Welcome to Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Author Topic: Torte  (Read 8347 times)

0 Members i 1 gost pregledaju ovu temu.

09 Mart, 2009, 23:34:51
  • Deda meraklija
  • ****
  • Posts: 650
  • Ocena: +62/-9
  • Gender: Female

E da vidim vase misljenje o tortama i  recepte i fotke molim.
09 Mart, 2009, 23:41:44
Reply #1
  • Moderator
  • Starac Focho
  • *****
  • Posts: 1.216
  • Ocena: +112/-19
  • Gender: Male
  • "Be Yourself no matter what"
Brza vocna torta:

pola litre jogurta
pola kile plazma keksa ili 550 grama pettit beure-a
250grama ananasa(mozhe i iz konzerve),
2 kivija
banana
Pomorandza(manja)
shlag

keks se slomi (nikako samleti) na manje parchice, i pomesha sa hladnim jogurtom, dok se ne dobije masa koju mozhemo oblikovati u donji sloj torte. Iseckati voce na sitnije parchice, iscediti od soka, i nabacati po povrshini. Prekriti shlagom.

"Don't waste time arguing what good man should do, be one, act like one!"
10 Mart, 2009, 21:54:56
Reply #2
  • Deda meraklija
  • ****
  • Posts: 650
  • Ocena: +62/-9
  • Gender: Female
Auuuuu vidi,vidi naseg Perice,ova ti je dobra torta a izgleda i brza.A kako uklapas tortu s dijetom?
10 Mart, 2009, 22:11:21
Reply #3
  • Moderator
  • Starac Focho
  • *****
  • Posts: 1.216
  • Ocena: +112/-19
  • Gender: Male
  • "Be Yourself no matter what"
nikako... gladan sam non stop. josh sam i neshto bolestan... shto bi rekao moj pokojni deda Gile 2 dana pred smrt.
dodushe fil je dobrodoshao(mislim na voce bez banana)

inache probaj tortu, super je, pogotovo leti.

"Don't waste time arguing what good man should do, be one, act like one!"
24 Mart, 2009, 22:36:39
Reply #4
  • Moderator
  • Starac Focho
  • *****
  • Posts: 1.216
  • Ocena: +112/-19
  • Gender: Male
  • "Be Yourself no matter what"

Vodena torta (embargo)

kora:
- 5 jaja
- 5 kašika hladne vode
- 5+5 kašika šećera
- 5+5 kašika brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
 
fil:
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 100 g čokolade
- 150 g putera
- vanila

sirup:
- 100 g šećera
- 1 dl vode

glazura:
- 130 g maslaca
- 250 g čokolade 


Zagrej pećnicu na 170 C stepena i pripremi kalup za tortu.
Razdvoji jaja i umuti žumanca sa 5 kašika secera. Dodaj 5 kašika brašna, vodu, sodu bikarbonu i sve dobro izmešaj. U drugoj posudi napravi sneg, postepeno dodaj 5 kašika šećera i neprekidno miksiraj dok sneg ne bude čvrst. Sad naizmenično dodaj sneg i preostalih 5 kašika brašna u prvobitnu smesu i polako mešaj (ne mikserom, nego kašikom!). Kad je smesa ujednačena, izlij je u kalup i peci 40 minuta.
Pečenu koru pusti da se skroz ohladi pa izvadi iz kalupa i preseci horizontalno po sredini tako da dobiješ dve kore iste debljine. Ako radiš sve prema receptu, testo će toliko narasti da koru možes preseći i dva puta pa da dobiješ tri kore.
Umuti jaja sa šećerom i vanilom, dodaj čokoladu izlomljenu na kockice i sve stavi na kuvanje nad parom da se zgusne. Mešaj sve vreme. Kad je krema zgusnuta, skini je sa šporeta i dobro ohladi.
U medjuvremenu penasto umuti maslac i dodaj ga u ohladjenu kremu. Sve dobro izmešaj mikserom.
Na laganoj vatri kuvaj 100 g šećera u 1 dcl vode dok se ne pretvori u gust sirup. Ovim sirupom prelij obe polovine torte s unutrašnje strane. Sad premaži tortu filom unutra i spolja i ostavi je u frižideru dok napraviš glazuru.
Izlomi čokoladu na male komadiće u staklenu činiju. Maslac stavi na laganu vatru i kuvaj dok se ne istopi i ne pojave mehurići. Makni sa vatre i polako skini penu sa vrha. Videćes da se na dnu posude stvorio beli talog. Polako sipaj rastopljeni maslac u čokoladu neprekidno mešajući varjačom, ali pazi da ne naspeš i beli talog - on ti ne treba. Mešaj dok glazura ne postane glatka i jednolična.

