Welcome to Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Author Topic: Hanski rezervisti traže pomo?  (Read 1749 times)

0 Members i 1 gost pregledaju ovu temu.

23 Februar, 2008, 12:22:07
 • [Global Moderator]
 • Svedok istorije vladicinhan.com
 • *****
 • Posts: 2.875
 • Ocena: +230/-26
 • Gender: Male
Hanski rezervisti traže pomoć

Udruženje ratnih veterana opštine Vladičin Han obratilo se Ministarstvu finansija, Ministarstvu za rad i socijalnu politiku i Ministarstvu odbrane da učesnici u odbrani naše zemlje tokom bombardovanja NATO 1999. godine iz te opštine dobiju novčanu pomoć, koju je odobrila Vlada Srbije učesnicima iz sedam opština u Srbiji, koji su donedavno zbog isplate ratnih dnevnica štrajkovali.

Rezervisti iz Pčinjskog okruga za vreme bombardovanja najvećim delom bili su raspoređeni na administrativnoj liniji ili na samom Kosovu i Metohiji.

- Prema našim podacima, na području Pčinjskog okruga je oko 13.498 vojnika koji su bili mobilisani tokom bombardovanja naše zemlje. Od tog broja, oko 1.300 je tužilo za ratne dnevnice, a naplatilo njih 980. I u opštini Vladičin Han je jedan broj rezervista preko suda dobio dnevnice - rekao nam je Zoran Ilić, predsednik udruženja.
 
Sada je više od 1.600 boraca udruženju dostavilo potrebnu dokumentaciju za naplatu dnevnica. Udruženje ratnih veterana u Vladičinom Hanu i lokalna samouprava formirali su komisiju, koja će proceniti ko od rezervista ima pravo na isplatu. Ilić kaže da razmatraju i mogućnost da svi oni kojima je tokom 78 dana NATO bombardovanja na radnim mestima bila uvedena radna obaveza, takođe dobiju novčanu nadoknadu.
 
- Ova novčana pomoć namenjena je učesnicima u ratu u nerazvijenim područjima. Isplata bi trebalo da krene od narednog meseca, u više rata - veli Ilić.
 
Odluka vojske
Prema odluci VRS, svi rezervisti mobilisani od 24. marta do 9. juna 1999. godine, mogu ostvariti pravo na novčanu pomoć, izuzev onih koji su je sudski već naplatili. Pravo na novac imaju i oni koji su tokom bombardovanja NATO bili ranjavani, naslednici poginulih boraca i naslednici onih koji su posle rata umrli.

Vladičin Han, Novosti, AVP, sreda, 20. februar 2008.

Izvor: Agencija VranjePress
“...U Srbiji samo krvava revolucija moze promeniti neke stvari!..”

Plasim se da u Han ni atomska bomba ne bi nista promenila... Ima mnogo “bubasvaba” i “miseva”, neko od njih bi mozda preziveo.
23 Februar, 2008, 12:23:48
Reply #1
 • [Global Moderator]
 • Svedok istorije vladicinhan.com
 • *****
 • Posts: 2.875
 • Ocena: +230/-26
 • Gender: Male
Rezervisti traže pomoć

Oko 1.600 rezervista iz siromašne opštine Vladičin Han, pokrenulo je kod nadležnih ministarstava inicijativu da se i njima, u skladu sa već donetom odlukom o isplati zaostalih ratnih dnevnica iz 1999. isplate dnevnice.

Udruženje ratnih veterana u saradnji sa lokalnom samoupravom formiralo je komisiju kako bi se procenilo koliki broj rezervista ima pravo na zaostale ratne dnevnice. Razmatra se i zahtev da određenu finansijsku nadoknadu, Komisija zatraži i za sva lica koja su tokom NATO bombardovanja 1999. godine imala radnu obavezu i nalazila se na radnim mestima.

Vladičin Han, Danas, AVP, subota, 23. februar 2008.

Izvor: Agencija VranjePress
“...U Srbiji samo krvava revolucija moze promeniti neke stvari!..”

Plasim se da u Han ni atomska bomba ne bi nista promenila... Ima mnogo “bubasvaba” i “miseva”, neko od njih bi mozda preziveo.