurati napred kao u pesmi Reja Čarlsa
                  ‚‚Nastavi putem Džek‚‚

                 
             Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: KASPER on 11 Novembar, 2011, 10:25:49
E, dobro je da su se setili, ova ideja je postojala odavno, vrlo logicno i ako se uradi kako valja uz juznjacku kuhinju i kvalitetno osoblje ima da radi extra.
Title: Priveden napada? na policajce
Post by: EricTheViking on 22 Novembar, 2011, 09:01:46
Priveden napadač na policajce

(http://www.juznevesti.com/uploads/assets/2011/11/21/8810/490x370_490x370-Vladicin-Han.jpg)

Policija u Vladičinom Hanu privela je R.J. (1949) iz sela Polom, kod Vladičinog Hana, zbog sumnje da je izvršio krivično delo "napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti".

Policija sumnja da je privedeni 19. novembra ove godine u Vladičinom Hanu, vređao i pretio dvojici policijskih službenika, prilikom izvršavnja službenih zadataka, a zatim je na jednog fizički nasrnuo.

Istražni sudija je R.J. odredio pritvor do mesec dana.

Izvor: Južne vesti (http://www.juznevesti.com/Hronika/Priveden-napadac-na-policajce.sr.html)
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: Konstantin on 24 Novembar, 2011, 22:50:26
Nije li ovo zbog tuce kod Kafica ?
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: Okinava on 26 Novembar, 2011, 21:19:48
Ništa, će gi ofikarimo patkice kad gi vidimo...ko ne sme taj je pi*ka  boxing2

Alo bre ZZ pa nije ovo za zajebanciju, sta lupetas gluposti! Dete je pitanju! A ove magarcine treba kazniti kako dolikuje pa kad budu osetili cuzu, videce kolko je sati! Katastrofa!

U Han su uvek lopovi, silovatelji i razbojnici na slobodu a policija piše prijave za ćelave gume.

Eto, Avram opet tepao nekog i to pred opštinu, i bez razloga i dalje je na slobodu umesto u aps ili u bolnicu.  boxing2

Zato i propadosmo. Dokle god su siledžije i manijaci na slobodu nema da se ofrkoljimo.

Kad se bolesni smeste u bolnicu, lopovi i manijaci u zatvor, e tad će i nama običnim smrtnicima da svane.

Ti li sebe smatraš običnim smrtnikom (ma šta pod tim podrazumevao). Ti čoveče spadaš u ovu prvu grupu. I to pod zaštitom uniforme. Policajci pišu prijave za ćelave gume - a ti policajac !!!

A tebi opet Avram nešto kriv. Nije Avram tepao nekog pred opštinu i to "bez razloga" (vidi pametnjakovića), nego je Avram kao odbornik SO nakon sednice, a zbog diskusije vezane za rad (odnosno nerad) odeljenja za preduzetništvo iznenada pri izlasku iz zgrade SO iznenada fizički napadnut od strane Siniše Marinkovića - "Pingvina" koji je zapošljen u tom odeljenju. To što se imenovani okliznuo na bananu i udario glavom u onaj direk što drži nastrešnicu - to nisam ja kriv, nego Caka koji je istu bez dozvole i mimo propisa sagradio.

Naknadno sam saznao da je "Pigi" u uslužnom centru psovao sve živo Avramu (zbog diskusije) i da je pretio da će da ga sačeka da mu pokaže ko kosi a ko vodu nosi. Čekao me dva sata i - okliznuo se!

E sad da ja pitam tebe i ovog Vidoqa: da li bi se vi u ovakvom slučaju branili ili bi legli da vas neko bije? I ko je tu uopšte izazivač, napadač i šta je kriv onaj koji se brani krijući se iza stuba!

I zbog toga je neko siledžija.
E pa neće biti.
Bila policija, zapisnici, izjave,......... tužilaštvo,........lažni nalazi doktora u Vranju (Cakino maslo) ...... i opet - ništaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
A ti bi da sudiš i presudjuješ. Pa nisi za to učio školu nego za pandura i ne mlati gluposti kad pojma nemaš. I ti i ovaj Vidoq. Dobro znate istinu ali izvrćete stvari kako bi nekog satanizovali. Sram vas bilo.

