Welcome to Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Author Topic: Toma Zdravkovic  (Read 12858 times)

0 Members i 1 gost pregledaju ovu temu.

01 Jun, 2008, 03:53:02
 • Stariji meraklija
 • ***
 • Posts: 121
 • Ocena: +6/-1
 • Gender: Male
 • Treba ziveti zivot, a ovo nije zivot...
Toma Zdravković? To je onaj pevač što je od škole imao samo osnovnu i kurs za traktoristu? Tačno. Onaj što se tri puta ženio i na kraju umro bez poroda? Upravo tako. Onaj što je čitavo bogatstvo proćerdao po kafanama i kockarnicama da bi iza njega ostao samo jednosoban stan na Petlovom brdu? Potpuno ste u pravu, on je, znate, bio najbolji.

Vidite, njegova priča počinje u selu Pečenjevac kod Leskovca. Pošto tamo posla nije bilo, morao je u varoš trbuhom za kruhom. Radio je najteže fizičke poslove, na građevini i tome slično. Jedno vreme fizikalisao je u leskovačkoj bolnici, a u pauzama bi znao da sedne na stepenice i da peva na sav glas. Na kraju su ga primetili. To je bilo neko drugo vreme kada nije bilo dovoljno isprsiti se za pet-šest hiljada maraka i snimiti ploču. Trebalo je napisati pesmu i otpevati je. A on je znao i jedno i drugo.

Ako se ikada nađe nekakav istoričar popularne kulture kome ovakve teme nisu ispod časti, verovatno će zabeležiti da je dotični Zdravković prvi javni nastup imao ranih sedamdesetih, u hotelu "Dubočica" u Leskovcu. Pevao je pre Silvane, koja mu je i kasnije pomagala. Da, da, reč je o Silvani Armenulić. Ne, gospođo, nije to ona pevaljka kako kažete, već dama kakva Vi nećete postati ni za tri života. Bez uvrede, molim, to su fakti. Elem, Silvana mu je malo pomogla na početku. Ostalo je istorija.

Da,da...potpuno ste u pravu,njegove pesme nisu imale naročitu umetničku vrednost. Nije imao ni školovan glas. Ipak, čak i danas, posle toliko godina, kad negde krene njegova pesma, oči se ovlaže, ruke podignu, čaša razbije nekako sama od sebe, a svirac, 'bem li mu ćemane, dobro se ovajdi. Najniži porivi, zadimljena krčma, odvratne mačo balkanske alkoholne orgije? Možda ste u pravu, ali, kako da Vam kažem, neki ljudi još uvek vole da osete miris duše, ili bar da joj čuju glas. A Toma je imao dušu, onu što od sreće tugu tka. Balkanci to vole. Pa i Halil Džubran, i Bodler, i bog te pita ko sve nije pevao o pijanstvu. Šta je Toma gori od njih?

Možda niste znali, ali g. Zdravković se  družio sa Miroslavom Antićem i Kemalom Montenom. U pravu ste, sve sama mokra braća. Genijalna, ali dobro, nije to bitno. Bolje da pričamo o njegovim ljubavima. U stvari, nema tu mnogo da se priča, on ih je sve lepo opevao. Znate za onu spikerku sa televizije. Lepa žena, tad su samo takve puštali pred kamere, odroni nalik na ove današnje nisu smeli ni Takovsku da pređu. Pa onda ona druga, pa treća... Ali ništa tuđe, nije džabe prepevao onu Masiasovu "Tu es la femme de mon ami". Drugo je to vreme bilo, nekako opuštenije, lepše. Ako baš hoćete, Toma je bio jedan od onih koji su ga obeležili. Jer, za koju godinu, niko se u Leskovcu neće sećati Žike Žmigavca ili nekog sličnog. Tome hoće.

Otkud tolika popularnost i za života, a naročito posle smrti? Ko zna, možda odgovor treba tražiti u tome što je narečeni singer-songwriter svaku svoju pesmu doživeo, otpio i odbolovao. Danas ove opajdare na "Pinku" pevaju o čarima seoskog života dok im na problematičnim mestima pucaju Versaćeovi kostimi. Nijednoj na pamet ne bi palo da ode kod Marka u leskovačku cigan-malu i danima peva "za dž". Nije im nivo. Zato im se imena zaboravljaju i pre nego što se izgovore, a Tomu – pamte.