Tortu stavi na žicu za torte i prelij glazurom sa svih strana. Eventualni višak glazure možeš ohladiti i pomešati sa slagom pa time ukrasiti tortu s spoljne strane. Donji deo ukrasi seckanim lešnicima ili kupovnim jestivim ukrasima.

"Don't waste time arguing what good man should do, be one, act like one!"
24 Mart, 2009, 22:39:04
Reply #5
  • Moderator
  • Starac Focho
  • *****
  • Posts: 1.216
  • Ocena: +112/-19
  • Gender: Male
  • "Be Yourself no matter what"

Sacher torta

kora:
- 110 g čokolade
- 120 g putera
- 100 g šećera u prahu
- 60 g običnog šećera
- 6 jaja, razdvojena
- 150 g brašna 

fil:
- 4 + 1 kašika vode
- 50 g šećera
- 2 + 1 kašike ruma
- 360 g marmelade od višnje 

glazura:
- 300 g čokolade
- 200 ml slatke pavlake 


Zagrej pećnicu na 170 C stepena i pripremi kalup za tortu.
Penasto umuti puter sa sećerom u prahu. Na pari rastopi čokoladu i kad je jednolično rastopljena dodaj je u umućeni puter sa šećerom. Zatim dodaj jedno po jedno žumance neprekidno mešajući da dobiješ glatku masu.Postepeno dodaj brašno i sve dobro izmešaj.
U staklenoj činiji napravi sneg od belanaca. Pomalo dodaj obični šećer i neprekidno mešaj mikserom dok sneg ne bude čvrst i gladak. Laganim pokretima umešaj sneg u smesu i kad je lepo ujednačeno izlij u kalup i peci jedan sat. Pečenu koru pusti da se skroz ohladi pa je izvadi iz kalupa i preseci horizontalno po sredini tako da dobiješ dve kore iste debljine.
Na laganoj vatri u maloj posudi prokuvaj 4 kašike vode sa šećerom da napraviš glatki sirup. Kad makneš s vatre, umešaj dve kašike ruma. Jednom trećinom ovog sirupa poprskaj donju polovinu torte, a drugu trećinu sirupa razdijeli na unutrašnji deo gornje polovine.
Zatim pomešaj marmeladu od višanja sa 1 kašikom vode i stavi na laganu vatru od prilike 2 minuta da dobiješ glatki fil. Kad je ujednačeno, skini sa šporeta i umešaj 1 kašiku ruma.
Jednom trećinom ovog fila premaži donju polovinu torte i poklopi je gornjom polovinom. Sad prelij ostatak sećernog sirupa po torti i sačekaj par minuta da se upije. Na kraju premaži celu tortu ostatkom marmelade i stavi tortu u frižider dok ne napraviš glazuru:
Izlomi čokoladu na male komadiće i istopi na pari. Dok se čokolada otapa, zagrej pavlaku, dodaj je u
otopljenu čokoladu i sve dobro izmešaj. Skini sa pare i nastavi mešati varjačom dok ne dobijes finu glatku smesu.
Tortu stavi na žicu za torte ili na onu iz pećnice i pažljivo je prelij glazurom sa svih strana. Kad se glazura stegne, postavi tortu na veliki tanjir i ostavi u frižider. Ako ti je ostalo neiskorištene glazure, ohladi je, pomešaj sa šlagom i time ukrasi tortu. Pre serviranja pusti da malo odstoji na sobnoj temperaturi.
Serviraj uz kuglu sladoleda ili šlag.

Sacher torta je ponos austrijskog kulinarstva. Originalni recept je strogo čuvana tajna, a torta pravljena po originalnom receptu servira se samo u hotelu Sacher u Beču i Salzburgu.

