Welcome to Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Author Topic: Brutalnost ili službena dužnost  (Read 12360 times)

0 Members i 1 gost pregledaju ovu temu.

25 Mart, 2009, 15:22:39
Reply #20
 • Deda meraklija
 • ****
 • Posts: 509
 • Ocena: +59/-28
 • Gender: Male

 Momci su prošli na nekoliko crvenih svetala ne zaustavljajući se iako je  za njima išao policijski patrolni auto sa zvučnom i svetlosnom signalizacijom. Patrola ih je zaustavila i normalno je da su policajci preduzelisve mere predostrožnosti da bi zaštitili svoje živote.


"BEOGRAD - Nije tačno da smo Zare i ja bežali od policijske potere. Jeste, prošao sam kroz crveno svetlo u Ulici omladinskih brigada, ali čim sam u levom retrovizoru ugledao policijski džip sa upaljenim rotacionim svetlima, krenuo sam da kočim - priča za „Blic” Filip Milićević, koji je vozio „pežo” 19. marta kada je pripadnik Interventne jedinice beogradske policije Miljan Raičević (25) hicem iz pištolja ubio Đorđa Zarića (24) iz Jakova. "


"Policijski džip se zaustavio sa moje leve strane. Izletela su dvojica policajaca, jedan je krenuo ka meni, a drugi prema suvozačevim vratima, gde je sedeo Zare. Počeli su da viču, ne sećam se šta su govorili. Otvorio sam vrata i izašao. Nije istina da smo se oglušili o naređenja policije i da smo odbili da izađemo iz automobila. Policajac koji mi je prišao, odmah me je udario u glavu, a ja sam se refleksno savio. U tom trenutku čuo se pucanj i na asfaltu sam ugledao mrtvog druga. Nisam mogao da vidim kako je pištolj opalio, ali mi je teško da poverujem da je Zare pokušao da otme pištolj policajcu i da je vratima zakačio oružje - drhtavim glasom priseća se Milićević. "

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////slozio bih se sa tobom o merama koje moraju policajci da preduzimaju da bi zastitili svoje zivote jer na ulicama hara pomahnitala omladina......


ali.....


Opet ponavljam da ovo nema veze sa regularnom policijom vec sa interventnom koja je korumpirana , kriminalna i nasilna.

Kad pogledam sliku onog nesretnika sto je skoncao kako je skoncao tesko mi je a da poverujem da se otimao za pistolj.


Paradoksalno je to sto u policijskom izvestaju stoji da ga je zaric udario vratima u ruku kojom je drzao pistolj ,a policajac veli da su se otimali oko pistolja.

to ce se ustanoviti kada bude uradjena parafinska rukavica.

Ovo je samo jedna od manifestacija i rezultat  "nacina"  na koji interventna obavlja svoj posao.


25 Mart, 2009, 15:33:12
Reply #21
 • Deda meraklija
 • ****
 • Posts: 509
 • Ocena: +59/-28
 • Gender: Male
parafriziracu i ovo : Dok sam sedela tamo, čula sam jednog pripadnika Interventne kako kaže: „Ja pucam u stomak, moj kolega u glavu”.

meni je frapantna cinjenica da uopste ima podeljenjih misljenja u vezi sa ovim slucajem....
25 Mart, 2009, 15:42:21
Reply #22
 • Moderator
 • Svedok istorije vladicinhan.com
 • *****
 • Posts: 2.623
 • Ocena: +305/-62
 • Gender: Male
 • DO WHAT YOU KNOW TO BE RIGHT

    ne bih stvarno da ulazim u diskusiju ali.....


- zašto mora da bude tačna izjava vozača auta a ne izjava policajaca da su prošli na nekoliko crvenih svetala.....

- koje dokaze imaš ti da ponudiš da je su pripadnici interventne policije takvi kakve ih ti okarakterisuješ

- da li je pravilo da je nečiji fizički izgled važan za njegovo ponašanje i reakciju

- da li policajac koji je proglašen za policajca godine u predhodnoj godini može to da bude ako je nasilan i brutalan
I na autobus piše "Lasta" pa ne leti.....
25 Mart, 2009, 15:44:39
Reply #23
 • Deda meraklija
 • ****
 • Posts: 509
 • Ocena: +59/-28
 • Gender: Male

- koje dokaze imaš ti da ponudiš da je su pripadnici interventne policije takvi kakve ih ti okarakterisuješ

- da li je pravilo da je nečiji fizički izgled važan za njegovo ponašanje i reakcijuhttp://www.youtube.com/watch?v=FCng9VzwoE4

http://www.youtube.com/watch?v=-lZJU_tT3E0


ovde sam bio i ja.
25 Mart, 2009, 16:55:49
Reply #24
 • Deda meraklija
 • ****
 • Posts: 868
 • Ocena: +123/-22
 • Gender: Male
 • Reci NE drogama!!
e da i to za urosa....treba on da odlezi malo ali mnogi su u srbiji za UBISTVO dobijali MANJE kazne.....

