Welcome to Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Author Topic: U Gimnaziji i Tehi?koj školi u Vladi?inom Hanu ima mesta za sve  (Read 2223 times)

0 Members i 1 gost pregledaju ovu temu.

03 Jun, 2008, 22:25:26
  • [Global Moderator]
  • Svedok istorije vladicinhan.com
  • *****
  • Posts: 2.875
  • Ocena: +230/-26
  • Gender: Male
U Gimnaziji i Tehičkoj školi u Vladičinom Hanu ima mesta za sve

U dve srednje škole u Vladičinom Hanu naredne školske godine biće upisano 210 učenika u prvi razred. U Gimnaziji "Jovan Skerlić" mesta ima za 90 učenika na prirodno-matematičkom i društveno-jezičkom smeru, s tim, što će za matematičare biti samo jedno odeljenje sa 30 đaka. Ukoliko se budući srednjoškolci opredede za Tehničku školu, moći će da biraju između pet smerova.

- Za mašinske tehničare za kompjutersko konstruisanje, elektrotehničare radio i video tehnike i tehničare drumskog saobraćaja, smerovima četvrtog stepena, rezervisano je po 30 mesta. Primićemo i no 15 učenika na smerovima za automehaničare i mehaničare grejne i rashladne tehnike gde školovanje traje po tri godine rekao - nam je Božidar Stojiljković, sekretar škole.

Poslednjih godina u ove dve škole u Vladičinom Hanu zabeležen je pad broja učenika zbog otvaranja škola ili smerova istog profila u Surdulici.
Slađan Đorđević, direktor Tehničke škole, kaže da se nada da će se dobijanjem smera za tehničare drumskog saobraćaja zaustavlti odlazak đaka u druge sredine.

Vladičin Han, Novosti, AVP, ponedeljak, 2. jun 2008.

Izvor: Agencija VranjePress
“...U Srbiji samo krvava revolucija moze promeniti neke stvari!..”

Plasim se da u Han ni atomska bomba ne bi nista promenila... Ima mnogo “bubasvaba” i “miseva”, neko od njih bi mozda preziveo.