Welcome to Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Author Topic: Meštani Trgovišta poklanjaju Vladi Srbije 500 budaka  (Read 1427 times)

0 Members i 1 gost pregledaju ovu temu.

17 Januar, 2011, 12:26:37
 • [Global Moderator]
 • Svedok istorije vladicinhan.com
 • *****
 • Posts: 2.875
 • Ocena: +230/-26
 • Gender: Male
Meštani Trgovišta poklanjaju Vladi Srbije 500 budaka

TRGOVIŠTE, 12. januar 2011, (Njuz) – Žitelji Trgovišta uputili su Vladi Srbije i poslanicima pet stotina najkvalitetnijih budaka na poklon, kao odgovor na hiljadu pari tanga gaćica, brushaltera i kartonskih cipela za pokojnike, koje je država kao pomoć nedavno uputila u ovo mesto pogođeno poplavama.
Trgovištani su, kako sami kažu, na taj način želeli da se oduže Vladi Srbije i Upravi carina na nesebičnoj i adekvatnoj pomoći koja im je upućena. Predsednik opštine Trgovište Darko Tomić u izjavi za Njuz kaže da su meštani ovog mesta dugo većali koji bi poklon bio najprikladniji, ali da je rešenje na kraju ipak pronađeno.
- Vlada Srbije nam je, u okviru pomoći zbog poplava, poslala najnovije modele tanga gaćica, čime je pokazala da ima sluha za aktuelni trenutak i potrebe meštana Trgovišta. Zato smo mi sada odlučili da članovima Vlade i poslanicima u Parlamentu pošaljemo ovaj kontigent visokokvalitetnih budaka, kako bi bili spremni za poslove koji ih očekuju po završetku mandata koji je na izmaku – kaže Tomić.
On dodaje da ljudima u Trgovištu posle ozbiljnih poplava koje su pogodile to mesto na jugu Srbije nisu toliko bile potrebne osnovne životne namirnice, lekovi, garderoba, obuća ili građevinski materijal, koliko su im bile neophodne tanga gaćice i brushalteri što modernijeg dizajna i praktične kartonske cipele za jednokratnu upotrebu.
Sada je, prema Tomićevim rečima, pravi trenutak da i Trgovištani, u kontekstu prazničnih darivanja, uzvrate Vladi Srbije i pokažu joj da građani i te kako misle na nju, pa makar i u uslovima teške nemaštine i nedaća koje ih pogađaju gotovo svakodnevno. On ističe da su pokloni najkvalitetniji koji postoje na tržištu. Budaci posebno pravljeni u kovačnicama na jugu Srbije i da je reč o limited edition seriji.
- Reč je o poluautomatskim budacima koje je dovoljno samo podići a oni posle sami padnu nazad. Osim toga, potrudili smo se da na svakom budaku ugraviramo ličnu posvetu za svakog ministra, poslanika i ostale državne službenike kojima su namenjeni – rekao je Tomić.
On je dodao da će pokloni u Nemanjinu 11 i Narodnu Skupštinu stići najkasnije do kraja sledeće nedelje.

Nenad Milosavljević

Izvor: Njuz.net

Quote
Njuz je satiričko blog izdanje trenutno bez izdavača.
Njuz koristi izmišljene osobe i institucije u svojim pričama osim kada su javne ličnosti i prave institucije i same objekat satire. Svaka sličnost sa pravim ljudima i institucijama je slučajna.
“...U Srbiji samo krvava revolucija moze promeniti neke stvari!..”

Plasim se da u Han ni atomska bomba ne bi nista promenila... Ima mnogo “bubasvaba” i “miseva”, neko od njih bi mozda preziveo.
17 Januar, 2011, 12:52:57
Reply #1
 • [Global Moderator]
 • Svedok istorije vladicinhan.com
 • *****
 • Posts: 2.875
 • Ocena: +230/-26
 • Gender: Male
Evo još jedne varijacije na ovu temu:

16. 01. 2011
NEDELJA... MIHAILO MEDENICA


Daj malo tange, bako

Kao malo šta dosad obradovala me je vest da je Vlada Srbije, u okviru humanitarne pomoći najsiromašnijoj opštini, poslala Trgovištu kontingent tanga gaćica!