Klinac je navijac voliga vandal biju se po utakmicama sa drugim navijacima panduri ih sibaju i to je to. E sad matori pandur koji je bio u civilu se naso tu i dobio..i sad klincu nakace 10 godina za POKUSAJ ubistva. OK treba neka...

E ajde sad cemo da sedimo i vidimo koliko ce ovaj za UBISTVO da dobije , ako uopste i dobije....Moram da se malo ovde ubacim. Da prvo nešto kažem ukratko u vezi Uroša i događaja oko toga. Taj ''pandur u civilnom odelu'' koje je i njegovo radno odelo jer radi u njemu-ne u uniformi, bio je tu iz razloga što je pokušavao da kamerom usnimi sve one ''velike'' navijače i ''srpske patriote'' koji dolaze na utakmice kako bi iskalili svoj bes, palili baklje, tukli se na protivničkim navijačima, polomili nešto nakon izlaska sa stadiona i td. Kada su ti takvi navijači primetili da ih on snima i kada su primetili da ima radio stanicu-Motorolu, oni su nagrnuli na tog policajca. Na snimcima se vidi dovoljno jasno da je čovek bežao dok god je mogao, a onda počeo da se tuče sa 20-tak mladića, koji su ga napali rukama, nogama, polomljenim stolicama, upaljenim bakljama i ko zna čime još. Pa zar su to ti ''hrabri navijači'', zar su to ''srpske delije'' pa zar je to fer: 100-tinu na jednoga? I taj policajac je imao kod sebe pištolj, bio je na službenom zadatku. Zar on nije mogao u nužnoj odbrani da upotrebi vatreno oružje u kome se nalazi 15 metaka i ubije ili rani bar nekoliko njih. Zar on nije mogao da puca u vazduh i potraži pomoć? Pa ko je ispao hrabriji, pravičniji? Tom čoveku su nanete teške telesne povrede zato što je obavljao svoju dužnost, zato što nikoga ničim nije povredio, ugrozio, uvredio. Zar je malo što on i njegova porodica pati, što više ne može da obavlja posao kao pre, zar su njegova deca malo šikanirana?
Pa vi tražite pravdu za Uroša. 10 godina, na koliko je on osuđen je za vas mnogo. Možda i jeste, ali dajmo da sud sam to odluči. kažete da vlast vrši pritisak na sud. Za majice sa njegovom likom, Facebook stranice, stalno pojavljivanje u štampi i organizovanje protesnih mitinga nije jedna vrsta pritiska na sudije.U demokratskoj Engleskoj se za ulazak na stadion i gaženje zelene površine dobija 3 godine zatvora, a za pokušaj ubistva njihovog policajca ''Bobija'' da i ne govorimo. Pa šta se to dešava sa srpskim narodom i srpskom omladinom?

Pomešali ste ova dva slučaja gospodine Igore. Ovoga puta imate slučaj da je jedan primeran policajac koji je ui prošloj godini zbog toga i nagrađen, prilikom obavljanja redovne dužnosti ubio jednog mladića. Da li je to uradio namerno? Ja mislim da nije. Možda je pištolj opalio slučajno, možda greškom baš tog najboljeg policajca. Ako je policajac pogrešio (a sigurno jeste), treba ustanoviti stepen njegove krivice. Ako je ubistvo izvršio namerno, neka odgovara za teško ubistvo, a ako je to uradio slučajno i izvršio ubistvo iz nehata, onda neka i odgovara za to krivično delo. Neka se smene odgovorni, neka ministar podnese ostavku, neka se uradi nešto u interventnoj Brigadi-neka se policajci edukuju, dodatno obučavaju, neka se usmeravaju na koji način kako treba postupati.

Ali, nemojte da dozvolimo da se zbog jednog tragično izgubljenog mladog života, organizuju protesni skupovi, koji će služiti za političke malverzacije, za ponovno paljenje i lomljenje Beograda. Čitao sam u Pressu pre dva dana, da su slomili izloge na Mc Donaldsu, da su obili jednu prodavnicu, nekoliko butika, da je neko vozilo sa hrvatskim reg.oznakama zapaljeno u Beogadu. Pa kakve veze ima to hrvatsko vozilo sa ovim slučajem. Neko je našao zashodno da ga upali, zato što je veliki Srbin i zato što mu je bilo žao ovog mladića, kojeg nikada u životu nije ni video ni čuo. Protesti se mogu organizovati, ali sa drugim ciljem i na drugačiji način. Zar u ovoj Srbiji, kada se podsećamo žrtava NATO bombardovanja, treba još žrtava?...