Nego, od vas se iskrenost i ne očekuje. A niko vas i ne sluša. Nastavite sa lupetanjem.
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: Okinava on 26 Novembar, 2011, 21:23:15
"Eto, Avram opet tepao nekog i to pred opštinu, i bez razloga i dalje je na slobodu umesto u aps ili u bolnicu."

  A mene ce me avram tuzi shto sam ga vredjao na internet.... e drzavo kude idesh...
Hapsi bre kompleksashi...

Ti si mladiću odavno spreman i za jedno i za drugo. I za aps i za bolnicu. Tebi pomoći nažalost - nema.
Title: Odg: Priveden napada? na policajce
Post by: Okinava on 26 Novembar, 2011, 21:53:45
Priveden napadač na policajce

(http://www.juznevesti.com/uploads/assets/2011/11/21/8810/490x370_490x370-Vladicin-Han.jpg)

Policija u Vladičinom Hanu privela je R.J. (1949) iz sela Polom, kod Vladičinog Hana, zbog sumnje da je izvršio krivično delo "napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti".

Policija sumnja da je privedeni 19. novembra ove godine u Vladičinom Hanu, vređao i pretio dvojici policijskih službenika, prilikom izvršavnja službenih zadataka, a zatim je na jednog fizički nasrnuo.

Istražni sudija je R.J. odredio pritvor do mesec dana.

Izvor: Južne vesti (http://www.juznevesti.com/Hronika/Priveden-napadac-na-policajce.sr.html)

Uvreda i verbalna pretnja ne predstavlja biće krivičnog dela "napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti". "Fizički nasrtaj" kao termin u zakonu ne postoji. To je samo novinarsko - politički izraz. Imenovani je ili upotrebio fizičku silu ili nije. Pošto policajci nemaju pravo svedočenja pred sudom u postupku će se utvrditi da li je neko odalamljen. Ako nije - onda nema niti ovog dela.
Nažalost, dok se to dokaže on će ostati u pritvoru. A što nije mogao imenovani da se brani sa slobode? Verovatno što policija demonstrira silu i zna da će imenovani biti oslobodjen od strane suda. Ovako, oni su u situaciji da nekog kazne zatvorom pre sudske presude. A za zatvor nikad nije kasno. Zato ne podržavam ovakve postupke. Jer vinovnik je nevin sve dok se od strane suda ne dokaže suprotno. Ovako, već vidjeno iz doba Miloševićevog (sada Dačićevog) arsenala pravde.
Posebno je iritantno da pojedini policajci zloupotrebljavajući uniformu i krijući se iza nje (predstavnici države - napad na državu) maltretiraju gradjane i nikada za to ne budu - stvarno kažnjeni. Samo prividno i kamuflirano. Pa takvima treba da leti šapka, nego šta. Ne mislim samo na policajce nego na sve bahate i korumpirane državne službenike, koji sebe smatraju da su ništa manje nego - država.
Zato, ne prenosite naručene novinarske tekstove i osudjujete nekog pre sudjenja.
Posle sudjenja, videćete ko je u pravu i šta će reći sud.
I za sad može se čuti samo policija i njihovi novinari. Okrivljeni je u zatvoru i ne može da se izjasni. To nije lepo niti pravično. Zašto novinari ne uzmu nekad izjavu od pritvorenog. I kad je reč okrivljenog mogla da se uopšte čuje. I kad se oslobodi od strane suda - i to neće da objave.
Prema tome, prikočite malo. Lako je stati na stranu jačeg (države). Lako je pljuvati po onome koga je državni organ, neretko neosnovano - potkačio. Bez da se njegova istina uopšte čuje.
Tako se demokratski brani država.
Nažalost, gradjani to podnose samo do odredjene granice. A onda čitamo vesti po novinama o "napadima na državu", ubistvima uvek "dobrih policajaca", bunta naroda, Egipat, Libija, ....... kada raja više ne može trpeti "turskoga" zuluma. A ozlojedjen i ponižen narod nikada niko nije pobedio. Niti jedna vlast: domaća ili strana. 
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: ginekolog on 30 Novembar, 2011, 20:58:55
Ma okinavo, otpustiše li te konačno, ili pobeže bez otpusnu listu? :laugh:

Nema te dugo na forum i sad si se odjedamput pojavio opet. Mora da urgiram da po bolnice počnu da uvode vajrles internet.  :laugh:  ili si krenuo u kampanju.