Zanimljivo, ali u onome što bi nazvali kontrakulturnom sredinom Tomi godinama traže naslednika, ali džaba. Neki su na tom mestu videli Džeja Ramadanovskog. Ne vredi, mali Ganci se skućio, ima ženu, potomstvo, kafić... Može i on da peva o nesrećnim ljubavima koliko hoće, ali ko će da mu veruje? Kako neko reče, ljubav i jektika ne mogu da se sakriju. A ni da se isfoliraju.

Tako Vam je to. Ko zna, možda jednog dana i shvatite, kad čujete svoju decu kako šrafe "Umoran sam od života" i vrište kao pomamna. Sumnjate? Dobro, videćemo.

Biografija:
Toma Zdravković je jedan od najpoznatijih i najslavnijih pevača srpske narodne muzike. On je i kompozitor i pesnik. Rođen je 20. novembra 1938. godine u Aleksincu. Pošto u selu Pečenjevac, gde je živeo, nije bilo posla, prešao je u Leskovac gde je radio fizičke poslove od kojih se izdržavao. Svestan svojih pevačkih mogućnosti, kao i većina mladih pevača, dolazi u Beograd u potrazi za boljim životom. Mećutim, surova estradna scena nije prepoznala talenat u njemu. Priča se da ga je poznata pevačica Silvana Armenulić pronašla na nekoj klupi u Beogradu, bez dinara u džepu. Silvana mu je pomogla da stane na noge, i nastupao je na njenim koncertima i nastupima. Za uzvrat napisao joj je pesmu Šta će mi život bez tebe dragi. Ubrzo posle toga počinje da peva po kafanama i njegove pesme postaju hitovi.

Iako se njegove pesme svrstavaju u folk muziku, one neodoljivo podsećaju na šansone. Toma nije imao naročito tehnički kvalitetan glas, ali je bio karakterističan, ne tako snažan i moćan, ali pre svega umilan, podsećajući na Šarla Aznavura (Charles Aznavour).

U većini njegovih pesama, violina daje melanholičnu atmosferu. Uglavnom je testove za pesme sam pisao, i skoro uvek su one autobiografske. Reč je o kafanskim, ljubavnim pesmama, sa savršenom muzikom i savršenim tonom njegovog umirujućeg glasa, u kojima se uglavnom govori o neuzvraćenim ljubavima i patnjama.

Tokom godina, svojim specifičnim i glasom i načinom komponovanja napravio jedan pravac u muzici koji je vrlo prepoznatljiv i koji se sviđa mnogima.

Iza sebe je ostavio mnoštvo pesama koje su i dan danas veliki hitovi. Neke od najpoznatijih su Da l’ je moguće, Danka, Dotak’o sam dno života, Kafana je moja istina, Prokleta nedelja i mnoge druge.

Pojavljuje se u ulozi pevača u dva filma (Balkan Ekspres 1983 i Bolje od bekstva 1993) i dve TV serije (Doktorka na selu 1982 i Bolji život 1987)).

Bio je boem u pravom smislu te reči i mnogi ga nazivaju prvim boemom srpske narodne muzike. Četiri puta se ženio. I kao što je i sam opisao u svojoj pesmi Kafana je moja istina, može se naslutiti razlog uništenih brakova.

Iako je alkohol bio najveći neprijatelj njegovog zdravlja, do poslednjeg dana je pio. Dugo se mučio sa rakom prostate, ali se nije pridržavao saveta lekara.

Tomin veliki prijatelj Kemal Monteno je napisao pesmu o njemu, koju je Toma snimio: Pesme moje.


,,Jednog dana kada odem,

jednog dana kada odem ja,

ostaviću pesme svoje,

da ih staro društvo zapeva.

Pesme moje, pesme moje,

ni za šta me ne krivite,

ostanite s drugovima,

vi za mene živite.


Toma Zdravković je bio čovek koji bi jednoga dana bio ekstremno bogat, a već sledećeg nije imao ni za hleb i mleko. Kažu da kad je umro, nije imao para ni za sahranu. Sve je dao na kafanu, kocku, piće i žene. A umro je 30. septembra 1991. godine u Beogradu, gde je i sahranjen na Centralnom groblju.

I dan danas njegove pesme su popularne, njegovo ime se sa poštovanjem izgovara.

Njegova poslednja supruga Gordana, koja živi u Kanadi, bez uspeha pokušava da autorskim pravima zaštiti pesme svoga pokojnog supruga.