Ne, ne...u ovoj Srbiji nešto nevalja...sve je izgubilo smisao, moral, vrednosti...navedite mi bar još jednu ''zemlju, koja bi nama služila za ugled'', u kojoj omladina nosi transparente ''SMRT POLICIJI''....

nešto ne valja definitivno....ljudi vratite se razumu:

SRBIJI VEĆEG NEPRIJATELJA OD SRBINA NE TREBA!!!!!!!
« Last Edit: 25 Mart, 2009, 17:16:16 by police »
Zbog jedne reci coveka cesto smatraju mudrim, a zbog jedne reci cesto ga smatraju glupim. Uistinu moramo dobro paziti što govorimo
25 Mart, 2009, 17:34:16
Reply #25
 • Deda meraklija
 • ****
 • Posts: 509
 • Ocena: +59/-28
 • Gender: Male
sve ste pogresno razumeli gospodine police.

Ja ne opravdavam paljenje grada i lomljenje mek donaldsa koji uvek strada.

Ja bih prvi tuko te huligane.

Ja sam napravio paralelu izmedju ta dva dogadjaja koja ce se pokazati kao vazna nakon sto sud donese odluku o ovom nesretnom dogadjaju od pre neki dan....

Takodje ne odobravam te skupove jer to je onaj isti polusvet koji je lomio grad sa kokakolom u ruci zbog proglasenja nezavisnosti srbijanske svete zemlje.


A takodje sam reko da ne verujem da je namerno opalio ali sa repetiranim pistoljem se ne izvode klinci iz automobila koji su prosli kroz crveno.Ovde "ups voliga desilo se" ne postoji. Uostalom pistolj sluzi da se potencijalna opasnost povredi i onemoguci da dela - koliko sam ja upucen a ne da prosvira glavu nekom klincu.

Ovde govorimo o sljamu koji cini interventnu brigadu i o njihovom ponasanju koje ovde vecina ne poznaje a opravdava. Pogledaj ona dva snimka sa zurke - ja sam bio tu ja sam video povod svega toga a video sam i kako se zavrsilo.Vise puta sam bio maltretiran bez razloga i tretiran kao kriminalac. Tako da nemojte uopste da pocinjete sa tim kako su oni fini kako nisu svi isti i kako oni reaguju da bi zastitili svoja dupeta.

Smrad koji pendrekom moze da udari devojcicu od 18 godina po licu prestaje da bude covek.
Svari koje znam sam izneo....takodje znam mnoge bivse pripadnike ove jedinice koji su dali otkaz samo zato sto nisu mogli da obavljaju svoj posao na nacin na koji to vec rade njihove kolege.

Svi znamo da 90% te interventne cine sirovine bez grama mozga.Svako ko nije mogao da zavrsi skolu 90tih je pristupio interventnoj brigadi....Bilo je bitno da polozis neki test i da si sposoban da bijes.

« Last Edit: 25 Mart, 2009, 17:49:14 by Igor_TECH a TECH »
25 Mart, 2009, 17:46:31
Reply #26
 • Starac Focho
 • *****
 • Posts: 1.453
 • Ocena: +109/-8
 • Gender: Male
 • Svaki trud se isplati!!!
Da li policajac koji je proglašen za policajca godine u predhodnoj godini može to da bude ako je nasilan i brutalan?

Ovo pitanje je po meni suština stvari! Ako se najboljem policajcu dešavaju takvi ''propusti'', šta da očekujemo od onih koji su najgori, ako ima takvih, odnosno manje dobrim? Kako da imamo poverenje, ako znamo da je najbolji u isto vreme i najgori? Kako da, ako hoćemo, promenimo mišljenje o njima? ...
Kako da im se veruje?
Svi dobro znamo kako se ponašaju i šta rade, zar se ovako stiče poverenje?

Ovaj nesrećni događaj, neću ga nazvati ubistvom iako po meni jeste, je samo malo otškrinuo vrata crnila koje među ljudima širi ta jedinica!
Zaista bi voleo da svi oni prođu neki psiho test i da mi obični smrtnici saznamo te rezultate....  
(Duboko sam uveren da bi rezultati samo potvrdili očekivanje većeg dela javnosti!)

P.S. Sve ovo se odnosi na pripadnike interventne....