Nego čujem opet te isterali iz partiju  25r30wi
Ja ti predlažem da se lepo i ti učlaniš u ovu partiju koja prima sve živo i zdravo i bolesno. Možda čak i zaradiš 1000 evra. Da profitiraš od učlanjenje. Pa da svi zajedno onako šareni i preletači krenete polako u kampanju.

 funnysm
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: Okinava on 02 Decembar, 2011, 08:52:24
Ma okinavo, otpustiše li te konačno, ili pobeže bez otpusnu listu? :laugh:

Nema te dugo na forum i sad si se odjedamput pojavio opet. Mora da urgiram da po bolnice počnu da uvode vajrles internet.  :laugh:  ili si krenuo u kampanju.

Nego čujem opet te isterali iz partiju  25r30wi
Ja ti predlažem da se lepo i ti učlaniš u ovu partiju koja prima sve živo i zdravo i bolesno. Možda čak i zaradiš 1000 evra. Da profitiraš od učlanjenje. Pa da svi zajedno onako šareni i preletači krenete polako u kampanju.

 funnysm

Ma pobego bez otpusnu listu.  c110
OdjedaMput se bre odnegde pojavih......
Ja imam svoj wireless a nije loše da za sebe urgiraš kod bolnice, na vreme. Jer uskoro će ti trebati.
Nisu me isterali iz partiju. Loše čuješ. Raspustili su ceo OO G17 plus Vladičin Han. Našli bolje. Šta tu ima čudno. Jure ljudi glasovi. A nakon toga popunio sam i poslao svoju istupnicu. To je to.
Ne razumem u koju mi to partiju savetuješ da se učlanim. Baš primamljivo - 1000 evra za učlanjenje.
A treba li u toj pristupnici da se izjasniš da li si živ ili mrtav, zdrav ili bolestan?
Po meni je bitnije da li si pametan ili si..........  pandur!
A što se tiče kampanje, nije potrebna. Toliko ste uspešni da vam nema spasa.
P.S. Pazi da se ne sapleteš od neki ćoteci pa posle da se žališ da čika ne voli  pandur
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: EricTheViking on 08 Decembar, 2011, 18:55:34
Produžen konkurs za dodelu priplodnih junica

(http://www.juznevesti.com/uploads/assets/2011/12/07/9161/490x370_Krave.jpg)

Konkurs za podelu priplodnih junica, koji je raspisala opština Vladičin Han, produžen je do kraja decembra.

Putem konkursa biće podeljeno 250 uvoznih priplodnih junica Simentalske rase poljoprivrednicima sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima.

Prvobitno konkrs je trebalo da traje do 30. novembra, ali je produžen do 30. decembra. Kako saznaju Južne vesti do sada se na konkurs prijavilo oko 200 gazdinstava, pa je to razlog produžetka konkursa.

Pored registrovanog poloprivrednog gazdinstva na teritoriji opstine, stočari koji konkurišu trebalo bi da imaju i odgovarajuće objekte za odgoj krava, da poseduju bar jednu kravu i da imaju dovoljnu količinu kvalitetne kabaste hrane.

Ostale uslove konkusa i prijavu možete pogledati na sajtu opštine Vladičin Han.

Junice bi trebalo da budu podeljene tokom prvih meseci naredne godine.

Izvor: Južne vesti (http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Produzen-konkurs-za-dodelu-priplodnih-junica.sr.html)
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: EricTheViking on 22 Decembar, 2011, 14:52:50
Gradi se magistralni vodovod kod Vladičinog Hana

(http://www.juznevesti.com/uploads/assets/2011/12/21/9408/490x370_vranje-radovi-na-vodovodu.jpg)

U Vladičinom Hanu u toku su radovi na izgradnji novog magistralnog vodovoda Vladičin Han-Prekodolce-Žitorađe čime će biti rešen dugogodišnji problem u vodosnabdevanju meštana sela Žitorađe i Prekodolca.

Izvođač radova je firma „Telekomunikacije doo“ iz Blaca, a vrednost ugovorenih radova iznosi približno 30.000.000 dinara.

Trenutno je završena deonica dužine 1 km, dok se završetak preostalih radova očekuje u okviru, a završetak radova se očekuje do kraja januara.