"Don't waste time arguing what good man should do, be one, act like one!"
24 Mart, 2009, 22:42:07
Reply #6
  • Moderator
  • Starac Focho
  • *****
  • Posts: 1.216
  • Ocena: +112/-19
  • Gender: Male
  • "Be Yourself no matter what"

Med torta

kore:
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 4 kašike meda
- 50 g maslaca
- 1 kašičica sode bikarbone
- 450 g brašna 

fil:
- 250 g maslaca
- 200 g šećera u prahu
- 2 kašike kakao praha
- 100 g čokolade
- 6 kašika skrobnog brašna
- 6 dl mleka
- 200 g šećera 

glazura:
- 130 g maslaca
- 250 g čokolade 


Umuti jaja sa dve kašike šećera. Med, maslac, preostali šećer i umućena jaja stavi na laganu vatru da se istope. Neprekidno mešaj dok se ne pojave mehurići pa skini sa šporeta. Umešaj sodu bikarbonu. Malo ohladi smesu. Kad je mlaka, dodaj brašno i izradi mekano testo. Podeli ga na 8 komada i svaki komad tanko razvaljaj oklagijom i izreži na krugove prečnika par milimetara manjeg od prečnika kalupa za tortu.
Pripremljene kore pažljivo položi na pobrašnjeni pleh i peci ih desetak minuta na 200 C. Kad su pečene, polako ih vadi iz pećnice i ostavi na stranu da se ohlade. Pazi da ih ne izlomiš jer su jako krhke kad se rashlade.
Pripremi fil od 6 dcl mleka odvoji malo i razmuti sa skrobnim brašnom kao za puding. Preostalo mleko stavi na kuvanje sa šećerom i kad uzavri dodaj mu razmućeno brašno. Mešaj dok se ne zgusne pa skini sa šporeta i ohladi. Na pari rastopi 100 g čokolade. Penasto umuti maslac sa šećerom u prahu i tome dodaj otopljenu čokoladu pa sve dobro izmešaj. Penastom maslacu pomalo dodaj rashladjeni puding od brašna i sve dobro mešaj. Na kraju dodaj u fil dve kašike prosejanog kakao praha i sve još jednom dobro umuti.

Kore slaži u kalup za tortu i premaži filom. Poslednju koru, onu koju stavljaš na vrh, okreni naopako da joj ravnija strana bude okrenuta prema spolja pa i nju premaži sa malo fila. Par kašika fila ostavi u frižideru, njime ćeš sledećeg dana premazati tortu okolo.
Torta se sastavlja u kalupu zato sto je fil redak, a kore tvrde pa im treba vremena da se stegnu. Neka te ne brine ako malo fila iscuri preko rubova torte; ionako će se zadržati u kalupu, a posle je možeš razmazati okolo. Dakle, slaži kore jednu po jednu, premaži svaku filom i kad staviš poslednju koru, lagano pritisni tortu, ali pazi da kora ne pukne.
Ostavi tortu na hladnom (ali ne u frižideru!) 3-4 sata da kore upiju fil. Zatim je stavi u frižider i neka odstoji još bar 12 sati da kore skroz omekšaju.
Sutradan polako skini obruč kalupa od torte. Dno od kalupa neka za sada ostane ispod torte. Sačuvanom kremom premaži tortu spolja. Stavi tortu u frižider dok napraviš glazuru:
Izlomi čokoladu na male komadiće u staklenu činiju. Maslac stavi na laganu vatru i kuvaj dok se ne istopi i ne pojave mehurići. Makni sa vatre i polako skini penu sa vrha. Videćeš da se na dnu posude stvorio beli talog. Polako sipaj rastopljeni vrući maslac u čokoladu, neprekidno mešajući varjačom, ali pazi da ne naspeš i beli talog - on ti ne treba. Mešaj dok glazura ne postane glatka i jednolična.Tortu stavi na žicu ili izvrnuti tanjir i prelij glazurom sa svih strana. Pažljivo je podiži i malo nagni da se glazura lepo razlije oko torte. Eventualni višak glazure možeš pomešati sa šlagom i time kasnije ukrasiti tortu. Sačekaj da se glazura prilepi, ukloni eventualni višak sa dna pa stavi tortu u frižider da se glazura stegne.
Izvadi tortu; dno od kalupa je još uvek ispod torte. Pažljivo odigni tortu jakim nožem ili još bolje širokom varjačom ili lopaticom i "sklizni" je na tanjir za serviranje. Ako ti ovo ne polazi za rukom, izreži tortu (dno kalupa što leži pod tortom ti ovo olakšava) i komad po komad je pažljivo prenesi i slaži na tanjir za serviranje.
Čuvaj tortu u frižideru do serviranja. Izdašna je i može stajati par dana.