« Last Edit: 25 Mart, 2009, 18:02:30 by Aleksandar »
Prava pravda je SAVEST!
25 Mart, 2009, 17:56:06
Reply #27
 • [Administrator]
 • Svedok istorije vladicinhan.com
 • ******
 • Posts: 2.021
 • Ocena: +290/-13
 • Gender: Male
 • Rad, rad i samo rad. Pa kolko izdržim!
  • VladicinHan.com
Ne treba povlačiti paralelu između slučajeva koji nemaju nikakve sličnosti, mada priznajem teško je staviti granicu razgraničenja. Ne smamo sebi dozvoliti da se ponašamo kao deca koja su slomila vazu pa jedan drugog tuži majci, a ovaj se pravda da je nije samo on kriv već i da je ovaj drugi slomio pikslu. Nema opravdanja za nijedno nečovečno delo, mi možemo izražavati svoje nezadovoljstvo i bes zbog nečega, ali ga ne smemo prenositi na druge i nesmemo se ponašati isto ili slično samo da bi "ispravili krivu Drinu" ili "uzvratili istom merom" daleko bilo. Zlo nikad ne donosi dobro.
Juče sam slušao nekog višeg oficira MUP-a na TV-u i on takođe priča o nekim procedurama, procenama sposobnosti za rad. To što je neko bio sposoban za rad u jednom periodu čak bio i najbolji u svom poslu nikako ne znači da je on "doživotno" sposoban. Posao policajaca je verovatno jako stresan i zato  se i vrednuje beneficiranim stažom zato ja zanimanje policajca i vojnika gledam i merim drugačijim aršinima nego bilo koji civilni posao. Odgovornost ovih ljudi za prvenstveno svoje ponašanje je ogromna i najveća jer njena suprotnost dovodi do tragedija.  Moje mišljenje je da se mnogo treba povesti računa o selekciji i stalnom praćenju rada policajaca od strane nadređenih u već utvrđenoj hierarhiji.
Policija mora da bude sastavljena od "super ljudi" koji su svesni svih ljudskih razlika i otvoreni za sve. Još uvek čini mi se u policiji vlada masa predrasuda prema novim i drugačijim stvarima. Jedino tako mogu da "opravdam" slučaj u Bigz-u. To se rešava edukacijom i strožom selekcijom.
25 Mart, 2009, 18:04:54
Reply #28
 • Starac Focho
 • *****
 • Posts: 1.453
 • Ocena: +109/-8
 • Gender: Male
 • Svaki trud se isplati!!!
To što je neko bio sposoban za rad u jednom periodu čak bio i najbolji u svom poslu nikako ne znači da je on "doživotno" sposoban.
To se rešava edukacijom i strožom selekcijom.

Upravo tako!
Prava pravda je SAVEST!
25 Mart, 2009, 18:12:43
Reply #29
 • Deda meraklija
 • ****
 • Posts: 509
 • Ocena: +59/-28
 • Gender: Male
vaistinu - ali paralelu sam napravio iz razloga sto znam kako su se do sada zavrsavale te kazne policajcima.Pa sam hteo da predocim (ne)pravednost naseg pravosudja.Daj boze da gresim - videcemo.

A sto se tice nasilja , pa pazi nije resenje definitivno sad dok se jos ne zna sta ce biti. Kapiram da pored ovolike medijske hajke nece proci tek tako sve ovo - ali opravdavam proteste ukoliko se nesto mulja i adekvatna kazna ne bude izrecena.

Kada kazem protesete ne mislim na lomljenje mek donaldsa ciju povezanost sa ovim dogadjajem ne uocavam , postoje drugi nacini.Meni je zaista zastrasujuce sto svi ovo tumace u pogresnom kontekstu i vataju se za razuzdanu omladinu i detalje poput "e koji je auto vozio", "e kako je to proso kroz crveno"  - i analogno tome pokusavaju da opravdaju postupak policajca. Izgubljen je jedan zivot na posve glup nacin i za to nema opravdanja.25 Mart, 2009, 22:01:18
Reply #30
 • Deda meraklija
 • ****
 • Posts: 868
 • Ocena: +123/-22
 • Gender: Male
 • Reci NE drogama!!
...Juče sam slušao nekog višeg oficira MUP-a na TV-u i on takođe priča o nekim procedurama, procenama sposobnosti za rad. To što je neko bio sposoban za rad u jednom periodu čak bio i najbolji u svom poslu nikako ne znači da je on "doživotno" sposoban. Posao policajaca je verovatno jako stresan i zato  se i vrednuje beneficiranim stažom zato ja zanimanje policajca i vojnika gledam i merim drugačijim aršinima nego bilo koji civilni posao. Odgovornost ovih ljudi za prvenstveno svoje ponašanje je ogromna i najveća jer njena suprotnost dovodi do tragedija.  Moje mišljenje je da se mnogo treba povesti računa o selekciji i stalnom praćenju rada policajaca od strane nadređenih u već utvrđenoj hierarhiji.
Policija mora da bude sastavljena od "super ljudi" koji su svesni svih ljudskih razlika i otvoreni za sve. Još uvek čini mi se u policiji vlada masa predrasuda prema novim i drugačijim stvarima. Jedino tako mogu da "opravdam" slučaj u Bigz-u. To se rešava edukacijom i strožom selekcijom.