Njegov rođeni brat Novica Zdravković je takođe pevač narodne muzike.


« Last Edit: 01 Jun, 2008, 03:55:15 by VidocQ »
Zivi brzo,umri mlad,
budi lep mrtav les...
01 Jun, 2008, 18:15:37
Reply #1
 • Novajlija
 • *
 • Posts: 25
 • Ocena: +2/-1
DEKO IMAS OD MENE + ZA TEMU !!!
Najzad da i ti nesto pametno uradis !!!
Vrh je text... MOJ IDOL !!!!
01 Jun, 2008, 19:54:10
Reply #2
 • Stariji meraklija
 • ***
 • Posts: 121
 • Ocena: +6/-1
 • Gender: Male
 • Treba ziveti zivot, a ovo nije zivot...
Neshto sam ja pisao...neshto sam skinuo od net....

Toma je bog..... lol
Zivi brzo,umri mlad,
budi lep mrtav les...
02 Jun, 2008, 19:27:31
Reply #3
 • Novajlija
 • *
 • Posts: 25
 • Ocena: +2/-1
Opet lazes... Skinuo si sve od net !!! :)
02 Jun, 2008, 20:09:47
Reply #4
 • Stariji meraklija
 • ***
 • Posts: 121
 • Ocena: +6/-1
 • Gender: Male
 • Treba ziveti zivot, a ovo nije zivot...
ne lazem....
Zivi brzo,umri mlad,
budi lep mrtav les...
13 Septembar, 2008, 23:18:25
Reply #5
 • Starac Focho
 • *****
 • Posts: 1.585
 • Ocena: +462/-148
 • Gender: Female
Dok se vas dvojica prepucavate da li je tekst skinut sa sajta ili nije,.... rules2 i dalje ostaje cinjenica da je Toma kralj narodne muzike....Jedino je to sto ne moze da se ospori...

A tekst.......................,,Jednog dana kada odem,
ednog dana kada odem ja,
ostaviću pesme svoje,
da ih staro društvo zapeva.
Pesme moje, pesme moje,
ni za šta me ne krivite,
ostanite s drugovima,
vi za mene živite.
je vrh vrhova!

Inside my heart is breaking,
My make-up may be flaking,
But my smile still stays on... ;)


Mielott iteletet mandasz valakirol setal nehany kilometeret a cipovolen...
30 Decembar, 2008, 18:08:44
Reply #6
 • Starac Focho
 • *****
 • Posts: 1.889
 • Ocena: +148/-32
 • Gender: Male
 • TJM!


TOMA ZDRAVKOVIC - UZIVO

Nastup Tome Zdravkovica iz beogradske Velike Skadarlije (tacan datum ne znam)
Snimanju su prisustvovali: Cune, Kemal Monteno, Hoki, Lepa Lukic, Minimax, Ljuba Moljac, Danica Maksimovic, Tanja Boskovic, Seka Sabljic.......
Velicina 411 Mb
Trajanje 57 minuta
Slika 640 X 432
Zvuk Stereo Mp3 192 kbps


Orkestar Ljubise Pavkovica - Splet ( Dva makedonska ora)
Toma Zdravkovic - Da l' je moguce (play back)
Toma Zdravkovic - Ljubavi, zivote moj (uzivo)
Toma Zdravkovic - Sliku tvoju ljubim i Odlazi, odlazi (uzivo)
Toma Zdravkovic - Tamburasi (uzivo)
Toma Zdravkovic - O, ciganko moja ( Hej mladosti) i Sto je tuzna tako ova noc (uzivo)
Toma Zdravkovic - Ispod palme... (uzivo)
Toma Zdravkovic - Dotak'o sam dno zivota (uzivo)
Toma Zdravkovic - Danka (uzivo)
Toma Zdravkovic - O majko, majko (uzivo)
Toma Zdravkovic - Dva smo sveta razlicita (uzivo)
Toma Zdravkovic - Umoran sam od zivota (uzivo)
Toma Zdravkovic - Sviraj, sviraj nepoznati druze (spot)
Toma Zdravkovic - Ostao sam sam (spot)

