Welcome to Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Author Topic: Prpe? (prope?)  (Read 5524 times)

0 Members i 1 gost pregledaju ovu temu.

23 Maj, 2009, 11:04:35
  • [Administrator]
  • Svedok istorije vladicinhan.com
  • ******
  • Posts: 2.021
  • Ocena: +290/-13
  • Gender: Male
  • Rad, rad i samo rad. Pa kolko izdržim!
    • VladicinHan.com
Večita dilema da li se kaže prpeć ili propeć ili propain  funnysm ali bilo kako da je ne mogu da se odlučim šta više volim prpeć ili zeljanče. Najviše volim da ga jedem na kraj leta sa dobro posloljeni paradajz jabuk(č)ar uh   :P

Dajte recept za pripremu pa zdravlja nek je kad se sledeći put okupljamo da se svi oprobamo u pripremanju pa da se sladimo posle zajedno. Napravićemo zeljanijadu i prpećijadu  lol Nije loša ideja a?
23 Maj, 2009, 12:10:37
Reply #1
  • Starac Focho
  • *****
  • Posts: 1.585
  • Ocena: +462/-148
  • Gender: Female
To Admin! Ideja ti je super! Samo jos da nadjemo ko ce nam spremiti propec ( ja mislim da se tako kaze, zove ;)) . Ja cu odmah da se ogranicim sto se tice pripreme. Ali ako bas moram, cu da naucim ako treba.  ;)  ::)
Uzgred, kad je sledece okupljanje, da znam koliko vremena cu imati da naucim.  bookworm  ;)
 lol

 

Inside my heart is breaking,
My make-up may be flaking,
But my smile still stays on... ;)


Mielott iteletet mandasz valakirol setal nehany kilometeret a cipovolen...
23 Maj, 2009, 12:24:12
Reply #2
  • [Administrator]
  • Svedok istorije vladicinhan.com
  • ******
  • Posts: 2.021
  • Ocena: +290/-13
  • Gender: Male
  • Rad, rad i samo rad. Pa kolko izdržim!
    • VladicinHan.com
Quote
Uzgred, kad je sledece okupljanje, da znam koliko vremena cu imati da naucim.

Prvo treba da postanemo majstori veštine mešenja testa i pečanja zeljančeta i prpeća. Ako već pravimo tako nešto ne smemo da se obrukamo. Idealno je pred jesen kad stigne paradajz u bašte.
23 Maj, 2009, 12:43:34
Reply #3
  • Svedok istorije vladicinhan.com
  • ******
  • Posts: 2.623
  • Ocena: +305/-62
  • Gender: Male
  • DO WHAT YOU KNOW TO BE RIGHT

  Organizovanje takmičenja u spremanu prpeća i zeljanika uopšte nije loša ideja, čak naprotiv. Možda bi Han u budućnosti mogao da bude poznat po tome. Ako se sve dobro organizuje i ako bude bilo dovoljno interesovanja, zašto da ne. neki gradovi imaju slaninijadu, kobasicijadu, roštilijadu, bundeve, lubenice guske.....
šta bi mogao da ima Han?
I na autobus piše "Lasta" pa ne leti.....
23 Maj, 2009, 20:21:12
Reply #4
  • [Administrator]
  • Svedok istorije vladicinhan.com
  • ******
  • Posts: 2.021
  • Ocena: +290/-13
  • Gender: Male
  • Rad, rad i samo rad. Pa kolko izdržim!
    • VladicinHan.com
Epa dragi moji sad  zasučite rukave, kupiti brašno tip 400 i krenite da vežbate, što se mene tiče ja ću majku da zadužim da spremi umesto mene. Možemo probnu varijantu da napravimo na narednom okupljanju svako po tepsiju i eto doručka za sve, posle okrenemo roštilj i eto celodnevne uživancije. ;)
« Last Edit: 23 Maj, 2009, 20:23:29 by admin »
26 Maj, 2009, 15:54:32
Reply #5
  • Deda meraklija
  • ****
  • Posts: 650
  • Ocena: +62/-9
  • Gender: Female
Epa dragi moji sad  zasučite rukave, kupiti brašno tip 400 i krenite da vežbate, što se mene tiče ja ću majku da zadužim da spremi umesto mene. Možemo probnu varijantu da napravimo na narednom okupljanju svako po tepsiju i eto doručka za sve, posle okrenemo roštilj i eto celodnevne uživancije. ;)
Cuj admine,nema sverca,ne moze majka umesto tebe mesiti,ali ljudi dajte recept,da li je testo isto kao za zeljanik.Stanislav je majstor u zeljaniku ,ajd nek nam kaze recept za propec.
Admine zasto stalno spominjes paradajs u kom kontekstu,je li to novi recept?????
26 Maj, 2009, 16:25:44
Reply #6
  • [Administrator]
  • Svedok istorije vladicinhan.com
  • ******
  • Posts: 2.021
  • Ocena: +290/-13
  • Gender: Male
  • Rad, rad i samo rad. Pa kolko izdržim!
    • VladicinHan.com
Paradajz je prilog uz prpeć, kao salata. Curi mi voda na usta kad samo pomislim.
26 Maj, 2009, 22:37:56
Reply #7
  • Deda meraklija
  • ****
  • Posts: 650
  • Ocena: +62/-9
  • Gender: Female