Mogu li da vam iznesem podatak da u policiji Srbije ima jako malo psihologa i prihijatara koji se bave problemom stresnih situacija i reagovanja kod pripadnika policije. Nijedna policijska uprava u Srbiji nema zapošljenog psihologa ili slično stručno lice koje bi vršilo pregled pripadnika policije i na specijalistički način sanirali nastali problem. Takvi problemi nastaju posle tragičnih i stresnih situacija na poslu, nakon učešća u ratu, nakon suzbijanja demonstracija ili bilo koje druge stresne situacije. Šta vi iskreno mislite-da li jedan inspektor koji radi na krvnim i seksualnim deliktima recimo 15 godina, nema problema sa psihom? Da li on nekad misli na sve te leševe i obdukcije koje je morao da vidi u cilju vođenja istrage i rešavanja slučaja? A da ne spominjem ono što prati sve to: plač majke i oca za mrtvim detetom koje mora da sluša, obaveštavanje porodica o poginulom sinu, ocu, majci...sličan je slučaj i sa pripadnicima interventne brigade. Stalno na utakmicama, demonstracijama, političkim skupovima, obezbeđenju ličnosti, sprovođenju opasnih kriminalaca, svakodnevni rad sa narkomanima, prostitutkama, dilerima droge, makroima...Normalno je da to ostavlja trag na bilo čiji psihu-nažalost NORMALNO!!!
Pored svega toga, pripadnik policije koji obavlja takav posao, nema rešeno stambeno pitanje, nema povoljnosti u kupovini stana, nameštaja, automobila, podizanje kredita, prilikom zapošljavanja članova porodice. On je što se toga tiče, normalan građanin. Tačno je da benificirani staž imaju pripadnici interventne brigade, ali i vatrogasci, ostala OSL-a i zamislite - automehaničari koji rade pri MUP-u?! Iz mnogih, mnogih razloga, jedan pripadnik policije ima razloga da bude nezadovoljan, nervozan, ljut na sebe i državu, ljut na druge. A da ne spominjem visinu ličnih dohodaka od 300-400 eura mesečno...u skoro svim zapadnim, demokratskim državama policija je najobučenija, najplaćenija i najsagledanija institucija. Ja lično primam lični dohodak koji je niži od republičkog proseka...

Ja sam razumeo sve Vas, ali izgleda da niste razumeli vi mene. Ja nikako, nikako ne opravdavam postupak pripadnika interventne brigade u ovom slučaju. Ali iz dosadašnje prakse, prilikom potere za nekim automobilom, koji ne želi da stane na nekoliko crvenih semafora i koji beži od policije- razmišlja se da je u tom automobilu ili neki opasan kriminalac koji je na poternici, ili da u njemu ima droge, oružja ili eksplozivnih naprava....da je to lice stalo odmah, na prvi crveni semafor, platio bih kaznu za prekoračenje brzine, izgubio vozačku dozvolu na 3 ili 6 meseci i ne bi došlo do ovakvog slučaja.

Kolega čiji je pištolj opalio prilikom intervencije, je najverovatnije repetirao pištolj još u kolima iz razloga bezbednosti i što nije znao ko se u kolima nalazi i koga bi mogao da uhapsi kao i to što nije znao da li će to lice pucati na njega i njegove kolege ili neće.

Pokažite mi deo posta u kome ja na bilo koji način branim pripadnika int.brigade čiji je pištolj opalio i koji je usmrtio ovog mladića. U ovom slučaju krivičnog dela Ubistva IMA!!! Ja samo kažem, da se temeljno treba ispitati da li se radi o ubistvu iz nehata ili ubistvu sa umišljajem...kada se to ispita i dokaže, da se na osnovu toga on po zakonu osudi...i da tako bude za sve nas...

Ja se samo bojim da se odnosi u Srbiji koji su itekako loši između većine mladih i policije, ne pogoršava još više...možda ima mnogo razloga za to, ali ima i mnogo razloga za opraštanje i širenje prijateljstva....nađimo u sebi te razloge...što pre.....
« Last Edit: 25 Mart, 2009, 22:26:25 by police »
Zbog jedne reci coveka cesto smatraju mudrim, a zbog jedne reci cesto ga smatraju glupim. Uistinu moramo dobro paziti što govorimo
25 Mart, 2009, 22:32:40
Reply #31
 • Deda meraklija
 • ****
 • Posts: 509
 • Ocena: +59/-28
 • Gender: Male
dobar dan,znate kako,vasa kcer je brutalno pretucena i zadobila je povredu glave i prelom ruke.To znate nije bilo namerno i direktna je posledica neobrazovanosti i retardiranosti nase policije.Oni znate nisu mogli da znaju da li vasa kcer ugrozava njihovo dupe dok je u napadu panike pokusavala da pobegne iz kluba i spase svoju glavu.Mi se iskreno nadamo da se ovo nece ponoviti jer cekamo da eto se desi jos neko *cenzura* pa da uvedemo ovaj psiho test i da malo edukujemo nase cuvare zakona.

Hvala na razumevanju.