http://rapidshare.com/files/177431567/Toma_UZIVO.part1.rar
http://rapidshare.com/files/177477631/Toma_UZIVO.part2.rar
http://rapidshare.com/files/177508677/Toma_UZIVO.part3.rar
http://rapidshare.com/files/177543971/Toma_UZIVO.part4.rar
http://rapidshare.com/files/177575728/Toma_UZIVO.part5.rar
Eisai sto myalo, kati magiko.. Opou pas esy tha mai panta egw na sou tragoudw.. Thryle ole ole, thryle ole ole.!!!!!
13 Januar, 2009, 23:32:31
Reply #7
 • Stariji meraklija
 • ***
 • Posts: 203
 • Ocena: +336/-74
 • Gender: Male
Toma je kralj kafane!  drinking2
22 Januar, 2009, 01:52:55
Reply #8
 • Starac Focho
 • *****
 • Posts: 1.889
 • Ocena: +148/-32
 • Gender: Male
 • TJM!
Negde osamdesetih godina svirao sam sa svojim orkestrom “Zlajini drugari” svadbu jednom Dorcolcu u “Velikoj Skadarliji” kod Srbe. Mladozenjina zelja je bila da mu peva Toma Zdravkovic. “Kralj” je po obicaju bio na visini ocekivanja. Glasom i cuvenim sarmom fascinirao je sve, pa je uz obode baste bilo vise slusalaca, nego na svadbi.
Kada je svadba zavrsena, Toma i ja smo krenuli uz kaldrmu lagano, jer sam ja nosio kofer sa harmonikom. Negde kod kafane “Tri sesira” iznenadi nas pravi proletnji pljusak. Sklonili smo se u bastu dok kisa ne mine. Tu ispod strehe je stajala mala cigancica s’ velikom korpom punom ruza.
Toma je znao i upita je :

- Je li Zorice, kako si nocas prosla?
- Lose je bilo, mnogo lose Tomo. Ali, vece mi je i pored loseg pazara, bilo prelepo. Slusala sam te kako si pevao i zadovoljna sam.

Toma je iz dzepa izvadio novac i bez reci ga prosledio u njenu kecelju.
Zorica mu je uzvratila jednom lepom ruzom.
Pravo iznenadjenje je tek sledilo.
Kad’ smo nakon sto je kisa prestala izasli iz Skadarlije, a posto smo se rastajali jer smo isli u dva razlicita pravca, Toma mi rece :

- E, majstore, daj mi 100 kinti za taksi.

Tek tad’ sam shvatio da je maloj Zorici dao citav honorar od 700 maraka !
On se nije dao iznenaditi. Pogledao me i rekao :

- Njoj su pare potrebnije, a i ova ruza, veruj mi, vise vredi od bilo kojih para.

...Kad’ se Toma preselio na neko lepse mesto, svirao sam negde u Svajcarskoj. Zao mi je, nisam mogao biti na poslednjem ispracaju najvecem boemu koji je setao ovim prostorima. Moj gitarista mi je kasnije pricao. Na sahrani je dominirao jedan veliki venac od prirodnih ruza na kojem je pisalo – “Tomo, moje detinjstvo te zali”, a donela ga je, tada vec devojka, lepa cigancica Zorica...
Eisai sto myalo, kati magiko.. Opou pas esy tha mai panta egw na sou tragoudw.. Thryle ole ole, thryle ole ole.!!!!!
22 Januar, 2009, 11:53:18
Reply #9
 • Deda meraklija
 • ****
 • Posts: 323
 • Ocena: +32/-3
 • Gender: Female
NinO, kakva dirljiva prica  cvetpoklon
Sta reci za Tomu, osim  notworthy
Cvece je ukras baste, leptir je ukras cveta, a deca puna maste - deca su ukras sveta!
22 Januar, 2009, 12:01:24
Reply #10
 • Svedok istorije vladicinhan.com
 • ******
 • Posts: 2.623
 • Ocena: +305/-62
 • Gender: Male
 • DO WHAT YOU KNOW TO BE RIGHT

