Welcome to Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Author Topic: Hanske VESTI  (Read 20994 times)

0 Members i 1 gost pregledaju ovu temu.

04 Jul, 2010, 12:25:13
 • Stariji meraklija
 • ***
 • Posts: 176
 • Ocena: +8/-0
evo jedne pozitivne po V.Hanu vesti ..gde se ne radi o korupsiji ni po mami ni po  tati ili koaliciji   vec se dokazuje znanje ,talenat i UMETNOST

V.Han kao sto znamo iz priloga dokaza - o kompleksu i koalicionom dogovoru  na celu sa N.Mitrovicem  ( na i   za konkurs sa S.Božovic ...vidi prilog poslato: 29 Jun, 2010, )  proganja -isteruje mlade ,ambiciozne, edukovane  strucne ljude i zato V.Han izgleda kako izgleda i dominira beda i siromastvo stanovnicima i buducim generacijama u svakom pogledu( mentalnom- psihickom,fizickom ,materijalnom...).

Milena A.Djordjevic je jedna od "proteranih" umetnica kojoj predsednik opstine N.Mitrovic sa svim pomocnicima i savetnicima i koalicionim partnerima  , a kamo li  direktorka Centara Kulture ne da  rad i prodor u V.Hanu i td ...   i evo uspeha. Prepoznatljiva mlada umetnica -prvi umetnicki fotograf iz V.Hana u istoriji V.Hana 2010 dobija prvu nagradu ULUPUDS'a i ulazi u istoriju umetnosti Srbije  .


Cestitam


Nagradu JELENA PAVIĆ ustanovila je galerija Feniks u čast rano preminule Jelene Pavić, umetničkog fotografa.

                                                                izvor http://www.artinfo.rs/ceo_profil.php?korisnik_id=750#   „FENIX FINE ART PHOTOGRAPHY 2“
« Last Edit: 07 Jul, 2010, 14:24:10 by EricTheViking »
07 Jul, 2010, 13:34:31
Reply #1
 • Stariji meraklija
 • ***
 • Posts: 176
 • Ocena: +8/-0
izvor  VRANJE PRESS

Dr Nenad Mitrović, predsednik Opštine Vladičin Han

Izazov je biti predsednik najsiromašnije opštine

Koje su razlike izmedju najbogatijih i najsiromašnijih opština ?

Ako smem da se našalim:osećam se kao da jedem prasetinu u Teheranu ili pijem viski u Tripoliju.Vrlo je teško, mučno i neprijatno biti predsednik opoštine u kojoj narod od vas očekuje mnogo, a vi uspevate da mu pružite minimalno ili čak i ispod toga.Izgubio sam osmeh, shvatajući rizik koji sa sobom nosim.

U ovakvoj situaciji za mene i moje saradnike je izazov raditi u Vladičinom Hanu, pogotovu nakon svega što su uradili neki naši prethodnici čime smo postali začelje Srbije uprkos činjenici da se opština nalazi na Koridoru 10 i da nam je pruga u srcu varoši.Danas je prosečna zarada kod nas 15.000 dinara i radimo na tome da ona svim bude veća. Ne mogu da budem u koži mog kolege iz Novog Beograda jer iz ove kože se ne može.Mi imamo probleme ovde, ali ih ima sigurno i moj kolega Milenković. Mi smo na različitim pozicijama i na različitim nivoima, ali smo u Srbiji.

Novi Beograd što se tiče zarada uvek će biti ispred Vladičinog Hana.Bilo bi nenormalno da to ne bude tako.Ja se time ne opterećujem već pokušavam da stvorim ambijent u kome će naša opština u skladu sa svojim potencijalima moći da povrati dostojanstvo njenim stanovnicima. Kao što u Novom Beogradu posluju velike svetske kompanije mi želimo da ovde upravljamo svojim resursima pre svega vodom,šumom i zemljištem. To je perspektivna prednost uz ono što nas očekuje na Koridoru 10 ponavljam.

Ponavljam da startujem u svakom pogledu sa različitih pozicija. Inertnost je postojala kod nas u Vladičinom Hanui sasvim sigurno da su nam prošli neki vozovi i da smo sami sebi otežali položaj. Sada u skladu sa našim kapacitetima pokušavamo da maksimalno stvorimo ambijent koji će kroz strane investicije stvoriti potencijalnu šansu za boljitak. Uspeli smo da medju prvima,ako ne i prvi donesemo Prostorni plan naše opštine koji do sada nikada nismo imali.Greške ispravljamo konkretnim potezima i samo kroz takve poteze možemo računati na inicijalni efekat od decentralizacije.Od kukanja vajde nema,a za boljitak moramo da se izborimo pokazujući da ga zaslužujemo.