25 Mart, 2009, 22:39:09
Reply #32
 • Deda meraklija
 • ****
 • Posts: 509
 • Ocena: +59/-28
 • Gender: Male
...Juče sam slušao nekog višeg oficira MUP-a na TV-u i on takođe priča o nekim procedurama, procenama sposobnosti za rad. To što je neko bio sposoban za rad u jednom periodu čak bio i najbolji u svom poslu nikako ne znači da je on "doživotno" sposoban. Posao policajaca je verovatno jako stresan i zato  se i vrednuje beneficiranim stažom zato ja zanimanje policajca i vojnika gledam i merim drugačijim aršinima nego bilo koji civilni posao. Odgovornost ovih ljudi za prvenstveno svoje ponašanje je ogromna i najveća jer njena suprotnost dovodi do tragedija.  Moje mišljenje je da se mnogo treba povesti računa o selekciji i stalnom praćenju rada policajaca od strane nadređenih u već utvrđenoj hierarhiji.
Policija mora da bude sastavljena od "super ljudi" koji su svesni svih ljudskih razlika i otvoreni za sve. Još uvek čini mi se u policiji vlada masa predrasuda prema novim i drugačijim stvarima. Jedino tako mogu da "opravdam" slučaj u Bigz-u. To se rešava edukacijom i strožom selekcijom.

Mogu li da vam iznesem podatak da u policiji Srbije ima jako malo psihologa i prihijatara koji se bave problemom stresnih situacija i reagovanja kod pripadnika policije. Nijedna policijska uprava u Srbiji nema zapošljenog psihologa ili slično stručno lice koje bi vršilo pregled pripadnika policije i na specijalistički način sanirali nastali problem. Takvi problemi nastaju posle tragičnih i stresnih situacija na poslu, nakon učešća u ratu, nakon suzbijanja demonstracija ili bilo koje druge stresne situacije. Šta vi iskreno mislite-da li jedan inspektor koji radi na krvnim i seksualnim deliktima recimo 15 godina, nema problema sa psihom? Da li on nekad misli na sve te leševe i obdukcije koje je morao da vidi u cilju vođenja istrage i rešavanja slučaja? A da ne spominjem ono što prati sve to: plač majke i oca za mrtvim detetom koje mora da sluša, obaveštavanje porodica o poginulom sinu, ocu, majci...sličan je slučaj i sa pripadnicima interventne brigade. Stalno na utakmicama, demonstracijama, političkim skupovima, obezbeđenju ličnosti, sprovođenju opasnih kriminalaca, svakodnevni rad sa narkomanima, prostitutkama, dilerima droge, makroima...Normalno je da to ostavlja trag na bilo čiji psihu-nažalost NORMALNO!!!
Pored svega toga, pripadnik policije koji obavlja takav posao, nema rešeno stambeno pitanje, nema povoljnosti u kupovini stana, nameštaja, automobila, podizanje kredita, prilikom zapošljavanja članova porodice. On je što se toga tiče, normalan građanin. Tačno je da benificirani staž imaju pripadnici interventne brigade, ali i vatrogasci, ostala OSL-a i zamislite - automehaničari koji rade pri MUP-u?! Iz mnogih, mnogih razloga, jedan pripadnik policije ima razloga da bude nezadovoljan, nervozan, ljut na sebe i državu, ljut na druge. A da ne spominjem visinu ličnih dohodaka od 300-400 eura mesečno...u skoro svim zapadnim, demokratskim državama policija je najobučenija, najplaćenija i najsagledanija institucija. Ja lično primam lični dohodak koji je niži od republičkog proseka...

Ja sam razumeo sve Vas, ali izgleda da niste razumeli vi mene. Ja nikako, nikako ne opravdavam postupak pripadnika interventne brigade u ovom slučaju. Ali iz dosadašnje prakse, prilikom potere za nekim automobilom, koji ne želi da stane na nekoliko crvenih semafora i koji beži od policije- razmišlja se da je u tom automobilu ili neki opasan kriminalac koji je na poternici, ili da u njemu ima droge, oružja ili eksplozivnih naprava....da je to lice stalo odmah, na prvi crveni semafor, platio bih kaznu za prekoračenje brzine, izgubio vozačku dozvolu na 3 ili 6 meseci i ne bi došlo do ovakvog slučaja.

Kolega čiji je pištolj opalio prilikom intervencije, je najverovatnije repetirao pištolj još u kolima iz razloga bezbednosti i što nije znao ko se u kolima nalazi i koga bi mogao da uhapsi kao i to što nije znao da li će to lice pucati na njega i njegove kolege ili neće.

Pokažite mi deo posta u kome ja na bilo koji način branim pripadnika int.brigade čiji je pištolj opalio i koji je usmrtio ovog mladića. U ovom slučaju krivičnog dela Ubistva IMA!!! Ja samo kažem, da se temeljno treba ispitati da li se radi o ubistvu iz nehata ili ubistvu sa umišljajem...kada se to ispita i dokaže, da se na osnovu toga on po zakonu osudi...i da tako bude za sve nas...

