Welcome to Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Author Topic: BUMBAR  (Read 941 times)

0 Members i 1 gost pregledaju ovu temu.

08 Januar, 2011, 16:30:48
  • Novajlija
  • *
  • Posts: 1
  • Ocena: +0/-0
Zdravo,


Napraviti red, danas, u ‘’neurednoj’’ BiH, ma koliko izgledalo, ja mislim da to uopste nije tesko ; potrebno je samo malo odlucnosti, umijeca i hrabrosti.

Ko je ustvari zaduzen da pravi red u Bosni ?

Formalno, bosanski politicari i religijski zvanicnici.

Neformalno, oni sve cine kako bi nasom zemljom vladao haos i kako bi njome ponovo tekli potoci krvi.

Narod, u takvoj situaciji, ima dvije mogucnosti : ili da pasivno posmatra rabote svog dzelata ili da se odluci, masivno, da reaguje.

To reagovanje, teoretski, mora biti u skladu sa zakonom.

Medjutim, kada politicari i vjerski sluzbenici redovno i progresivno krse sve zakone, onda i narodu ne preostaje nista drugo nego da, u svojoj reakciji, prihvati taj nametnuti mu ‘’zakon dzungle’’.

Da bi posten svijet poceo primjenjivati metode dzungle mora pazljivo odabrati svoje ciljeve.

To jest, mora individualizirati objekat svoga djelovanja, mora utvrditi krivicu i stepen odgovornosti onoga prema kojem se te metode primjenjuju.

Najbolji primjer kako se dolazi do utvrdjivanja prava na upotrebu zakona dzungle je upravo moj slucaj pozivanja na odgovornost potencijalnog ratnog zlocinca Namika Bukvica, jevreja kamufliranog u bosanskog muslimana.

Naime, on je meni, uoci rata, u ulozi mladog Alijinog SDA funkcionera, naredio da, u ime ‘’muslimanstva’’, cim se zapuca, zapocnem masovno egzekutirati srbe po Sarajevu. Ja sam to odbio a godinu dana nakon pocetka rata se i ispario u Zabariju.

Mnogi moji drugovi, uglavnom sarajevski kriminalci, su tada prihvatili ovakve ‘’direktive’’, - koje su, bez sumnje, dolazile iz vrha SDA -, pa su se zlocini nad srbima pocetkom rata multiplicirali, sto je kasnije bio jedan od uzroka ‘’Srebrenice’’, konc.logora, kolektivnih patnji, dugogodisnjih ratnih sukoba i, zatim, poslije rata, uzrok nebrojenih nesuglasica izmedju krscana i muslimana ; nesuglasica kojima se ni dan-danas ne nazire kraj.

Odnosno nazire : potpuni nestanak bosanaca sa Balkana.

Kada sam, 2006-te, odlucio da preduzmem legalno-pravnu inicijativu, - kako bi se Bukvic pozvao na odgovornost, sprecio ( on i njegovi naredbodavci ) kako ponovo nebi izvrsio isto krivicno djelo, te kako bi se kaznio -, sve one ‘’demokratske’’ institucije kojima sam se obratio ( Hag, belgijski sudovi i policija, ministar Alkalaj i ambasada BiH, ambasada Srbije -!-, i td. ) sve odreda, dakle, su odbile da reaguju ; iako, ‘’njihov’’ sistem zvanicno ‘’trubi’’ da se treba boriti protiv ‘’muslimanskih extremista’’ ( cijem profilu bi Bukvic odgovarao).

Zajedno sa tuzbama protiv Bukvica ja sam u sudove i ostale drzavne institucije u dokumentaciju ubacivao i fotografije volovske glave koje su istomisljenici Bukvica napravili oko Kabe u Meki ; zeleci javno, u sudovima, uz Bukviceva nedjela objelodaniti i ovo skrnavljenje svetinja, kojem ce prije ili kasnije svakako doci kraj…


Nastavak texta :  http://kurbla.blogger.ba/

 
.