Vranje Press

« Last Edit: 07 Jul, 2010, 14:27:55 by EricTheViking »
07 Jul, 2010, 16:07:16
Reply #2
 • Stariji meraklija
 • ***
 • Posts: 176
 • Ocena: +8/-0
citiram " Vrlo je teško, mučno i neprijatno biti predsednik opoštine u kojoj narod od vas očekuje mnogo, a vi uspevate da mu pružite minimalno ili čak i ispod toga.

zatražila bih tumacenje  ako neko  zna u V.Hanu i sire sta znaci ,
pružate  minimalno i cak ispod toga...... osecam da je odgovor   NISTA.[/u][/i]...kao sto i ne pružaju , ako grešim neka me se ispravi.

zatim

  citiram Dr Nenad Mitrović, predsednik Opštine Vladičin Han "Ponavljam da startujem u svakom pogledu sa različitih pozicija".


dodajem ...   da rado i bezobrazno startujete u svakom pogledu sa razlicitih pozicija i terate školovane i ambiciozne ljude svih  profila iz V.Hana to znamo svi i za to imamo dokaze.
Zaposljavate ljude sa uverenjima o studiranju a ne sa diplomama...kupujete poklone- lazne parfeme i delite ruckove po lokalnim kafanama , a sve to placate novcem privrednika V.Hana.  Sponzorisete KUD -folklor jer ste predsenik istog kluba, a ne želite da uložite u zastitu  slika i galeriju V.Hana jer je galerija otvorena i drustvena , gradska za sve  tj. nije privatna galerija.. i td..

Vrlo je teško, mučno i neprijatno biti stanovnik  opoštine V.Han  u kojoj je predsednik bez ideje i ambicije i nestrucnog kadra. Nazalost  niko u V,Hanu ne ocekuje nista od predsednika opstne to je licni trip ljudi na poziciji ..predsednici opstine su vizionari i  skretnicari i ne  treba da ocekuju  nista vec da  iskoristi resurse,položaj,prirodu , izbace korupciju i ukljuce zdrav razum i pedantne urbaniste,arhitekte,lekare,ekonomiste , pravnike koji po službenoj dužnosti  sprovede zakon i unapredjuju životnu -mentalnu-ekonomsku sredinu V.Hana.
[/list]

Zato dr.med.veterine N.Mitrovicu greške ispravite tim  konkretnim potezima i samo kroz takve poteze možete računati na uspeh i podrsku .
za pocetak;
Zamenite nestrucne strucnim i iskusnim ljudima.
Platite studentima zaostale studenske stipendije,motivisite nove generacije da ostanu u V.Hanu,
ne bežite od istine i oprostice vam Hancani osnovne greske, ali dokažite  da može i bolje ako ste realni i spremni .
Izadjite na ulice V.Hana i popricajte sa starosedeocima , recice vam sve ,šta i kako dalje, samo pažljivo slusajte  i realizujte to što vam oni kažu a ne clanovi gradskog veca jer su nametnuti tu da sputavaju i l....
« Last Edit: 07 Jul, 2010, 16:10:09 by mara »
09 Jul, 2010, 01:27:58
Reply #3
 • Starac Focho
 • *****
 • Posts: 1.216
 • Ocena: +112/-19
 • Gender: Male
 • "Be Yourself no matter what"
Huh,

Ne bih trebalo da komentarishem , jer me se u sushtini i ne tiche, ali me nervira Vash "stav". Namerno je pod znacim navoda... Pre nekih godinu dana ste branili istog ovog choveka po ovom forumu, sada istog pljujete. Sem toga, ponekada, me zaista zaprepasti nivo malogradjanshtine koju ispoljavate ovde.

Quote
Zato dr.med.veterine N.Mitrovicu greške ispravite tim  konkretnim potezima

chemu ovo gospodjo? Pa Vi ste bar shkolovana osoba. Zashto to radite? Doktor je doktor. I onaj koji lechi ljude i onaj koji lechi konje. On je legitimno zavrshio funkcionalnu shkolu, i to mu niko ne mozhe poreci. Nadam se da shvatate zashto ovo potenciram.