Izvor: Južne Vesti (http://www.juznevesti.com/Kultura/Gradi-se-magistralni-vodovod-kod-Vladicinog-Hana.sr.html)
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: Nine_Norveska on 13 April, 2012, 00:09:10
Jel zna neko mozda gde mogu da nadjem jucerasnju epizodu (11.04.12) "ovo je Srbija" sto se emituje na RTS?? Bila neka reportaza iz Brestovo   Thankyou
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: AlexTheGreat on 14 April, 2012, 08:07:55
Probaj na http://www.rts.rs/page/podcast/ci.html (http://www.rts.rs/page/podcast/ci.html) ili na youtube, ili poslednje varijanta da ih e-mailom zamoliš da ti pošalju ili da okače negde snimak
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: Nine_Norveska on 18 April, 2012, 22:01:53
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/57/Srbija+danas/1081200/Selo+kraj+kamenoloma+.html?message=ok
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: radoslav on 19 April, 2012, 05:35:31
Upropasti seljaku i ono sto ima sta ce njemu put i cist vazduh tako ti to biva prijatelju
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: Nine_Norveska on 20 April, 2012, 23:03:20
Ma i deci sto upropaste igraliste, i nemaju gde da se igraju, a posle se pitaju zasto ljudi ne ostnu na selo.
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: admin on 20 April, 2012, 23:06:07
Čuo sam da se danas Delišes zapalio, da li neko ima više informacija?
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: djole on 23 April, 2012, 02:16:36
tacnije, Nektar. sve sto sam cuo je da je u pitanju bila cisterna  ;)
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: ZOKI63 on 23 April, 2012, 23:01:49
Čuo sam da se danas Delišes zapalio, da li neko ima više informacija?
U takozvanom mrzlom lageru ima oko 8 prostorija površina oko 250 m2 koje su izolaciono bile resene sa stiroporom koji je mazan sa bitumenom(lako zapaljivo). Sve su u rekonstrukciji i jedna od njih je zapaljena nepažnjom pa je na tom delu i krov izgoreo. Štete ima svakako ali ....
Rekonstrukcija je u toku i to je za Han ok. Pozdrav ....
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: EricTheViking on 24 April, 2012, 15:17:46

Za Skupštinu 57 kandidata iz Pčinjskog okruga

(http://www.juznevesti.com/uploads/assets/2012/04/23/12440/490x370_VRANJE.jpg)

Za 250 poslaničkih mesta u parlamentu skupštine, među 2.449 kandidata iz cele Srbije, nalazi se 57 predstavnika iz sedam opština Pčinjskog okruga.

Statistika kaže da je na 13 listi prijavljenih za parlamentarne izbore, sa juga Srbije 41 muškarac i 16 žena.

Kao jedini grad u okrugu Vranje ima najviše kandidata za predstavnike u narodnom parlamentu (22), zatim Vladičin Han (14) i iz Surdulice je osam kandidata.

Najveći broj kandidata za poslanike, čak po osam, predložile su koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije i Reformistička stranka.

Za najbolje pozicije na listama izborili su se Goran Ivanov iz Vladičinog Hana koji se nalazi na 10 mestu liste Reformističke stranke, dok je samo tri mesta iza njega na istoj listi  Vlasta Petrović iz Trgovišta (13), zatim radikal Dragan Stevanović iz Surdulice (19) i dr Uroš Trajović iz Vranja (46) na listi Ujedinjenih regiona Srbije.

Što se tiče strukture obrazovanja, među 57 kandidata za poslanike, najviše je lekara i diplomiranih ekonomista (po pet), ekonomista četiri, advokata, pravnika i radnika po tri.

Izvor: JUŽNE VESTI (http://www.juznevesti.com/Politika/Za-Skupstinu-57-kandidata-iz-Pcinjskog-okruga.sr.html)
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: EricTheViking on 23 Maj, 2012, 19:39:32
Hanski dizač tegova svetski rekorder


(http://www.juznevesti.com/uploads/assets/2012/05/23/13585/490x370_aleksandar-stankovic-vladicin-han-dizanje-tegova.jpg)

Aleksandar Stanković iz Vladičinog Hana postigao je izuzetan uspeh na Evropskom prvenstvu u powerlifting-u koje je održano na Bledu u Sloveniji.

Ovaj mladić, koji je i predsednik Kluba dizača tegova "Morava", postigao je svetski rekord u disciplini "mrtvo dizanje" podigavši 335 kilograma.

