Login
0 Members i 1 gost pregledaju ovu temu.
Ne ! Vladičin Han je gradić i opština ! pogledaj www.vladicinhan.com/geografija.html (i geografija2.html )
Surdulica je mesto pored Vladicinog Hana a ne obratno... Ok,oni su bolje finansijski situirani,ali mi smo na glavnu magistralu i prugu! da bi dosli do Surdulicu,mora te proci kroz Vladicken!!!
Quote from: shaney on 13 Februar, 2009, 23:52:43Surdulica je mesto pored Vladicinog Hana a ne obratno... Ok,oni su bolje finansijski situirani,ali mi smo na glavnu magistralu i prugu! da bi dosli do Surdulicu,mora te proci kroz Vladicken!!! a be Shano, a kad ides od Vlasinu il iz Bugarsku??
Ali u jednom ce te se sloziti sunce izlazi prvo u Surdulici.
Mozda u Japan ima neki grad Surdulica.
Grešiš!!! Sunce se prvo vidi u Han, zato što je surdulica odma do brdo sa istočne strane. Surdulica je baš u podnožje brda i onda je to smetnja da bi videli sunce pre nas, mi imamo bolji ugao za gledanje izlaska, ali ne i zalaska sunca. Dakle, mi prvi vidimo sunce kad izlazi, ali nam pre vas zađe (ista situacija sa brdima, samo što su u Han brda sa zapadne strane)...A u zadnje vreme nam zašlo baš-baš Nadam se da ste zadovoljni ovim naučnim objašnjenjem
Zbog blizine brda, planine ili kako god - Surdulica je u senci dok Han vidi sunce na izlasku. Isto je i sa zalaskom, samo što ga tad Surdulica vidi duže. 10 km ne znače toliko i ne mogu da doprinesu bržem izlasku jer je vidina brda mnogo uticajnija u ovom slučaju...A evo i nacrtano