"Don't waste time arguing what good man should do, be one, act like one!"
09 Jul, 2010, 15:12:34
Reply #4
 • Stariji meraklija
 • ***
 • Posts: 176
 • Ocena: +8/-0
ne bas , ne shvatam jer  doktor sa skracenicom dr . moze biti i doktor pravnih nauka i td. ...nije bitno


bitno je da je V.Han definitivno pao i umrtvljen zahvaljujuci ljudima na vlasti i to je tužno i bolno
eto zato se javljam...Svi cute jer se neceg boje i svi  bi da  im se dr.vet.medicine obrati, i opet ih potapse i obeca im nesto ...

prosle godine je dr.med.veterinary  nesto - donekle , hteo da uradi,  ali  ove i naredne bice tešo.  

Uostalom njemu na obraz kao i na obraz koalicionim partnerima i urbanisti sa ili  bez diplome u V.Hanu
kožarima u C.Kulture i td.

Zar ne shvataš koliko Surdulica isplivava realnim radovima i zalaganjima samih stanovnika. toliko Han propada i izbacije negira  strucne kadrove, na svim poljima, jer im je frka od rada i privrede,jer treba dati i podeliti sa drugima, sto znanje , sto umece, sto profit ...epa  V.Han nema trenutno , kao ni dr.med.veterine znanje,strucan kadar a samaim tim ni profit ....


možda tebi  nije bitno .. meni jeste jer mi dete pohadja  skolu u V.Hanu i sada se razmisljamo da   nastavi sa obrazovanjem u V.Hanu jos godinu dana ili opet migracija...

da li sam ili nisam malogradjanka isto nije bitno, bitno je da se borim protiv korupcije u V.Hanu i ekologije i cujem donekle.                       A da sam u pravu potvrdjuje cutanje samih Hancana
« Last Edit: 09 Jul, 2010, 15:21:47 by mara »
09 Jul, 2010, 15:17:42
Reply #5
 • Stariji meraklija
 • ***
 • Posts: 176
 • Ocena: +8/-0
ps.

pitam se zasto niko ne komentarise prilog pre toga tj uspeh Hancanke van V.Hana  vec samo montira dijalog  tj.pitalice kad je negacija ili realnost crnila V.Hana u pitanju .
09 Jul, 2010, 21:58:54
Reply #6
 • Starac Focho
 • *****
 • Posts: 1.216
 • Ocena: +112/-19
 • Gender: Male
 • "Be Yourself no matter what"
Gospodjo, gde se u Surdulici nalaze ti struchni kadrovi? Ja ih ne vidim... Ne verujem ni da su ikada bili na svojim radnim mestima...


"Don't waste time arguing what good man should do, be one, act like one!"
12 Jul, 2010, 19:49:01
Reply #7
 • Stariji meraklija
 • ***
 • Posts: 176
 • Ocena: +8/-0
hanske vesti

izvor  http://www.pressonline.rs/sr/vesti/regioni/story/125182/Pre%C5%BEivljavaju+sa+80+evra.html


Pozivaju investitore

U lokalnoj samoupravi kažu da sve čine kako bi Hančane izvukli iz bede, ali da to traljavo ide.

- Za ovakvu situaciju glavni uzrok je loša privatizacija nekada velikih i jakih društvenih preduzeća. U postupku privatizacije rukovodstva tih preduzeća i sindikati se nisu snašli i osim „Nektara" nema nijednog preduzeća koje radi i gde radnici primaju redovnu platu. U lokalnoj samoupravi smo radili sve da privučemo investitore, nudimo besplatno zemljište kompletno opremljeno infrastrukturom svakom ko želi da gradi neki pogon, ali još nema interesenata. Ponovo apelujem i preko vašeg lista da nam se jave i garantujem da će dobiti najbolje uslove u Srbiji za investiranje - kaže zamenik predsednika opštine Vladičin Han Zoran Ljubisavljević.


Preživljavaju sa 80 evra

Vladičin Han je pao na poslednje mesto po zaradama u Srbiji, od onoga što je preostalo od privrede prosečna plata je 8.973 dinara

Zaposleni građani Vladičinog Hana pali su na poslednje mesto u državi po zaradi, a pre 25 godina bili su treći po zaradama u Srbiji i 18. u tadašnjoj Jugoslaviji. Oni koji još rade u nekoliko preduzeća i maloj privredi zarađuju 8.973 dinara.

U Vladičin Han nekada se dolazilo zbog posla, a sada se masovno odlazi zbog siromaštva i bede. Redovne plate primaju samo zaposleni u državnim i opštinskim službama, dok oni koji rade u društvenim i privatnim firmama sa neredovnim platama od 6.000 do 8.000 jedva preživljavaju.