Med torta iziskuje malo truda i izvesnu spretnost pri izradi kora, ali kad to sve završiš i počastiš se ovom poslasticom, priznaćeš da je med torta jedna od najboljih.

"Don't waste time arguing what good man should do, be one, act like one!"
24 Mart, 2009, 22:44:27
Reply #7
  • Moderator
  • Starac Focho
  • *****
  • Posts: 1.216
  • Ocena: +112/-19
  • Gender: Male
  • "Be Yourself no matter what"

Torta od sira(Cheesecake)

kore:
- 1 žumance
- 1 kašika kisele pavlake
- 70 g šećera u prahu
- 200 g brašna
- 120 g maslaca
- kora od limuna
- malo soli 

fil:
- 500 g neslanog suvog sira, tvrđeg i masnijeg(polu mlad)
- 1 dl slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 0,5 dl soka iz pomorandže 

ukrašavanje:
- šećer u prahu 


Važno: Sir mora biti sobne temperature, inače se neće dati izraditi u finu kremu.

Napravi testo: u prosejano brašno izreži hladni maslac na listiće i utrljaj ga dlanovima u brašno da se što bolje izjednači. Dodaj žumance, šećer, pavlaku, limunovu koru(srendanu), so i zamesi testo. Zamotaj ga u alu-foliju ili pek papir i ostavi u frižider najmanje 1 sat.

Pećnicu zagrej na 200 C. Od testa razvaljaj dve okrugle kore prečnika kao što je kalup za tortu (jer ćeš tortu sastavljati u kalupu). Kore prenesi na izvrnuti pleh i peci 10 minuta da samo malo porumene.
Dok se kore peku, pripremi kalup: s unutrašnje strane premaži ga s malo maslaca, iseci papirnu traku da pokrije unutrašnji rub kalupa i zalepi je ukrug pa i traku premaži s malo maslaca(ja sam koristio salvetu :). Pečene kore izvadi iz pećnice, jednu odmah pažljivo stavi na dno kalupa (dok je još vruća i mekana), a drugu, takodje još vruću izreži na 12 jednakih delova - trougla i ostavi je na stranu.
Fil: Sir malo izmiksuj mikserom da bude kremast, dodaj šećer u prahu, slatku pavlaku i sveži sok isceđen iz pomorandže i sve dobro izmiksuj. Prelij fil preko kore u kalupu, poravnaj na vrhu i poslaži narezane trouglove. Kalup s tortom pokrij tanjirom ili folijom i stavi u frižider 3-4 sata da se torta stegne. Kad se fil lepo stegnuo, skini obruč od kalupa, odlepi papirnu traku i pažljivo nareži tortu na onih 12 delova. Torta još uvek leži na metalnom dnu kalupa pa to ne bi trebalo biti teško. Polako prenesi parče po parče na tanjir za serviranje i pospi odozgo šećerom u prahu.

Cheesecake se servira hladan!

"Don't waste time arguing what good man should do, be one, act like one!"
24 Mart, 2009, 22:46:10
Reply #8
  • Moderator
  • Starac Focho
  • *****
  • Posts: 1.216
  • Ocena: +112/-19
  • Gender: Male
  • "Be Yourself no matter what"

Limun torta

kora:
- 6 jaja
- 400 g šećera
- 400 g brašna
- 100 g čokolade
- 2 dl ulja
- 2 dl mleka
- prašak za pecivo 

fil:
- 5 dl mleka
- 200 g šećera
- 120 g brašna
- 250 g putera
- 200 g šećera u prahu
- sok od pola limuna 