Ja se samo bojim da se odnosi u Srbiji koji su itekako loši između većine mladih i policije, ne pogoršava još više...možda ima mnogo razloga za to, ali ima i mnogo razloga za opraštanje i širenje prijateljstva....nađimo u sebi te razloge...što pre.....

vaistinu i ovo.....ALi eto cekacemo presudu pa onda nastaviti ovu diskusiju.
Razlog mog piskaranja ovde je pokusaj nekih da od policije naprave mucenike.
Ja sam samo izneo moja saznanja i iskustva sa interventnom.I to je ziva istina.

Ovde generalno postoje dva problema sa omladinom.Prvi bi bio taj da su krocili na put bezakonja droge i huluganstva jer je to postao  simbol ovde u nas a direktna je posledica kucnog vaspitanja i kojekakvih gluposti na televiziji.

Drugi problem (onaj pravi) je taj sto u ovoj drzavi sve je korupmirano.Delioci pravde to ne rade, na svakom kanalu neke afere i onda kad se desi nesto poput ovoga ljudi instiktivno reaguju na taj nacin jer znaju da nema vajde cekati pravdu.

To je lose ali ponekad je jedino resenje s obzirom na okruzenje u kome ziviimo.
KAd se lepo to promeni kapiram da ce na ulicama biti samo ovi divljaci pa onda nek ih pendrece.
25 Mart, 2009, 23:15:23
Reply #33
 • Mladi meraklija
 • **
 • Posts: 89
 • Ocena: +12/-2
 • Gender: Male
za 6 meseci se ne postaje dobar poliajac . . ako je neko zavrsio sklu za zidara ili pekara treba to i da bude . . .svaka cast izucima koji su svoj poziv shvatili ozbiljno i dobro odradjuju svoj posao!
 odatle pocinje ceo taj problem!!??!!
Svi mi znamo koliko je ko dobar policajac . . ako ti nekad pomogne on je dobar ..ako te kazni on je los ,zar ne !!
  Imaju vrlo nezahvalan posao,u velikim gradovima jako rizican,to stoji ,a sto se tako ponasaju ja mislim da je jedini razlog nedovoljna obucesnost.Onaj ko neume da resi problem mozgom poteze palicui za to cak i ne odgovara.
Gledao sam ovde vise puta intervencije i na ulici i u diskotekama ...nelici nimalo na nase ...bas nimalo.Pendrece i ovde ali na kraju svih krajeva.
 93` ispred studentskog doma na karaburmi negde oko 5 ujutru(nedelja) ,a bilo je ono krizno vreme kada je  u BG  bilo par autobusa ,stajali smo nas nekoliko i onako u sali ja kao stopiram a uopste nisam video da je to interventna . . .ljudi ,...kad su oni izleteli njih 5-6 kad su poceli da nas postrojavaju  ,pretresaju mislio sam da je pocela okupacija!!! Prepao sam se ,mislio sam jebote ovi ce nas sve ovde streljati.Kada naravno nista nisu nasli ,trazili su mi licnu kartu . . posto je nisam imao ponudio sam index..kad ce on -pa zar ti ja licim na profesora,-reko -ne.Zamalo sam i zbog toga dobio samar ,e a kad je u indexu nasao vizitku od jednog visokog staresine u ssupu i na poledjini privatni broj.....e ..onda su njih nekoliko ostali da cekaju a lik nas vozi do Z.Marinovic u Zemunu uz objasnjnje da svakakvog sveta ima po BG i da mora tako!Cudi me po kom kriterijumu procenjuju ko je kakav!Ili udri za svaki slucaj pa ako je greska ......sorry!!!
26 Mart, 2009, 01:40:14
Reply #34
 • Stariji meraklija
 • ***
 • Posts: 126
 • Ocena: +18/-14
 • Gender: Male
Na ovu temu bi imao dosta da pišem. Ako bih to uradio smatram da bi samo gubio vreme, jer gubio sam ga dosta pišući republičkim organima , a za neprimeran rad pojedinaca u policiji Hana.
Znam da sam u predmetu koji sam vodio 1000% u pravu , odluka je u korist službenog lica , ja sam čist , pošten, nedužan, iskren i u tom pravcu su vaspitana i moja deca- ja nastavljam živeti samo kao takav, a neko je lažući dobio dokument u svoju korist. Sa ovakvim činjenicama nastavljamo život, ja ponosno , a on....  Priznajem da ima i primernih policajaca, tu su i oni koji su me kažnjavali.

P.S.  Smatram da počinje i u policiji nešto da se pozitivno reorganizuje. Police -pozdrav, tvoja pisanija ima logike, imala je i moja !
 