Kupaca nema danima

- Evo sad je deset do tri, a ja sam prodala samo jedan par dečijih cipela od 1.600 dinara. Ima dana kada niko ne uđe u radnju, a kamoli da nešto pazari. Ukupan mesečni pazar je 46.000 dinara, pa vi sad vidite kako žive Hančani kad nemaju ni za obuću. Očekujem da gazda zatvori radnju, iako u Hanu ima samo dve ovakve prodavnice, a ja ne znam kako ću dalje jer sa ovom platom od 12.000 dinara izdržavam muža, sina, snaju i malog unuka. Badava su deca završila škole kad nema posla. Han postaje mesto staraca, odoše deca u svet - objašnjava situaciju u ovom mestu prodavačica u prodavnici dečje obuće Divna Pešić.

Vladičin Han je nekada je bio poznat po „Delišesu", koji je pravio „hani" sokove, sada ta firma ne postoji. Deo „Delišesa" kupio je „Nektar" i jedino tamo radi tridesetak radnika koji primaju skromne zarade. Ostala društvena ili neuspešno privatizovana preduzeća, poput kartonaže FOPA, drvne industrije „Sloga", „Han plasta" i ciglane tavore i čekaju stečaj.

- Radimo već 30 godina u „Han plastu". Danas smo svi linearno primili po 6.000 dinara i to za jul prošle godine. Decu othranismo na papriku i pekmez. Mesa ima samo za praznik i to ga ne kupujemo u mesari, već svi imamo pomalo zemlje pa othranimo po prase i neko pile. Naša deca ne znaju ni šta je more ili ekskurzija - pričaju radnici Srboljub Nikolić i Branislav Milenković.


Hančani najviše cene penzionere i one koji rade u inostranstvu jer da nije njih deo stanovnika bi gladovao.

- Radim u Italiji 10 godina. Svakog meseca pošaljem kući do 300 evra. Sa tim parama izdržavam ženu, dvoje dece, oca i majku. Problem je što ni u inostranstvu nema posla k'o nekad. Ne znam kako će dalje sve da bude - priča Boban Jakupović.

Grupa žena na povratku sa njive, gde su za nadnicu okopavale kupine, kaže da su do pre pet godina radile u „Koštani".

- Sve je propalo i sad idemo u nadnicu. Zimi, kad nema sezonskih poslova, živimo od svekrove penzije koja je 15.000 dinara. Da bi uštedeli, leti kuvamo ručak na šporetu na drva, a vodu za kupanje grejemo na suncu. Na stolu imamo ono što sami odgajimo - pasulj, boraniju, papriku, paradajz i krompir, pa bar nismo gladni - jadaju se ove nadničarke.

Mladi odlaze iz varoši

Bavljenje privatnim biznisom u Vladičinom Hanu po oceni meštana je utopija, jer problem je i kome prodati to što proizvedete. Od male privrede jedino rade pijačne tezge.


- Napravio sam pokretnu tezgu i švercujem povrće i voće. Jeste da me jure inspektori, ali to mi je jedini izvor prihoda. Nema od ovog neke velike zarade, jedino se nešto više proda kada penzioneri prime penzije, ostalim danima ni za vodu da zaradiš - kaže pijačni prodavac Jordan Kitanović.

Samo od početka godine više od 1.000 građana, uglavnom mlađih, podnelo je zahteve policiji za promenu prebivališta. Mladi najviše odlaze u Novi Sad i Beograd, a dobar deo u potrazi za sezonskim poslovima odlazi u Crnu Goru.

- Većina mojih drugara tokom leta ide u Crnu Goru, rade ko konobari. Ja ne mogu jer imam bolesnu majku, pa ovde prodajem lubenice. Ostane mi dnevno oko 300 dinara. Majka ima 12.000 penziju i ja donesem to što zaradim, pa ne živimo tako loše, mnogi nemaju ni to - skromno priča dvadesetogodišnji prodavac lubenica pored pijace u Vladičinom Hanu.fakti

n Opština Vladičin Han ima 23.700 stanovnika

n Na birou za zapošljavanje evidentirano je 6.000 nezaposlenih

n Oko 2.000 radnika se vodi kao zaposleno, ali ne primaju platun Pojedinačnu socijalnu pomoć prima 1.400, a stalnu 300 građana
« Last Edit: 12 Jul, 2010, 19:52:04 by mara »
29 Jul, 2010, 10:07:24
Reply #8
 • Stariji meraklija
 • ***
 • Posts: 176
 • Ocena: +8/-0
ako je Vlada Srbije najurila Nadicu Momirov zasto N.Mitrovic i podpresednik ili  Z.Ljubisavljevic  zamenik predsednika opštine Vladičin Han .ne najure Mariju Andrejevic sa službe

 
jer svi prikupljeni materijali u kojima su iznetii  različiti podaci o njenoj stručnoj spremi i radnom angažmanu budu podneti i radnoj ili  ...
29 Jul, 2010, 10:10:11
Reply #9
 • Stariji meraklija
 • ***
 • Posts: 176
 • Ocena: +8/-0
Najveće plate na Novom Beogradu, najmanje u Vladičinom Hanu

