Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Opšte diskusije => Muzika => Topic started by: Ceka on 09 Avgust, 2010, 14:14:53

Title: Pokretna proslost - RM Tocak
Post by: Ceka on 09 Avgust, 2010, 14:14:53
Pokretna prošlost: R. M. Točak

Naš legendarni rok, bluz i džez gitarista Radomir Mihailović Točak, lider nekada najbolje jugoslovenske grupe Smak, već šest godina ne nastupa u javnosti. On i dalje živi u svetu muzike.


Radi sa mladim gitaristima, pravi gitare, komponuje, posredno, preko interneta komunicira sa svojim fanovima. Na akustičnoj gitari koju je sam napravio odsvirao je nekoliko pesama za gledaoce RTS - a.

Emisija R. M. Točak je najava istoimene serije o životu, muzičkom opusu, značaju i uticaju na savremenu muziku ovog vanserijskog gitariste i kompozitora. ''On je gitarska ikona'', ''u njegovoj svirci ima nešto paganinijevsko'', ''na globalnom planu se dogodio Džimi Hendriks, na Balkanu se dogodio Točak'' - to su neke od ocena izrečene u emisiji RM Točak.

O njemu i grupi Smak o ovoj emisiji govore Zvonimir Đukić Đule, lider grupe Van Gog, Dado Topić, Rambo Amadeus, Branimr Lokner, rok - kritičar, Raško Kovačević, urednik u Blicu, Branko Kukić, književnik, urednik časopisa Gradac, Siniša Kovačević, dramski pisac, zatim Slobodan Stojanović Kepa, Zoran Milanović, Radisav Sretenović Tabi, Branislav Kovačević Cole i sestra Ljubica Mijailović.

Svi sagovornici su saglasni da je za srpsku muziku i kulturu neophodno aktivno prisustvo takve kreativne ličnosti u javnom živiotu i na umetničkoj sceni.

Autor Dragan Kolarević


http://www.youtube.com/watch?v=8TzlMxEa-ts

http://www.youtube.com/watch?v=DJ6WpXXs19M&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=dtcNXhpe3Kw&feature=related


Title: Odg: Pokretna proslost - RM Tocak
Post by: Ceka on 09 Avgust, 2010, 14:22:41
Povratak R.M.Tocka

Veliko hvala RTS-u za ovaj potez. Vracajuci R.M.Tocka u zasluzeni fokus paznje svih nas, a posebno mladjih generacija , vracate nadu da cemo mozda ipak docekati jos neki sjajan album i koncert ovog legendarnog coveka. Svi mi mozemo jos mnogo toga od njega da naucimo, jer sudeci po najnovijim snimcima koji su dostupni na internetu Radomir Mihailovic Tocak danas svira bolje i iskrenije nego ikad.
Title: Odg: Pokretna proslost - RM Tocak
Post by: Ceka on 09 Avgust, 2010, 14:43:15
Kao da nije vazno koliko je gitara stara u kakvom je stanju vec u cijim je rukama

http://www.youtube.com/v/sOZD9rv1kPI&hl=en_US&fs=1