Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Opšte diskusije => Opšte teme => Topic started by: hrtko on 05 Oktobar, 2010, 10:28:16

Title: Koliko Je Facebook Matrix
Post by: hrtko on 05 Oktobar, 2010, 10:28:16
Ispostavilo se da je nada najveća od svih iluzija. Većina ljudi je bolesna od svih gadosti, nada i praznih obećanja prolaznih duhova i glasnika o vrlo skorom boljem sutra, ali na neki neobjašnjivi način ta masa ljudskih bića, najinteligentnijih stvorenja na ovoj planeti, ostaje zarobljena iza nevidljivih rešetaka vlastitog Matrixa i nekih visokih, bogom mu danih institucija.

Ne postoji ni najmanja mogućnost da se bolje sutra ikada dogodi u ovim uvjetima, jer bolje sutra se stvara sada - ni trenutak kasnije, a pogotovo ne gutanjem tableta "Nadium" - obećanju o skoroj boljoj budućnosti.

Obećanje o skorom boljem sutra koje kasni već tisućama godina, guta se uz "Nadium", ali prava moć leži u sadašnjosti i zove se "NEdium". Život bi uvijek trebao biti dobar upravo sada, a ne poslije.

Priznaj Facebook sapiens, da si sve zbunjeniji, da je sve napornije i sve više uzaludno prosijavati informacije od dezinformacija. Gore je dolje, ispravno je krivo, legalno je protuzakonito, istina je laž. Nemaš više pojma kojim putem krenuti, nigdje više nema pouzdanih izvora. Vlada kaže da ne postoje vanzemaljci, vlada kaže da vanzemaljci postoje; Vatikan kaže da je Zemlja središte Svemira, Vatikan kaže da je ok vjerovati u male zelene, pedofilija u svetim redovima, hoće li se Papa pokloniti Meki u nekom trenutku, ili će se Meka klanjati Papi?

Zašto bi naša moderna velika demokratska civilizacija nastojala zbuniti samu sebe? Pomisli na primjer o tome kako su piloti u Vijetnamu, dok su bombardirali i palili napalmom, rasipali 'agent orange'; reagirali na radio obavijesti o broju žrtava, gubicima, ovakvim i onakvim zahtijevima, teroru nad ljudskom vrstom... Gasili bi svoje radio prijemnike. To je upravo ono Facebook nacijo, što danas globalna elita od tebe očekuje da učiniš. Oni znaju Facebookovci da ćete ugasiti svoje radio prijemnike ako vas preopterete.

Svi dobro poznajemo službenu definiciju Facebooka, ali Facebook je nešto puno više od toga, evo najveće od svih Facebookovih tajni...

Djeca Matrixa - Izgubljena Facebook Nacija (http://cromalternativemoney.org/index.php/en/media/news/djeca-matrixa-izgubljena-facebook-nacija.html)


(http://cromalternativemoney.org/images/facebook_dnk.jpeg)
Title: Odg: Koliko Je Facebook Matrix
Post by: Igor_TECH a TECH on 11 Oktobar, 2010, 12:31:39
"facebook" problem nije toliko vezan za FB. Fb je korisna alatka (nije li sve ako se koristi mudro?!), jedino sto ja znam je to da imaju ugovor sa nekom obavestajnom sluzbom jer je fejsbuk, posle google-a najveci generator informacija. Ali to isto i gugl radi, sakuplja i sistematizuje informacije o svakom korisniku koji se ikad ulogovao preko neceg sto je njihovo. Te informacije se ne mogu zloupotrebiti na jednoj osobi iz razloga sto niko nema interes da to radi, ali na globalnom nivou je jako korisna stvar. Uostalom informacija je najskuplji resurs trenutno. E sad, ja ne kapiram zasto se tolika frka dize oko FB kad je televizija 100 puta delotvorniej sredstvo manipulacije a nastala je i koristi se iskljucivo kao reklamni pano. FB je samo jos jedan od nacina da se potrosacu poturi neki proizvod i slicno (ako govorimo o manipulisanju u tom smislu) i generator informacija koji i nema toliko udela u nase pojedinacne zivote. FB je stetan iz totalno drugih razloga, te razloge mozes pronaci i kod bilo koje druge vrste socijalne mreze, pa i sam internet je meka dezinformacija ako ne umes da potrazis onu pravu.