IZVOR http://www.srbijanet.rs/ekonomija/srbija/57512-najvece-plate-na-novom-beogradu-najmanje-u-vladicinom-hanu.html

Najviše prosečne zarade u maju u Srbiji imali su zaposleni na Novom Beogradu - 54.061 dinar, a najniže zarade zaposleni u Vladičinom Hanu - 15.276 dinara, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Što se tiče zarada po okruzima, najniže su, tradicionalno, u Topličkom okrugu - 23.438 dinara, a najviše u gradu Beogradu - 41.901 dinar. Opštine sa najvišim platama, pored Novog Beograda, su Lajkovac - 46.833 dinara, Lazarevac - 46.315 dinara, Zemun - 45.996 dinara i Vračar - 43.778 dinara.

Medju opštinama sa najnižim platama, osim Vladičinog Hana su i Kuršumlija - 15.995 dinara, Rača - 17.833 dinara, niška opština Pantelej - 18.393 dinara i niška opština Palilula - 19.090 dinara. Posmatrano po delatnostima, najveće plate imali su zaposleni u vadjenju sirove nafte i gasa - 95.164 dinara, a najmanje zaposleni u ribarstvu - 12.989 dinara.

U vrhu po visini plate su i zaposleni u organizacijama na bazi učlanjenja sa prosečnom platom od 72.893 dinara, zatim finansijskom posredovanju - 71.861 dinar, vazdušnom saobraćaju - 69.850 dinara i proizvodnji koksa i derivata nafte - 69.328 dinara.  Medju onima sa najnižim zaradama su i zaposleni u proizvodnji odevnih predmeta i krzna sa 14.605 dinara, preradi i proizvodnji od drveta i plute - 15.739 dinara, proizvodnji radio, TV i komunikacione opreme - 16.147 dinara i proizvodnji kože, predmeta od kože i obuće - 18.916 dinara.

09 Avgust, 2010, 13:25:47
Reply #10
 • Stariji meraklija
 • ***
 • Posts: 176
 • Ocena: +8/-0
ma daj, ne duguju nikom nista..kako to
duguju narodu urbanu i ruralnu kulturu - zivljenje,ciste ulice,sredene trotoare ...deci,omladini stanovnicima i turistima V.Hana kulturni program 2010 i 2011 godine
duguje objasnjenje  i zaposlenje  strucnim ljudima...  kao i objasnjenje zasto jos uvejk N.Mitrovic gaji  i cuva ,platom isplacuje  nestrucne ljude oko sebe pr. M.Andrejevic bez diplome ili tekstilnog radnika u C.Kulture direktor CK.S.Bozovic .. naravno da bi on kao predsednik  dalje brao i uzimao novac...

naravno ne duguje smara on ...koji fol pitajte  ostale

http://www.vranjske.co.rs/vest.php?id=1022  izvor vranjske

deo teksta

МУКЕ ПО КУЛТУРИ

-Највећи проблем у Владичином Хану - каже Милован ИЛИЋ, један од најагилнијих ханских културних стваралаца, сликар, новинар и позориштник - је непотизам, који је нарочито изражен у култури. Сви креативни људи у Хану су изван система локалне самоуправе. И што је најтрагичније, то је континуитет.
Илић подсећа да је председник општине Митровић по ступању на дужност путем медија обећао да ће сви креативни људи у Владичином Хану добити своју шансу.
-Приликом посете тадашњег министра културе Војислава Брајовића - наставља Илић - који му је тражио пројекте, обећао је да ће управо он бити спона између дечијег позоришта, које сам ја основао, и ресорног министарства. Међутим, чим се устоличио, ја, покретач тог позоришта, добио сам отказ.
Ништа боље није било ни са претходним локалним властима.
-Тако сам седамдесетих најурен из Хана - каже Илић - јер сам покренуо аматерско позориште. После такозваних промена, када сам се вратио у Владичин Хан, систематски су ми затваране школе цртања, сликања и калиграфије. Сада је, иначе, директор Дома културе у Хану текстилни радник. Ја сам на тржишту рада.
09 Avgust, 2010, 14:17:15
Reply #11
 • Mladi meraklija
 • **
 • Posts: 79
 • Ocena: +4/-4
ma daj, ne duguju nikom nista..kako to
duguju narodu urbanu i ruralnu kulturu - zivljenje,ciste ulice,sredene trotoare ...deci,omladini stanovnicima i turistima V.Hana kulturni program 2010 i 2011 godine
duguje objasnjenje  i zaposlenje  strucnim ljudima...  kao i objasnjenje zasto jos uvejk N.Mitrovic gaji  i cuva ,platom isplacuje  nestrucne ljude oko sebe pr. M.Andrejevic bez diplome ili tekstilnog radnika u C.Kulture direktor CK.S.Bozovic .. naravno da bi on kao predsednik  dalje brao i uzimao novac...