Bio sam nedavno u toj planinskoj kasabi, zaboravljenoj od boga i ljudi, pišući o agoniji kroz koju prolazi posle katastrofalnih poplava koje su je zadesile, i klizištima koja su dokrajčila ono što poplave nisu.
Sećam se uboge starice, negde na međi sedme i osme decenije života, kako promrzlim prstima prebira po ostacima onoga što je nekad bio dom.
Razgrtala je gomilu šuta pale čatmare posvećenički tražeći nešto, kao da se bori da od zaborava otrgne ikonu kućnog sveca, kandilo i šaku bledih fotografija, epitaf nekadašnjem životu.
- Šta tražite, bako - upitali smo, spremni da batalimo posao i pomognemo starici da za kratke obdanice ostvari svoj naum.
- Tange, deco! Imala je baka tri baš lepa čipkana para, ali ostadoše u ruševinama, pa već evo danima pokušavam da ih pronađem - odgovorila je, natapajući suzama cigle prikovane ledom za okamenjenu zemlju.
- Ide zima! Ovde su duge i surove, a baki nema šta da greje krsta ako ne nađem tange, kuku i lele meni! Imam ove pamučne, ali više nisu „in", a i ko jednom oseti tangice taj se teško vraća na staro... Ne znate vi, deco, kako u njima čovek lako zaboravi i na glad, i na bedu, i na srušen dom - zapomagala je, bijući pesnicama u grudi, pa u slomljene crepove koji su joj zatrpali MP3 plejer koji je svojevremeno dobila od socijalnog kao zamenu za slušni aparat.
- Prenesite onim vašima u Beogradu da pod hitno šalju tange, i ako može nešto vodootporne šminke, ona obična mi se potpuno razmazala dok me nabujala Pčinja nosila ka bezdanu... Te su nam dve stvari trenutno najpotrebnije, a kuća, ogreva i hrane će biti. Doneće ih odnekud nove poplave i klizišta - poručila je na rastanku, duboko u sebi verujući da ih vlast neće ostaviti na cedilu. I nije!
Sećam se i potonjeg razgovora sa jednim od opštinskih čelnika, potvrdio je bakine reči, nemoćno odmahujući glavom: „Nekada je u ovoj opštini bilo više od 5.000 pari tanga gaća, na šta smo bili izuzetno ponosni, a sada... Ma, ni za dva dupeta, ako ih je i toliko ostalo! Bujice jesu odnele 13 mostova, uništile infrastrukturu, oranice, zasade, kuće, pomorile stoku... ali to nam i nije bilo toliko neophodno, koliko taj osećaj slobode pokreta i emancipacije, koje pružaju tangice kada ih seljak sabajle navuče, pa prebaci motičicu preko ramena i pođe u oranje... Doduše, valjalo bi nam i nekoliko hiljada kondoma, omladina nema posla pa se odala seksu, a i ovi stariji što su pred penzijom ostali bez posla sve više misle na one stvari, ubeđeni da će im biti lakše ako čine isto ono što je država učinila njima. Ako može da se bira, bilo bi dobro da nam pošalju one sa aromom borovine, pokošenih livada, bogate letine, čvaraka, il' punih ambara - da se ne remeti ambijentalna celina, i da se ljudi podsete onih mirisa kojima je srpsko selo nekad odisalo."
Priznajem, odlazeći iz Trgovišta pogledao sam kroz prozor kola još jedanput ka zaboravljenoj kasabi, uveren da ih za ovog života, i ove vlasti nikakvo dobro neće snaći, ali sad se kajem, ispovedajući u ovom tekstu greh učinjen prema Vladi.
Da mi je samo da vidim srećno lice one starice, dok u hladnoj Pčinji, bez deterdženta, štrika na koji bi ih okačila i sobe u kojoj bi se presvukla - ispira nove tange, pa zadovoljno seda na prag nekadašnje kuće, čekajući da ga klizište spusti još koji metar bliže centru varošice, kako bi se što manje umarala koračajući niz zaleđene bogaze.
Da mi je da sam tamo kad zamiriše planina od „dureksa", a mlade besposlene đuvegije viknu snašama na drugom brdu: „Ooooo, mala, jesi li za jedan 'strouberi tejst'?! Dođi, rodilo 'voća' svakojakog, živa nam, zdrava i dugovečna bila Vlada, i njena agrarna politika"!
Dakle, Trgovište je namireno - neka se pripreme sledeći!
Samo, pazite šta u nevolji poručujete vlasti, lako se prečuje ono: „bitange" u „bih tange"...
A, što baka kaza: „Ko ih jednom obuče, nema mu više povratka na staro".
P. S. Pošaljite baki i nove baterije za MP3 - žalila se da sve slabije čuje šta joj Lejdi Gaga govori, a i sve je teže razume: „Ne e to pravi vranjanski govor! Fak ju ne mož' nikako da znači dobar dan, pa znam svija dijalekti"!

Izvor: Pressonline
“...U Srbiji samo krvava revolucija moze promeniti neke stvari!..”

Plasim se da u Han ni atomska bomba ne bi nista promenila... Ima mnogo “bubasvaba” i “miseva”, neko od njih bi mozda preziveo.