Ne sumnjam da je ova priča istinita, koliko je Toma pre svega bio ljudina,legenda svaka čast  notworthy
I na autobus piše "Lasta" pa ne leti.....
22 Januar, 2009, 20:32:16
Reply #11
 • Starac Focho
 • *****
 • Posts: 1.002
 • Ocena: +81/-8
 • Gender: Female
      Toma Zdravkovic je rodjen 20 septembra 1938 godine u selu Pecenjevce kod Leskovca.Odrastao je kao jedno od petoro dece,i jos kao decak je mastao o pevanju.Prvi put se pojavljuje u kafani sredinom pedesetih,i ubrzo posle toga se proculo po Leskovcu da peva neki Toma i da zna sve: narodne,zabavne,starogradske pesme,francuske sansone i italijanske kancone.Sa reputacijom muzickog mahera,uputio se u tuzlanski hotel Bristol i sarmirao publiku koja je iz veceri u vece punila salu.
      U Tuzli se prvi put i zaljubio.Upoznao je Slavicu,rodom iz Travnika,studenkinju u Beogradu.Mastao je o vencanju sa njom,ali je ubrzo pronaso njen dnevnik i sokirao se:Slavica je vodila podatke o svom intimnom zivotu sa poznatim i nepoznatim muskarcima.Zeleci da joj pruzi jos jednu priliku,poveo ju je u Novi Sad."Dosli smo u Beograd",pricao je Toma 1971 godine. "u ono vreme bio mi je dobar prijatelj Dragan Tokovic,koji je pevao u kafe baru Terazije.Obratio sam mu se za pomoc i zamolio ga da me preporuci nekom lokalu.Tokovic,veoma popularan,nije vise hteo da peva u Bezistanu,pa me upoznao sa sefom. misleci da sam na nivou dragana Tokovica,ponudio mi je da ga zamneim.Sutradan je odrzana proba. Uhvatila me je trema ,jer su tada svirali najbolji muzicari.Da sve bude jos gore,na probi su bili i slavni fudbaleri dragoslav Sekularac i Zoran Miladinovic. Ta velika imena su mi se podsmevala dok sam pevao...Utucen i iskompleksiran,uopste nisam primetio da Slavica sedi sa Zoranom i da sa njim cavrlja kao sa starim prijateljom. Shavtio sam da tu nesto nije uredu tek kada sam im prisao.Pred celim drustvom rekla je kako mora da obidje neke prijateljice.Sta sam mogao nego da se slozim.Vratio sam se u hotelsku sobu,a ona s epojavila tek posle ponoci,u drustvu Zorana Miladinovica i nekih devojaka i mladica."
     Nezadovoljstvo na privatnom planu reflektovalo se i na posao.1962 godine pocinje da peva u baru Beogradskog Metropola.Jedne veceri upoznao je Olgicu.Sasvim omadjijan,zaboravivsi na Slavicu,vencali su se.Izgledalo je da ce brak biti uspesan sve do 1963 kada Toma dobija poziv za vojsku.Mada je on brzo pusten zbog slabog zdravlja,bracne trzavice su pocele ,i ubrzo su se Toma i Olgica razveli. Dok je jednom pevao na Svetom Stefanu stigao mu je telegram u kome je pisalo da je Slavica tesko bolesna i da zeli da ga vidi. Kada je stigao u Sarajevo,nije mogao da je prepozna:izgubila je trideset kilograma,usled neizlecive bolesti.Toma je zeleo da ostane pored Slavice u Sarajevu,ali posto nije dobio angazman,otisao je u Tuzlu,i tu mu je posle nekoliko dana stigao drugi telegram,u kome je pisalo da je Slavica umrla.
   Tako je nastala pesma "Buket belih ruza",u cijoj genezi Toma nije javno govorio. Jedino je publika,jos tada u Bristolu,osetila da Toma ne peva pesmu,vec svoj zivot. Jos jedan emocionalni tesnac rezultirao je pesmom "Ciganka",koja je brzo postala nova kafanska himna.Ubrzo je upoznao Milicu sa kojom se i vencao posle nekoliko meseci. Svedoci tog vremena secaju se da je Milica bila miran i razlozna,i uz nju cinilo se da Toma vise nije onaj stari. pomirio se sa cinjenicom da ce ostati kafanski pevac i da od ploca nista nece biti. Ubrzo je presao u kafanu Stadion,koja je postala kultno mesto samo za njega.