naravno ne duguje smara on ...koji fol pitajte  ostale


 funnysm


Pa neli si ti odgovorna za onaj krš i lom na centar, ti Hančanima duguješ sredjeni trotoar, kakva je ona tvoja kultura urbana, ruralna ili praistorisko pećinska ? Pećinski čovek je imao slične projekte u cilju zagadjenja svog životnog prostora kao i tvoj projekat koga možemo slobodno nazvati "Djubre u centru grada".

Oni su hteli da te angažuju da budeš šef urbanizma ili direktor u Centar kulture ali kada su videli tvoju diplomu šumarskog fakulteta, shvatili su da si ti ustvari ekspert za bukve i bagrem, još kada si se istakla sa projekat "Djubre u centru grada" koristeći materijale kao što su upišani železnički pragovi koje nije htela ni železnica, skršena cigla i asfalt, sigurno su shvatili da je tebi ustvari mesto na Kukavicu medju bukve i bagrem i onda su odustali od tvog angažovanja.
Neznam samo kolko li je koštalo opštinu ono navlačenje djubreta u grad, Djoka Furnja bi to sigurno besplatno dovuko sa deponije.
I neznam samo zašto recimo u Njujork, Moskvu, Pariz ili neku drugu svetsku metropolu nema ni jedan park od umočani železnički pragovi, nego smo mi baš morali da imamo tu nesreću da nas ti zadesiš i zašto svi nenormalni dodjev da živiv baš u Han, zašto su morali amerikanci, englezi i ostali belosvetski koji cene tvoj rad i ideju da te namavaju otuda ili su možda i oni na vreme uvideli da imaju posao sa eksperta za bukve i bagrem.
« Last Edit: 09 Avgust, 2010, 14:22:12 by EricTheViking »
09 Avgust, 2010, 14:39:49
Reply #12
 • Stariji meraklija
 • ***
 • Posts: 176
 • Ocena: +8/-0
definitvno niko od vas bas nista NErazume i NEcita i NEradi  kako treba .. NE interesuje me STA SU ONO HTELI i ko su to oni ... dotice  me se samo sta, skim  i gde ja hocu da radim i zivim ... tako poslusaj me - dogovicemo se  to gde sam ,sta sam i skim sam  se tebe i V.Hana vise ne tice - dotice... kao ni mene sta si i ko si ti

a sto niko pa ni ti NEznas sta je PEJZAZNA ARHITEKTURA  tu vam nema pomoci ..ali stvarno nema
a o VIII stepenu -diplomi HKU urban dizajn NL ...necu ni da pisem to je za VAS latinica

pozdrav

ps.NEzelim da se dopisujem, nema lazi prevare,ruckova i dr.manipulacija samnom zato je ono sto je ono u V.Hanu ,zato je sto je nista u C.Kulture ...i zato su pali pokloni parfemi i ruckovi sa drugima ...
uostalom cela tema je gde se predsednik dopisuje sa narodom kao izvinjenje DS-u centrali , a ne izadje na ulucu i suoci se sa stanovnicima V.Hana.
pss. imate bitnijih globalnih stvari u V.Hanu nego da se pojedincem u prolazu dopisujete  

http://www.vranjske.co.rs/vest.php?id=1022  izvor vranjske
« Last Edit: 09 Avgust, 2010, 14:57:27 by mara »
09 Avgust, 2010, 17:15:07
Reply #13
 • Stariji meraklija
 • ***
 • Posts: 179
 • Ocena: +71/-36
definitvno niko od vas bas nista NErazume i NEcita i NEradi  kako treba .. NE interesuje me STA SU ONO HTELI i ko su to oni ... dotice  me se samo sta, skim  i gde ja hocu da radim i zivim ... tako poslusaj me - dogovicemo se  to gde sam ,sta sam i skim sam  se tebe i V.Hana vise ne tice - dotice... kao ni mene sta si i ko si ti

