Welcome to Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Author Topic: Pod svetlom istine - Ana Ili?  (Read 20550 times)

0 Members i 1 gost pregledaju ovu temu.

29 Januar, 2012, 21:48:34
  • [Administrator]
  • Svedok istorije vladicinhan.com
  • ******
  • Posts: 2.021
  • Ocena: +290/-13
  • Gender: Male
  • Rad, rad i samo rad. Pa kolko izdržim!
    • VladicinHan.com
31. januar. od 18.00h do 19.30h

Naša sugrađanka promoviše svoju knjigu u Beogradu.

Ana Ilić prvi put će nastupiti javno i govoriti o svojoj prvoj knjizi.

Stihove iz knjige čitaće Milica Milša, glumica i Jelena Bačić Alimpiić, tv voditeljka i književnica.
Svetlana Polak, pesnikinja i književnica govoriće o knjizi Ane Ilić.
Promociju vodi Ivana Kuzmanović, književnica.
Muzički program - Zoran Stojić Stojke, akustična gitara.
Koktel priređuje domaćin - izdavačka kuća Laguna

Na promociji će biti organizovana prodaja prodaja knjiga - cenu, po meri srca, odrediće kupci, a sav novac ide u fond za nabavku lekova za Anu Ilić.

Lagunini autori u humanitarnoj akciji za Anu Ilić


Jedanaest Laguninih autora udružilo se i pomoglo da se javnosti predstave zadivljujuće pesme šesnaestogodišnje Ane Ilić. Ivana Kuzmanović, Ivana Mihić, Ivana Stanković, Jelena Bačić Alimpić, Lokica Stefanović, Nenad Gajić, Olivera Ptica, Uroš Petrović, Vanja Čobanov, Žaklina Kiš, Žarko Jokanović, zajedno sa direktorom izdavačke kuće Laguna Dejanom Papićem i još desetinom ljudi dobre volje, donatora i volontera, doprineli su da svetlost dana ugleda knjiga „Pod svetlom istine“, autorsko izdanje Ane ilić iz Vladičinog Hana.

U utorak, 31. januara, u 18 časova u Delfi Caféu SKC održaće se svečana promocija knjige „Pod svetlom istine“, a sav prihod od knjiga namenjen je za lečenje Ane ilić, koja boluje od neizlečive, retke i teške bolesti Fridrajhova ataksija.

„Nepokolebljivu težinu reči – neizlečivo, Ana je odlučila da umanji nesvakidašnjim poetskim darom kroz koji je otkrila sopstvenu stvaralačku moć. Iz svake njene pesme, prezrele ne samo za njen uzrast već i za mnogo starije, izviru spoznaja i svetlost istine“, napisala je Ivana Kuzmanović, urednik knjige i koordinator ove akcije.

Do svoje devete godine Ana se ni u čemu nije razlikovala od druge dece, osim, možda, u izvanrednim rezultatima koje je postizala u prvim godinama školovanja. A onda, iznenada, uspostavljena joj je dijagnoza Fridrajhova ataksija - retka, teška i podmukla bolest za koju nema leka. Za kratko vreme postala je vezana za invalidska kolica uz niz ozbiljnih sekundarnih dijagnoza koje prate onu osnovnu: kardiomiopatija, skeletni deformiteti, zamor, mišićna slabost, dijabetes.

Anina ličnost pleni, a njene pesme diraju duboko u dušu, terajući čitaoca da potraži odgovore na najvažnija životna pitanja.

Odlomci iz knjige: http://www.facebook.com/pages/Pod-svetlom-istine-Ana-Ili%C4%87/225566400854050?sk=wall&filter=1
O Ani Ilić: http://www.zivotorg.org/?page_id=159