Welcome to Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Author Topic: Vladi?in Han prigodnim sve?anostima proslavio Vidovdan, gradsku slavu  (Read 951 times)

0 Members i 1 gost pregledaju ovu temu.

30 Jun, 2009, 01:52:29
  • [Global Moderator]
  • Svedok istorije vladicinhan.com
  • *****
  • Posts: 2.875
  • Ocena: +230/-26
  • Gender: Male
Vladičin Han prigodnim svečanostima proslavio Vidovdan, gradsku slavu


Vladičin Han je i ove godine Vidovdan - gradsku slavu, obeležio svečano. Protekle nedelje, koliko traje manifestacija "Vidovdanski dani", organizovane su likovne i etnoizložbe, pozorišne predstave, sportska takmičenja dece a juče je bilo najsvečanije.

Sveštenici Eparhije vranjske i lokalno sveštenstvo svetu litirgiju služili su u hramu svetog kneza Lazara i svih srpskih novomučenika, a zatim su litije prošle ulicama varoši. Potom su u Centru za kulturu i ove godine najboljim učenicima i njihovim nastavnicima i profesorima dodeljene nagrade za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno oko 132.000 dinara.

Đacima generacije: Tijani Đorđević iz Osnovne škole "Branko Radičević", Anđeli Stojanović, iz OŠ "Sveti Sava", Filipu Božiloviću, učeniku OŠ "Vojvoda Radomir Putnik" iz Džepa, Nikoli Stojanoviću, učeniku OŠ "Vuk Karadžić" iz Stubla, Milošu Mladenoviću, iz Tehničke škole, i Nikoli Petroviću, ispred Gimnazije "Jovan Skerlić", predsednik opštine Nenad Mitrović je poželeo mnogo uspeha u daljem školovanju. U ime opštine Vladičin Han dodelio im je novčane nagrade od po 10.000 dinara, diplome sa likom kneza Lazara i karte za bazen za naredni mesec. Sedmoro učenika je nagrađeno sa po 5.000 dinara za osvojeno prvo mesto na okružnom takmičenju, ali su i oni dobili kartu za bezen i knjige, dok je ukupno 38 "vukovaca" nagrađeno knjigama. 

Vladičin Han, Novosti, AVP, ponedeljak, 29. jun 2009.

Izvor: Agencija VranjePress
“...U Srbiji samo krvava revolucija moze promeniti neke stvari!..”

Plasim se da u Han ni atomska bomba ne bi nista promenila... Ima mnogo “bubasvaba” i “miseva”, neko od njih bi mozda preziveo.