Login
0 Members i 1 gost pregledaju ovu temu.
Nisam bio u hram, ali sam čuo da je Vladika Pahomije održao "lep" govor. Pričao je kako se vera pretvorila u jelo i piće itd. I sve bi to bilo uredu da je to rekao neko ko ide peške, na magarcu ili konju i živi za tu veru. Ali je brale licemerno da to priča neko ko ide na dvestotinak konja GRAND CHEEROKEE-ja. Naravno ne treba ni on da ide peške u 21. veku ni na magare, ali ne mora baš ni da se ruga tom narodu kome je pričao o jelu i piću i veri na takav način, u stilu "mnogo se pojede i popije a toj što se ja vozim u GRAND CHEEROKEE nema veze".
Ma Alex apsolutno si u pravu, ali je takođe Vladika bio u pravu kad je reko da 15 000 hančana može da izdvoji po 100 dinara mesečno za hram. To bi bila cifra od oko 1 500 000 dinara, i eto završetka hrama vrlo brzo. takođe i ti si pisao nešto, zašto je Hančanima bolje da se okupe kod Fipku na mufte grejanu rakiju nego da odu da proslave ovaj veliki praznik kako i dolikuje u ovaj naš prelepi hram? Zašto je to tako, jesu li krivi sveštenici, vladika, crkva, ili mi? Zašto smo se toliko udaljili od crkve a kad nam je najteže onda se svi molimo Bogu?
Zašto je to tako, jesu li krivi sveštenici, vladika, crkva, ili mi?
Ma ja si nesto mislim...ajd ako nema pare za nastavak radova, koji su pri kraju, tolko li nema sredstva( ili nije imalo dok su radovi bili u toku), da se okreci bar ceo hram? Jesu li 20 kante polikolor bas tolko skupe? Moglo je (a moze i sad) da se uradi nesto da bar estetski. Smeju nam se ljudi kad od autoput vide do pola okrecenu crkvu. Bruka i sramota
Mančo crkva nije soba pa da se kreči, spoljna fasada crkve je tkzv "pikovana fasada" koja košta oko 40 eura metar kvadratni. A napisao sam u nekom od prethodnih postova da za potpuni završetak radova na hramu (pez ikonopisa) treba još oko 40 miliona dinara.
Preracunaj se opet ?
Ma, z...bite racunicu. Ja bi ipak vikao Dejana Kucku da okreci donji i srednji deo hrama, kolko da se beli izdaleka Lepse bi izgledalo, a ne bi bilo stetno nista. A posle kad stignev tej pikove dame, ovaj fasade...otom-potom