    Nastupajuci pred probranom publikom,Toma je do savrsenstva izgradio svoju kafansku reputaciju. Sef Jugotonovog predstavnistva mu je ponudio da snimi plocu.Bez velike nade odneo je Jovovicu demo snimke pesme "Ciganka", "Marta", "Nikad necu da te zaboravim", i " Andjela",i na veliko Tominu cudjenje,ploca je brzo objavljena. Singl je postao zlatan sto je Tomi otvorilo sva vrata. Radio stanice i televizija vise ga nisu zaobilazili,poceli su cak za njega da se interesuju i organizatori muzickih festivala. Svima je bilo jasno da posel Tome Zdravkovica narodna muzika nece biti ista.
   Dok je na muzickom terenu belezio pobede,u ljubavi mu ponovo nisu svetale ruze,sa MIlicom se razveo februara 1970 godine. Uteha mu je bila cerka Zaklina,iz braka sa Olgicom ,rodjena 22 novembra 1963 god.,bas na dan kada je ubijen Kenedi,po cemu je i dobila ime.Vrhunac  Tominog muzickog opusa bila je saradnja sa Silvanom Armenulic.ispirisan njenom zivotnom pricom i ljubavnom tugom ,Toma je napisao pemu "Sta ce mi zivot".Iako je prvo planirao da pesmu uzme za sebe,kada je Silvana cula pesmu,preklinjala ga je da mu je da. Rekao je : "Uzmi je i onako sam je pisao za tebe! Priznao sam,tako je bilo sudjeno..." Izmedju kafana,pesama i novca,Toma je jula 1972 godine ponovo iznenadio svoje obozavateljke.Tog leta je pevao u Budvi i sa sobom ,iz Nisa je poveo svoju verenicu Zoricu. Ali sudbina je odredila drukciji scenario : Toma se u Budvi zaljubio u mladu Cetinjanku Nadu i ponovo stao na ludi kamen.ipak,kako ni treci brak nije potraja,krah ljubavne veze bacio ga je u ocaj.Olaksanje je trazio u picu i bacio se na kocku. Ostavsi bez dinara,1974 godine je pristao da krene u Kanadu.Ali i tamo jedini svetli trenutak bio je susret sa Gordanom,njegovom buducom suprugom.Insisirala je na vencanju,bas u casu kada su Tomu svi otpisali,i kolege i prijatelji,cak i lekari. \
    Sve losijeg zdravlja Toma je morao u bolnicu.dva puta su ga u kratkom roku operisali. savetovano mu je da svaka tri meseca ide na kontrolu,da ne pije,pusi,da se ne umara i da se posebno hrani... Radio je sve suprotno,ali se zdravlje normalizovalo. Rodio mu se sin Aleksandar, pa je nakon svega odluka pala da se krajem 1978 godine vrate u Jugoslaviju. odusevljena publika pokazala je da ga nije zaboravila,a Toma joj je uzvracao izjavama : " Imao sam vise srece od pameti. Ni u snu nisam ocekivao da ce me ljudi opet primiti ,da ce mis e kolege toliko obradovati, i da ce me svi toliko bodriti.Mislio sam da su me zaboravili,ko bi se jos secao Tome Zdravkovica po dobrom...posle tolikih mojih gafova.Nas narod voli da zali.Sazalili su se na mene i zato me,cini mi se,ponovo prihvataju. Da li zbog toga sto znaju da sma bio bolestan,da li zato sto sam se potucao po Americi i Kanadi i vratio kuci,a mozda su me nekad mnogo voleli,pa je to ostalo u njima."
    Serija solistickih koncerata donela mu je veliku popularnost i uspeh. Kada je 1987 godine ponovo zavrsio u bolnicu,krenuo je na turneju koja se reklamirala sloganom " Oprostajni koncert Tome Zdravkovica".Mada nisu ni oprostajni,ni poslednji - gest menadzera Vitka Radomirovica bio je perfidan ali i najveci mamac za ljude. Beogradski dom sindikata bio je dvadeset dana pun svake veceri. Iako je alkohol bio najveci neprijatelj njegovog zdravlja,do poslednjeg dana je pio. Dugo se mucio sa rakom prostate,ali se nije pridrzavao saveta lekara. Umro je 30 septembra 1991 godine u Beogradu,gde je sahranjen na Centralnom groblju.
"LJUBAV KOJA NE ZNA ZA USLOVE...VERA SKOJOM ZASPIS I BUDIS SE... NADA KOJA POSLEDNJA UMIRE.... STO NE ZELIS SEBI,NE POZELI NIKOME!..."
22 Januar, 2009, 21:01:00
Reply #12
 • Starac Focho
 • *****
 • Posts: 1.171
 • Ocena: +75/-5
 • Gender: Male
 • Samo vas gledam....
Takav dasa,se radja jednom u 100godine...............

 notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy
Bolje da me mrze zbog onoga sto jesam,nego da me vole zbog necega sto nisam!