Welcome to Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Author Topic: U Majdanpek po iskustvo  (Read 1075 times)

0 Members i 1 gost pregledaju ovu temu.

13 Decembar, 2009, 14:00:28
  • Novajlija
  • *
  • Posts: 7
  • Ocena: +2/-0
  • Gender: Male
IZVOR : BLIC

Majdanpek primer uspešnog turizma
Autor: S. V. | 13.12.2009. - 00:02
Majdanpek primer uspešnog turizma

Donji Milanovac i Turistička organizacija opštine Majdanpek bili su domaćini predstavnicima opština Nova Varoš i Vladičin Han koje u planovima razvoja turizmu daju najviše šansi.

Reč je o razmeni iskustava opština koje su primer dobre prakse u toj oblasti, a u okviru projekta “Ehchange 2” koji finansira Evropska unija preko Evropske komisije i konzorcijuma organizacija koje predvodi irska kompanija GDSI. Oni su s domaćinima obišli turističke objekte, kulturnoistorijske spomenike i prirodne lepote, ali i dobili priliku da upoznaju organizaciju turističke privrede. Nenad Todorović, zamenik predsednika opštine Nova Varoš, izuzetno je zadovoljan onim što je video i smatra da se mnogo toga može primeniti i u Novoj Varoši. Vladičin Han je opština slična Majdanpeku po tome što je krajem 80-ih bila jedna od najbogatijih u SFRJ, a danas jedna od najsiromašnijih. Dejan Nikolić, pomoćnik predsednika opštine Vladičin Han, kaže da upravo razvojem turizma to nameravaju da promene.
– Ovo što smo videli je stvarno nešto najbolje u Republici Srbiji u oblasti turizma, turističko-informativni centar, turistička organizacija, način rada i rad na projektima su primeri odlične prakse, pa ćemo pokušati da to da primenimo u svojoj sredini – rekao je Nikolić.
U Turističkoj organizaciji opštine Majdanpek kažu da su nastojali da pokažu zašto ih smatraju primerom dobre prakse, a nisu propustili priliku da svojim gostima pokažu kako sarađuju sa turističkim poslenicima u susednim opštinama, kao i sa svojom lokalnom samoupravom.