  Organizovanje takmičenja u spremanu prpeća i zeljanika uopšte nije loša ideja, čak naprotiv. Možda bi Han u budućnosti mogao da bude poznat po tome. Ako se sve dobro organizuje i ako bude bilo dovoljno interesovanja, zašto da ne. neki gradovi imaju slaninijadu, kobasicijadu, roštilijadu, bundeve, lubenice guske.....
šta bi mogao da ima Han?
Ma bravo ovo je vizionarska ideja.
Bila sam na danima jagoda,danim crnog luka ,danima kupusa, e i ovo ne bi smela propustiti.
Quote
Paradajz je prilog uz prpeć, kao salata. Curi mi voda na usta kad samo pomislim.
AAAAAAA sad mi je jasno.
26 Maj, 2009, 22:58:05
Reply #8
  • Starac Focho
  • *****
  • Posts: 1.585
  • Ocena: +462/-148
  • Gender: Female
Bila sam na danima jagoda,danim crnog luka ,danima kupusa, e i ovo ne bi smela propustiti.

Draga Dina, ja bi rado pojela jedan propec ili prpec, sad sve jedno kako se zove, ali i ja sam takodje na danima ;)  ali kupus dijete.. :(
Ja narednih nekoliko dana u ovim temama ne smem ni da provirim, atakovacu sebe...Zato zbogom do sledece nedelje....   :laugh:
« Last Edit: 03 Jun, 2009, 19:46:28 by Stanislaw »

Inside my heart is breaking,
My make-up may be flaking,
But my smile still stays on... ;)


Mielott iteletet mandasz valakirol setal nehany kilometeret a cipovolen...
27 Maj, 2009, 11:51:39
Reply #9
  • Deda meraklija
  • ****
  • Posts: 650
  • Ocena: +62/-9
  • Gender: Female
Bila sam na danima jagoda,danim crnog luka ,danima kupusa, e i ovo ne bi smela propustiti.

Draga Dina, ja bi rado pojela jedan propec ili prpec, sad sve jedno kako se zove, ali i ja sam takodje na danima ;)  ali kupus dijete.. :(
Ja narednih nekoliko dana u ovim temama ne smem ni da provirim, atakovacu sebe...Zato zbogom do sledece nedelje....   :laugh:

Vidi sad,i ti Majo .S....cccccc,nema tebe nema Goge,pa ko ce jesti propec samo admin izgleda ali on ceka paradajs da sazri,ali nema jos uvek recepta!
Kupus je odlican Majo, iz iskustva par kg manje.
« Last Edit: 03 Jun, 2009, 19:47:33 by Stanislaw »
28 Maj, 2009, 23:06:04
Reply #10
  • Moderator
  • Starac Focho
  • *****
  • Posts: 1.216
  • Ocena: +112/-19
  • Gender: Male
  • "Be Yourself no matter what"
Cuj admine,nema sverca,ne moze majka umesto tebe mesiti,ali ljudi dajte recept,da li je testo isto kao za zeljanik.Stanislav je majstor u zeljaniku ,ajd nek nam kaze recept za propec.
Admine zasto stalno spominjes paradajs u kom kontekstu,je li to novi recept?????

Majstor? Daleko sam ja od toga... Ja to pravim, od gotovih kora, nikada mi kore nisu uspele...
A shto se tiche Propeca, nikada ga nisam pravio, u stvari, pravim podvrstu propeca, ali na bosanski nachin, tj. "pitu guzhvaru"ili ti "sirotinjsku pitu"... Ako hocete dacu vam za to recept...

"Don't waste time arguing what good man should do, be one, act like one!"
30 Maj, 2009, 15:01:54
Reply #11
  • Deda meraklija
  • ****
  • Posts: 650
  • Ocena: +62/-9
  • Gender: Female
Cuj admine,nema sverca,ne moze majka umesto tebe mesiti,ali ljudi dajte recept,da li je testo isto kao za zeljanik.Stanislav je majstor u zeljaniku ,ajd nek nam kaze recept za propec.
Admine zasto stalno spominjes paradajs u kom kontekstu,je li to novi recept?????

Majstor? Daleko sam ja od toga... Ja to pravim, od gotovih kora, nikada mi kore nisu uspele...
A shto se tiche Propeca, nikada ga nisam pravio, u stvari, pravim podvrstu propeca, ali na bosanski nachin, tj. "pitu guzhvaru"ili ti "sirotinjsku pitu"... Ako hocete dacu vam za to recept...

Jao,kakvo si ti blago ,skoro sve pite znas raditi,vidis ja se bas ne mogu pohvaliti svim tim pitama,ali uz malo truda mogu napraviti,dajjjjjjj molim te recepte.
20 Mart, 2010, 10:31:02
Reply #12
  • Stariji meraklija
  • ***
  • Posts: 219
  • Ocena: +8/-2
Jooooj, pre pet minuta sam pijeo neku pitu i sad slucajno nalete na ovuj extra temu i pa sam gladan. A sta pojesti kad si na poslu? U ovom periodu prpec i ajvar, dok ne dodje pravi paradajz je super kombinacija. A sto se tice manifestacije ne znam da li negde ima ajvarijada, to bi bio pun pogodak, samo treba neko da organizuje.