Izvor: JUŽNE VESTI (http://www.juznevesti.com/Sport/Hanski-dizac-tegova-svetski-rekorder.sr.html)
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: Nine_Norveska on 25 Septembar, 2012, 21:35:21
Uhapšen zbog pokušaja iznude

Zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo iznude u pokušaju, uhapšen je Miljan Milosavljević iz Vladičinog Hana. Milosavljević je zahtevao 300.000 evra ili će, u suprotnom, zatrovati pogone fabrike vode "Vlasinska rosa".

Miljan Milosavljević iz Vladičinog Hana uhapšen je danas zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo iznude u pokušaju preduzeća "Koka-kola HBC Srbija d. o. o." u Beogradu, izjavio je Tanjugu premijer i ministar policije Ivica Dačić.


Pogoni fabrike "Vlasinska rosa"
Dačić je rekao da je Milosavljević (37), zvani Toce, uhapšen u efikasnoj zajedničkoj akciji policije iz Vranja i Niša, a u saradnji sa Višim tužilaštvom u Vranju.

Osumnjičeni je 10. septembra od direktora pogona "Vlasinska rosa", koja posluje u okviru preduzeća "Koka-kola HBC", zahtevao da mu se isplati novac u iznosu od 300.000 evra ili će, u suprotnom, zatrovati proizvode na tržištu, kao i izvorište u Toplom Dolu, precizirao je Dačić.

Dačić je kazao da je takvu pretnju Milosavljević uputio pismom koje je iz Vladičinog Hana uputio direktoru "Vlasinske rose" u mestu Topli Do, kod Surdulice.

Osumnjičeni je u koverti poslao i SIM karticu preko koje je slao SMS poruke i davao instrukcije gde da donesu i ostave novac, naveo je Dačić.

Prema njegovim rečima, postoji osnovana sumnja da je Milosavljević izvršio još ovakvih krivičnih dela na području Pčinjskog okruga, pa je istraga i rad na dokazivanju u toku.

Milosavljeviću je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati kada će uz krivičnu prijavu biti sproveden dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Vranju.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/135/Hronika/1179960/Uhap%C5%A1en+zbog+poku%C5%A1aja+iznude.html
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: radoslav on 26 Septembar, 2012, 09:48:12
Ma Nine neveruj im nista sve sto kazu lazu znas Dacica,kaze on i Dinkic da ako proizvedu 100 000 atomobila imace dobit milijardu i sesto hiljade evra a ato kosta 16 hiljade evra gde jew repro materijal,radna snaga,struja i da ne nabrajam,koga farbaju crvenom bojom,kakve gluposti.
Title: Odg: Hanske VESTI
Post by: EricTheViking on 30 Septembar, 2012, 22:03:10
Toce priznao da je ucenjivao "Koka kolu"

Miljan Milosavljević (1975) zvani Toce, iz sela Repince kod Vladičinog Hana, priznao je da je pokušao da od kompanije "Koka kola" (Coca-Cola HBC Srbija) iznudi 300.000 evra."Milosavljeviću se stavlja na teret da je 18. septembra prošle godine, uputio preteće pismo fabrici 'Vlasinska rosa', koja posluje u sastavu kompanije 'Koka kola', pokušavajući da iznudi 300.000 evra", kaže portparolka Višeg suda Miroslava Ristić.

Ona je takođe izjavila je da je nakon saslušanja i priznanja dela, istražni sudija osumnjičenom Milosavljeviću odredio pritvor do mesec dana.

Istražni postupak protiv Milosavljevića, pred Višim sudom u Vranju, pokrenut je na zahtev Višeg javnog tužilaštva.

Za krivično delo iznude u pokušaju, zaprećena je kazna od tri do 12 godina zatvora.

Kako je ranije Tanjugu izjavio premijer i ministar policije Ivica Dačić, Milosavljević je 10. septembra od direktora pogona "Vlasinska Rosa", zahtevao da mu se isplati novac u iznosu od 300.000 evra ili će u suprotnom zatrovati proizvode te firme na tržištu, kao i izvorište u Toplom Dolu.

Takvu pretnju Milosavljević uputio pismom koje je iz Vladičinog Hana uputio direktoru "Vlasinske Rose", u mestu Topli Do, kod Surdulice.

On je u koverti poslao i SIM karticu preko koje je slao SMS poruke i davao instrukcije gde da donesu i ostave novac, naveo je Dačić.

Izvor: MONDO (http://www.mondo.rs/s261400/Info/Hronika_i_Drustvo/Toce_priznao_da_je_ucenjivao_Koka_kolu.html)