a sto niko pa ni ti NEznas sta je PEJZAZNA ARHITEKTURA tu vam nema pomoci ..ali stvarno nema
a o VIII stepenu -diplomi HKU urban dizajn NL ...necu ni da pisem to je za VAS latinica

pozdrav


ps.NEzelim da se dopisujem, nema lazi prevare,ruckova i dr.manipulacija samnom zato je ono sto je ono u V.Hanu ,zato je sto je nista u C.Kulture ...i zato su pali pokloni parfemi i ruckovi sa drugima ...
uostalom cela tema je gde se predsednik dopisuje sa narodom kao izvinjenje DS-u centrali , a ne izadje na ulucu i suoci se sa stanovnicima V.Hana.
pss. imate bitnijih globalnih stvari u V.Hanu nego da se pojedincem u prolazu dopisujete  

http://www.vranjske.co.rs/vest.php?id=1022  izvor vranjske

E ako je ono u centar grada pejzažna arhitektura i VIII stepen diplome HKU urban dizajn NL onda sam ja profesor na taj fakultet - dr. Redzepović

« Last Edit: 09 Avgust, 2010, 17:16:54 by Redzepovic »
09 Avgust, 2010, 17:20:56
Reply #14
 • Stariji meraklija
 • ***
 • Posts: 176
 • Ocena: +8/-0
09 Avgust, 2010, 18:47:03
Reply #15
 • Starac Focho
 • *****
 • Posts: 1.216
 • Ocena: +112/-19
 • Gender: Male
 • "Be Yourself no matter what"
definitvno niko od vas bas nista NErazume i NEcita i NEradi  kako treba .. NE interesuje me STA SU ONO HTELI i ko su to oni ... dotice  me se samo sta, skim  i gde ja hocu da radim i zivim ... tako poslusaj me - dogovicemo se  to gde sam ,sta sam i skim sam  se tebe i V.Hana vise ne tice - dotice... kao ni mene sta si i ko si ti

a sto niko pa ni ti NEznas sta je PEJZAZNA ARHITEKTURA  tu vam nema pomoci ..ali stvarno nema
a o VIII stepenu -diplomi HKU urban dizajn NL ...necu ni da pisem to je za VAS latinicaGospodjo,

Ja apsolutno ne mogu da verujem shta ovde chitam. Ako Vi imate Master degree, gospodjo, iskreno se nadam da ste ga kupili, kao shto je svoju diplomu kupio gradonachelnik Surdulice, shto je tradicija. Ne mogu da verujem da neko mozhe da bude toliko pakostan, toliko gord, toliko ponosan, a ujedno toliko bezobrazan, ne kulturan i premazan svim bojama te svadljiv na sve shto ima logike... stvarno nemam rechi.

Vi ste latinica... Vi ne znate osnove Srpskog pravopisa, gde se "ne" odvaja od ostatka rechi, sem u 4 sluchaja... Nisam, necu, nemoj, nemam...  a kada se pishe uz glagol pise se odvojeno. Latinica, dupe moje... 

Ja perem ruke od svakog petljanja sa Vama i ignorisem postove koje Vi postavljate. Mene je sramota shto sam iz Surdulice, jer mi brukate grad. Ko ste vi? Za koga radite? Zashto vodite krstaski rat protiv Vladicinog Hana i ovog foruma svojim spamovima? Da li zaista toliko mrzite sebe da projektujete svoju mrzhnju na druge, te vracate se ovde da provocirate da bi vam neko replicirao? Jeste li toliko usamljeni? Shta je Vash problem? Zashto ovo radite? Pa objavljujte kolumne po tabloidima, mozete chak i da zaradite... Mislim, imate rechnik za tabloide i zhutu stampu... dontunderstand

i za kraj:
Je moest je schamen. Ik ben niet zo opgevoed, maar ik heb genoeg zelfvertrouwen om te blijven "menselijke" sm169


"Don't waste time arguing what good man should do, be one, act like one!"
09 Avgust, 2010, 18:50:23
Reply #16
 • Stariji meraklija
 • ***
 • Posts: 176
 • Ocena: +8/-0
 thignorege7  ...