glazura:
- 200 g šecera u prahu
- 3 kašike limunovog soka

ukrašavanje:
- mleveni orasi
- žele bombone 


Od navedene smese trebaš napraviti dve kore, tamniju i svetliju:
Umuti 3 žumanca sa 200 g šećera, postepeno dodaj 1 dl ulja, 1 dl mleka i 200 grama prosejanog brašna pomešanog sa praškom za pecivo. Na kraju dodaj sneg od 3 belanca.
Prespi testo u pripremljeni kalup i peci 40 minuta na 170 stepena.
Na isti način umuti i smesu za drugu koru, ali pre nego što dodaš sneg, umešaj 100 g čokolade otopljene na pari.
Obe kore dobro ohladi i prepolovi da dobiješ dve svetle i dve tamne kore za tortu. Od pola litra mleka odvoji malo i dobro umuti sa brašnom (kao kad pripremaš smesu za puding). Preostalo mleko stavi kuvati sa šećerom i kad uzavri umešaj razmućeno brašno. Kuvaj na laganoj vatri i neprekidno mešaj dok ne bude gusto. Skini sa šporeta i dobro rashladi.
Posebno umuti (penasto) puter sa šećerom u prahu i ulij u ohladjenu kremu. Dobro izmešaj. Na kraju u kremu iscedi sok od pola limuna i sve dobro izmešaj još jednom. Kore premazuj kremom i slaži naizmenično jednu na drugu. Tanko premaži tortu spolja i ostavi je u frižideru dok ne napraviš glazuru:
U limunov sok pomalo dodaj šećer u prahu i stalno mešaj dok ne dobiješ glatku sjajnu glazuru kojom bi trebalo da preliješ celu tortu.
Ukrasi tortu po želji, npr. mlevenim orasima i žele bombonama. Čuvaj tortu na hladnom do serviranja.

"Don't waste time arguing what good man should do, be one, act like one!"
24 Mart, 2009, 22:49:37
Reply #9
  • Moderator
  • Starac Focho
  • *****
  • Posts: 1.216
  • Ocena: +112/-19
  • Gender: Male
  • "Be Yourself no matter what"

Doboš torta

kora:
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 7 kašika brašna 

fil:
- 4 jaja
- 180 g čokolade
- 250 g putera
- 250 g šećera u prahu
- 3 kašike jake crne kafe (nes u kashičicama)

glazura:
- 200 g šećera
- 20 g putera
- 2 kašike limunovog soka 


7 žumanca dobro umuti sa 4 kašike šećera. Posebno umuti 7 belanaca i kad su napola čvrsti dodaj 3 kašike šećera i muti dalje dok pena ne bude čvrsta. Zatim u žumanca polako umešaj 7 kašika brašna naizmenično sa ulupanim snegom od belanaca. Dno kalupa za tortu premaži puterom, pokrij pek papirom takodje premazanim puterom i od napravljene smese ispeci u kalupu 6 jednakih kora (peci svaki desetak minuta na 180 C). Pečene kore lagano odvoji od papira i slaži jedan na drugi sa listovima papira između. Neka se svaka kora dobro ohladi pre premazivanja filom.
Na pari rastopi čokoladu pomešanu s kafom. U drugoj činiji Penasto umuti puter sa šećerom u prahu i kad je dobro umućeno dodaj istopljenu čokoladu i kafu. Smesu dobro izmiksiraj pa dodaj jedno po jedno jaje neprekidno mešajući dok ne dobijes finu glatku kremu. Čuvaj je u frižideru do upotrebe.
Kore slaži u kalup za tortu i premazuj filom. Tako premaži 5 kora, a šestu ostavi u stranu za izradu dekoracije na vrhu. Ostavi i deo fila za premazivanje torte okolo (najbolje u frižider). Kad je torta poređana u kalup, ostavi je u frižider kratko vreme da se stegne.
Zadnji list kore nareži na 12 ili 16 jednakih delova, na trouglove, kao što se reže i torta, i poslaži ih na
rešetku iznad velikog pleha ili pek papira.

Zatim ide najteži deo: pripremi glazuru od volimele:
šećer stavi u tiganj s debljim dnom i grej ga dok ne dobije lepu zlatno-smedju boju. Zatim ga skini sa šporeta, dodaj puter i sok od limuna. Sve kuvaj zajedno na laganoj vatri dok se volimel ne rastopi pa ga brzo i što spretnije prelij po trouglovima od kore. Kad se ocede i ohlade popravi ivice ako je potrebno tako da tankim oštrim nožićem pažljivo odstraniš višak volimela.
Oprez: volimela je izuzetno vruća i nanosi teške opekotine ako ti kapne na kožu!!!(jep, istina)
Trouglove možeš napraviti i tako da preliješ volimelom celu zadnju koru, a kad se volimel ohladi toliko da ga možeš dirnuti rukom, izreži koru na trouglove. Nož mora biti dug i jako oštar. (ova verzija, nije toliko estetska ali se manje mučite)
Izvadi tortu iz kalupa i postavi je na veliki tanjir. Premaži je okolo filom koji čuvaš u frižideru. Na vrhu torte našpricaj ravnomerno po malo fila kao kuglice na onoliko mesta koliko imaš volimeliziranih trouglova (12 ili 16). Na njih naslanjaš trouglove, a fil će ih držati podignute. Ukrasi tortu narezanim trouglovima i ostatkom fila.