 
26 Mart, 2009, 03:13:04
Reply #35
26 Mart, 2009, 14:12:57
Reply #36
 • Starac Focho
 • *****
 • Posts: 1.002
 • Ocena: +81/-8
 • Gender: Female
    Ja opet kazem da je za ovog mladica jako zalosno to sto se dogodilo.. Bilo ne ponovilo se nikad vise! Glavni krivac za sve to je ipak njegov drug koji je vozio tako kako je vozio. Da nije,ne bi bili jureni od strane "interventne",ne bi se nista od toga dogodilo... Ne stajem na strani policije,jer stvarno znam da ima velikih sljamova i gnjida sto se i njih tice. Ja samo pokusavam realno da sagledam situaciju.
P.S. I da samo jos nesto da dodam posto sam vidla da se polemise oko toga.... Sto se tice slike koja je stavljena u novinama,slika je kada je on imao 15 ili 16 godina. A sada ima 24!
"LJUBAV KOJA NE ZNA ZA USLOVE...VERA SKOJOM ZASPIS I BUDIS SE... NADA KOJA POSLEDNJA UMIRE.... STO NE ZELIS SEBI,NE POZELI NIKOME!..."
26 Mart, 2009, 14:32:02
Reply #37
 • Moderator
 • Svedok istorije vladicinhan.com
 • *****
 • Posts: 2.623
 • Ocena: +305/-62
 • Gender: Male
 • DO WHAT YOU KNOW TO BE RIGHT


    Zoki 63 uz svo poštovanje mislim da si promašio temu. Ako je za Vas "brutalnost" pripadnika policije što vam je podneta prekršajna prijava za nepropisno parkiranje, koju ste Vi pokušali osporiti a ispostavilo se da je osnovana, onda stvarno idemo u krajnost. Mislim da pokušavate da aludirate na to. Ako grešim onda Vam se izvinjavam.
I na autobus piše "Lasta" pa ne leti.....
26 Mart, 2009, 14:48:47
Reply #38
 • Deda meraklija
 • ****
 • Posts: 509
 • Ocena: +59/-28
 • Gender: Male
Glavni krivac za sve to je ipak njegov drug koji je vozio tako kako je vozio.


da li ti devojko razmisljas o onome sto pises?

Znaci sada ko god napravi saobracajni prekrsaj treba da buce upucan?


Ako se vodimo tvojom logikom doci cemo do toga da je glavni krivac sam zaric jer se rodio...da se nije rodio ne bi ni bio ubijen.....u stvari glavni krivci su njegovi roditelji jer su ga zaceli.....Ne nego roditelji ovog sto je vozio ,da se nije rodio ne bi zarica odvezo u smrt.

bas je nasho da se rodi.pokvarenjak.

« Last Edit: 26 Mart, 2009, 14:51:51 by Igor_TECH a TECH »
26 Mart, 2009, 15:06:57
Reply #39
 • Starac Focho
 • *****
 • Posts: 1.002
 • Ocena: +81/-8
 • Gender: Female
Glavni krivac za sve to je ipak njegov drug koji je vozio tako kako je vozio.


da li ti devojko razmisljas o onome sto pises?

Znaci sada ko god napravi saobracajni prekrsaj treba da buce upucan?


Ako se vodimo tvojom logikom doci cemo do toga da je glavni krivac sam zaric jer se rodio...da se nije rodio ne bi ni bio ubijen.....u stvari glavni krivci su njegovi roditelji jer su ga zaceli.....Ne nego roditelji ovog sto je vozio ,da se nije rodio ne bi zarica odvezo u smrt.

bas je nasho da se rodi.pokvarenjak. Kao prvo nemoj ti meni devojko,ili smo vrsnjaci ili sam cak starija od tebe jednu godinu!
   A da naravno da razmisljam o tome sto pisem,jer da ne razmisljam ne bi ni to napisala! Ja uopste nisam rekla da sam na strani policije,vrati se gore pa lepo procitaj. I sad razmisli dobro... Koliko njih pogine u saobracajnim nesrecama ni krivi ni duzni,samo zato sto je neka "budala" pila pijana pa prosla kroz crveno,ili pocela da pretice na punoj liniji!? A sta da ga nisu zaustavili? Pa verovatno bi se on sam zaustavio ali onda kad ubije nekog! Sta kojim slucajem da je na primer udario nekog tvog druga,brata,sestru? Evo ti tipican primer Nikola Dzipsi,koji je udario onog coveka! I trebali su da ih zaustave nego sta! I naravno da je kriv. Njemu nikakvo opravdanje nije to sto je pijan pa je zato prolazio kroz crveno. To ga ne moze opravdati! Ako si pijan nemoj da vozis! I naravno da ne mislim da svako ko napravi saobracajni prekrsaj treba da bude upucan. Nisam ni to rekla. Ali trebalo bi se pisati i krivicna protiv vozaca,ma treba mu oduzeti dozvolu dozivotno!
  Opet kazem da je zalosno sve to sto se zavrsilo na taj nacin.
"LJUBAV KOJA NE ZNA ZA USLOVE...VERA SKOJOM ZASPIS I BUDIS SE... NADA KOJA POSLEDNJA UMIRE.... STO NE ZELIS SEBI,NE POZELI NIKOME!..."