http://www.vranjske.co.rs/vest.php?id=1022  izvor vranjske

МУКЕ ПО КУЛТУРИ

-Највећи проблем у Владичином Хану - каже Милован ИЛИЋ, један од најагилнијих ханских културних стваралаца, сликар, новинар и позориштник - је непотизам, који је нарочито изражен у култури. Сви креативни људи у Хану су изван система локалне самоуправе. И што је најтрагичније, то је континуитет.
Илић подсећа да је председник општине Митровић по ступању на дужност путем медија обећао да ће сви креативни људи у Владичином Хану добити своју шансу.
-Приликом посете тадашњег министра културе Војислава Брајовића - наставља Илић - који му је тражио пројекте, обећао је да ће управо он бити спона између дечијег позоришта, које сам ја основао, и ресорног министарства. Међутим, чим се устоличио, ја, покретач тог позоришта, добио сам отказ.
Ништа боље није било ни са претходним локалним властима.
-Тако сам седамдесетих најурен из Хана - каже Илић - јер сам покренуо аматерско позориште. После такозваних промена, када сам се вратио у Владичин Хан, систематски су ми затваране школе цртања, сликања и калиграфије. Сада је, иначе, директор Дома културе у Хану текстилни радник. Ја сам на тржишту рада
« Last Edit: 09 Avgust, 2010, 18:55:17 by mara »
12 Avgust, 2010, 22:44:53
Reply #17
 • Novajlija
 • *
 • Posts: 47
 • Ocena: +0/-0
 • SNH-Stranka Nezadovoljnih Hancana
"kulturno prosvetljena damo" nemoj da davis vise ovaj narod s tvoju umetnost, smaras! Znas gde banane uspevaju pa tam gi sadi! Narod nema za leb a ti ih podlagujes sa banane! Sramota!!! Ono sto si odradila na centar moze se poredi sa deponiju u orljak!  pandur
AJDE DA KACIMO SLICKE I FILMOVI, DA CESTITAMO RODJENDANI, DA IGRAMO KALADONT I DA... A POLITICARI NEKA SAMO MARLJIVO RADE KO DO SAD... A MI SVI CE CUTIMO... CE SE PRAVIMO MUTAVI KO UVEK...
12 Avgust, 2010, 22:52:27
Reply #18
 • Stariji meraklija
 • ***
 • Posts: 176
 • Ocena: +8/-0
da,  zato sto su iz opstine predsednikN.Mitrovic i Z.Ljubisavljevic u saradnji sa  Marijom A-inace arhitekta bez diplome..11-12 god u radu i nacelnik V.Hana i td. tako hteli kazu " za Hancane samo tako treba... sve investicije su sada  kod nas , necemo vise da uredjujemo  i investiramo jer nam treba novac za plate i letovanja ... nastavljati sa radovima takodje ne treba jer se onda  zaklanja wc a on ustvari  oslikava i  lice  je  V. Hana i stanovnistva - kao i detalji  okolnih bezvezarija pored reke "...

inace konceptualno gledano ko jos od Hancana  ceni prirodu njeno bogastvo i resurse  V.Hana ... setalista,stanovnictvo i reku  Kalimanku ?

 
nadalje svaki komentar  thignorege7
« Last Edit: 12 Avgust, 2010, 23:16:16 by mara »
12 Novembar, 2010, 22:41:54
Reply #19
 • [Global Moderator]
 • Svedok istorije vladicinhan.com
 • *****
 • Posts: 2.602
 • Ocena: +0/-0
 • Gender: Male
 • Imam svoj mali svet, i oko njega kineski zid...
Метеор над југом Србије!

Како јављају репортер РТС-а нешто пре 20 часова у пределу Грделичке клисуре чуо се снажан прасак за који се претпоставља да је изазван прелетом или падом метеора у том региону.

Нешто пре 20 часова у пределу Грделичке клисуре чуо се снажан прасак за који се претпоставља да је изазван прелетом или падом метеора у том региону.

Како  јавља наш дописник Срђан Цонић из Лесковца  прасак је настао пошто је метеор пробио звучни зид, али није познато да ли је пао у том подручју или је само прелетео регион.

Ову информација потврђена је нашем дописнику из лесковачког Центра за обавештавање.

И дописник РТС-а из Врања јавио је да се и у околини тог града чуо јак прасак.

Екипе РТС-а упутилие су се на лице места.

Izvor: RTSMeteor iznad Surdulice
12. novembar 2010. | 21:33 | Izvor: FoNet
Vranje -- Meteor je u 19.32 sata probio zvučni zid iznad Surdulice, rečeno je za FoNet u Službi za obaveštavanje u Vranju.

Na jugu Srbije se začula snažna eksplozija koja je uznemirila građane više mesta, a čula se čak do Leskovca, tvrde građani.

Meteor je produžio prema Bujanovcu i delu između Srbije, Makedonije i Kosova, ali se ne zna da li je negde pao ili se rasprsnuo, rekli su u toj službi.

Izvor: B92
« Last Edit: 12 Novembar, 2010, 22:47:12 by EricTheViking »