Čuvaj je na hladnom do serviranja.

"Don't waste time arguing what good man should do, be one, act like one!"
24 Mart, 2009, 22:53:39
Reply #10
  • Moderator
  • Starac Focho
  • *****
  • Posts: 1.216
  • Ocena: +112/-19
  • Gender: Male
  • "Be Yourself no matter what"

Čokoladna torta

kora:
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 100 g čokolade
- 150 g mlevenih oraha(lešnik je bolji doduše)
- kora od 1 pomorandže (narendana)

fil:
- 6 žumanaca(pasterizovanih)
- 2 belanca (pasterizovanih)
- 8 kašika šećera
- 150 g šećera u prahu
- 250 g maslaca
- 2 kašike kakao praha
- 100 g čokolade

 sirup:
- 1 dl vode
- 100 g šećera
- sok od 1 pomorandže

glazura:
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja

posebno:
- maslac za frosting

Pripremi kalup i zagrej pećnicu na 180 C.
Kora: rastopi čokoladu na pari. Žumanca muti sa šećerom dok povećaju volumen i posvetle. Dodaj prosejano brašno, rastopljenu čokoladu i koru od pomorandže i sve dobro promešaj. Napravi čvrsti sneg od belanaca i dodaj ga naizmenično sa orasima. Izlij smesu u pripremljeni kalup za tortu i peci 50 minuta. Pečena kora kada se ohladi, izvadi je iz kalupa i prereži vodoravno dva puta da dobiješ tri jednake kore.
Fil: za fil obavezno koristi pasterizovana jaja jer se jaja za fil prema ovom receptu ne obrađuju termički. Rastopi čokoladu na pari. Maslac umuti penasto, postepeno mu dodaj prosejani šećer u prahu i kakao mešajući sve vreme. Dodaj rastopljenu čokoladu i dobro izmešaj. U drugoj činiji umuti žumanca i belanca sa šećerom dok povećaju volumen i lepo se izjednače (bar 5 minuta).Smesu od jaja postepeno dodaj u puter s čokoladom i mešaj posle svakog dodavanja pa ćeš dobiti finu penastu kremu koja će se već tokom mešanja stegnuti koliko treba.
Sirup: vodu i šećer kuvaj 10 minuta na laganoj vatri. Skini sa šporeta i dodaj sok od pomorandže. Ovim sirupom poprskaj kore pa ih premazuj filom i slaži jednu na drugu. Sastavljenu tortu ostavi u frižider dok napraviš frosting:
Za frosting od maslaca trebaće ti: 150 g maslaca, 250 g šećera u prahu, 1 čajna kašičica ekstrakta vanile i 2 čajne kašičice vruće vode. Penasto umuti maslac, postepeno mu dodaj šećer u prahu i na kraju vanilu i vodu. Miksiraj još 3-4 minuta i ovom smesom premaži tortu spolja. Ostavi je ponovo u frižider 15 minuta i u međuvremenu napravi crnu glazuru:
Čokoladu rastopi na pari i dodaj jednu po jednu kašiku ulja, neprekidno mešaj varjačom. Glazura će brzo biti gotova i odmah je prelij po vrhu torte. Nemoj je razmazivati po spoljnom rubu, nego pusti da se samo cedi niz rub.
Gotovu tortu čuvaj u frižideru, a pre serviranja ostavi je 5-10 minuta na sobnoj temperaturi. Narendaj čokoladu odozgo estetike radi.

PS. Ova torta neverovatno utiče na devojke. Pogotovo u kombinaciji sa crnim vinom! :)

"Don't waste time arguing what good man should do, be one, act like one!"
11 April, 2009, 02:13:30
Reply #11
  • Deda meraklija
  • ****
  • Posts: 650
  • Ocena: +62/-9
  • Gender: Female
Stanislawe,nemoj molim te, stati s tortama,a onda idemo na dijetu.
03 Oktobar, 2009, 21:10:55
Reply #12
  • Deda meraklija
  • ****
  • Posts: 650
  • Ocena: +62/-9
  • Gender: Female
Stanislawe,nemoj molim te, stati s tortama,a onda idemo na dijetu.
Evo Stanislaw sato malo s tortama

Katalog torti nasih sugradjana Ljiljane i Bane Mihajlovic
http://forum.krstarica.com/album.php?albumid=2383