Welcome to Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Author Topic: ???????? ?????? ? ?????? ???????? ?? ???? ???????????? ??????? ? ??????  (Read 987 times)

0 Members i 1 gost pregledaju ovu temu.

02 Novembar, 2010, 16:58:06
  • Stariji meraklija
  • ***
  • Posts: 176
  • Ocena: +8/-0
Потписан уговор о помоћи Београда са осам неразвијених општина у Србији

izvor http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1418695


Градоначелник Београда Драган Ђилас потписао је данас у Белој Паланци уговор за доделу материјалне и нематеријалне помоћи са председницима пет неразвијених општина у Србији. Тим уговором град Београд додељује помоћ за реализацију пројеката од значаја за развој локалне средине.

Потписивању уговора су присуствовали председник Скупштине града Александар Антић, члан Градског већа и председник Комисије за доделу материјалне и нематеријалне помоћи неразвијеним општинама Мирослав Чучковић, секретарка за привреду Оливера Савовић и заменица секретара Станија Вишекруна.

Уговоре су потписали председници општина Владичин Хан, Бојник, Лебане, Гаџин Хан и Медвеђа. Уговори са још три неразвијене општине ће бити потписани до краја године, тако да је за нових осам општина предвиђена помоћ од 24,2 милиона динара.

Градоначелник Београда је рекао да је одлука о помоћи неразвијеним општинама веома важна за развој тих делова Србије.

– Ова помоћ неће драстично променити стандард и живот људи у неразвијеним општинама. Желимо да реализујемо пројекте које ће грађани лако видети да смо урадили, а да то буде оно што је основ развоја и нормалног живота. Желимо да помажемо и пројекте у области спорта и културе и да неки озбиљни културни догађаји дођу и у ове средине.

Градоначелник је истакао да је град Београд започео један велики пројекaт којим ће свака беба која се роди у главном граду добити пакет за основне потребе у вредности 10.000 динара.

– Ми сваке године имамо око 20.000 беба и тај број расте, а део тих пакета упутићемо у неразвијене општине. Ова акција ће кренути почетком наредне године, а то ће бити наши конкретни потези који ће показати спремност Београда да помогне неразвијеним општинама, рекао је градоначелни Ђилас.

Председник Скупштине града Александар Антић казао је да развој Београда без развоја Србије нема смисла и да је акција Београда којом се помажу неразвијене општине подршка пројекту који спроводи Влада Републике Србије, а који је везан за равномерни регионални развој.

Напомена: Видео снимак овог догађаја можете преузети са www.infobiro.tv
« Last Edit: 02 Novembar, 2010, 17:34:24 by EricTheViking »