Login
0 Members i 1 gost pregledaju ovu temu.
Mislim da svako od nas ima neke predrasude,i sto pre bude svestan toga,pre ce i da savlada to kod sebe. Licno imam predrasude prema ljudima koje ne poznajem...i u to se svaki put uverim kad upoznam nekog i vidim da nije bas onakav/onakva kako sam ja mislio imam i predrasude prema kvazi intelektualcima i laznim moralistima!
...Snaga predrasude je u neznanju...
Quote from: Popovic on 28 Mart, 2009, 13:47:08Mislim da svako od nas ima neke predrasude,i sto pre bude svestan toga,pre ce i da savlada to kod sebe. Licno imam predrasude prema ljudima koje ne poznajem...i u to se svaki put uverim kad upoznam nekog i vidim da nije bas onakav/onakva kako sam ja mislio imam i predrasude prema kvazi intelektualcima i laznim moralistima!Sto znaci da je tacna teza,predrasude se baziraju na nedovoljnim informacijama o nekome ili necemu.Zanimljive su tvoje predrasude prema;kvazi intelektualcima i moralistima,kad prepoznajes da je neko edel-intelektualc i edel-moralista?O cemu to ovisi?O tvojoj osobnoj proceni ili o proceni sredine?Koji jos faktori uticu na to?Koja su osnovna merila,za takve predrasude?