Welcome to Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Author Topic: 3D tehnologija je opasna za de?je o?i!  (Read 1642 times)

0 Members i 1 gost pregledaju ovu temu.

01 Januar, 2011, 15:22:46
  • Moderator
  • Deda meraklija
  • *****
  • Posts: 650
  • Ocena: +62/-9
  • Gender: Female
3D tehnologija je opasna za dečje oči!

Upozorenje: 3D tehnologija je opasna za dečje oči!Jedna od kompanija koja je nameravala da zaradi ogroman novac razvojem 3D tehnologije, upozorila je da najnovija tehnologija trodimenzionalnog prikaza može da ošteti dečje oči.

Kako je navedeno na sajtu kompanije, Nintendo je preporučio da deca ispod 6 godina ne bi trebalo da koriste najnoviju Nintendo 3DS igračku konzolu. U saopštenju se navodi da deca ispod 6 godina nemaju dovoljno razvijene oči i da gledanje 3D slika na 3DS konzoli može da ometa dalji razvoj očnog nerva.

Nintendo preporučuje roditeljima da koriste kontrole na konzoli i ograniče korišćenje deci samo na 2D prikaz, nikako i na trodimenzionalni (3D) prikaz.

Koliko je 3D tehnologija opasna, govori i činjenica da japanska kompanija zvanično preporučuje pauzu nakon 30 minuta gledanja 3D slika, a ukoliko dođe do mučnine, da se odmah prestane sa gledanjem trodimenzionalne tehnologije.

U maju, Nintendo je priznao da je osnovni razlog kašnjenja najnovije Nintendo 3DS konzole zabrinutost zbog izloženosti očiju dece koja će ovu konzolu koristiti.

Zvanično predstavljanje ova konzola će imati na Nintendo World 2011, u januaru u Japanu.

Izvor: Economy.rs
http://www.roditeljportal.com/vest/zanimljivosti/3d-tehnologija-opasna-za-decije-oci.htm