Welcome to Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Author Topic: PRAVILNIK PO MOJ MERAK FORUMA  (Read 48110 times)

0 Members i 1 gost pregledaju ovu temu.

29 Avgust, 2008, 11:05:33
  • [Administrator]
  • Svedok istorije vladicinhan.com
  • ******
  • Posts: 2.021
  • Ocena: +290/-13
  • Gender: Male
  • Rad, rad i samo rad. Pa kolko izdržim!
    • VladicinHan.com
Po Moj Merak Forum  :: VladicinHan.com internet zajednica
 
                               - PRAVILNIK PONAŠANJA KORISNIKA FORUMA -
   
                                          ŠTA JE TO PO MOJ MERAK FORUM?
- "FORUM po moj merak " (reč  MOJ se odnosi na svakog ko pročita pravilno ;), znači VAŠ)
- Po Moj Merak Forum je neprofitna internet zajednica ljudi koji žele da u zdravoj atmosferi razmenjuju mišljenja, utiske, te rešavaju ili bar pomažu u rešavanju problema svojih sagovornika.
                                          ZAŠTO POSTOJI OVAJ PRAVILNIK?
- Da pravila budu javna i jasna, te da svako bude svestan šta se od njega očekuje da sebe ne bi dovodio u neprijatne situacije bez razloga.
- Jedino poštovanjem pravila koja ćemo ispod navesti moguće je održati zdravu atmosferu u zajednici i napredovati.
- Na Po Moj Merak Forum su dobrodošli svi članovi, bez obzira na poreklo, rasu, nacionalnost, veroispovest  i niko nema pravo da ih samo na osnovu toga diskriminiše.
                                     ZAŠTO OVAJ PRAVILNIK MORA DA SE POŠTUJE?
- Zato što u suprotnom gubite pravo ucešća na forumu.
- Zato što ga svi drugi poštuju i zato što je ovo zajednica gde je interes zajednice uvek iznad interesa pojedinca.
- Zato što je ovaj pravilnik samo plod zdravorazumskog razmišljanja, a ne nečija želja da se nad drugima iživljava. Ko ga doživljava na drugačiji način, ne mora da bude član i ne mora da učestvuje na forumu.
                                 ČLANOVI "PO MOJ MERAK" FORUMA SU OBAVEZNI:
- Pre svega, da poštuju ovaj pravilnik.
- Da poštuju druge korisnike i njihova mišljenja bez obzira da li se sa njima slažu ili ne.
- Da ne podstiču i ne šire mržnju prema drugima, ne vređaju i ne provociraju sagovornike.
- Da svoje komentare pišu jasno, da ne skrecu sa teme i ne šalju besmislene poruke samo reda radi.
- Da svoja pitanja postavljaju na pravom mestu i na pravi način, odnosno, da u naslovu i tekstu teme postave kratak opis konkretnog problema sa što više relevantnih podataka vezanih za njega i što manje beskorisnih informacija koje bi samo skretale pažnju na pogrešnu stvar.
- Da ne pišu na temi više poruka za redom, jer se time diskusija samo bespotrebno razvodnjava. Sve što je izostavljeno, može se lako dodati koristeći blagodet funkcije Izmeni(Modify) koja postoji u okviru svake poruke.
- Da pre nego što postave bilo koje pitanje,  koristeći [Pretragu] provere da li se o njihovom problemu na forumu već raspravljalo i da li možda postoji rešenje.
- Da ne oživljavaju stare teme ako za to ne postoji zaista dobar razlog, osim u slučaju da je reč o nekoj od večito aktuelnih tema koja je samo spletom čudnih okolnosti na forumu trenutno zapostavljena.
- Da poštuju i štite pravo na privatnost kako svoje, tako ostalih korisnika.
- Da jednu poruku ne postuje više puta u istom, ili u različitim temama i forumima.
- Da ukoliko prenosi(kopira) tekst sa interneta ili iz novina, pored teksta navede izvor teksta i autora ako je poznat.
                                NA PO MOJ MERAK FORUMU JE ZABRANJENO:
- Pisanje teksta ili delova teksta ALLCAPS (sva velika slova) jer se taj način prema internet bontonu smatra vikanjem, a to ovde nije dobrodošlo. Ukoliko je neki tekst koji želite preneti tako napisan, ili ste greškom to sami napisali, možete tekst konvertovati koristeći Ms Word opciju Change Case koja se nalazi u meniju Format
- Svaka javna razmena mišljenja i ideja kojima se krše važeći zakoni Srbije, uključujuci i pitanja vezana za intelektualnu svojinu, razmenu informacija do kojih se došlo nelegalnim putem i predstavljaju nečije privatne podatke , poput informacija o bankovnim računima, internet nalozima, broju telefona, ličnom imenu, adresi stanovanja i sl.
- Korišćenje neprikladnih i uvredljivih tekstova i slika u potpisima kojim se vredja javni moral, nečija pripadnost određenoj društvenoj grupi, naciji, veri i sl.
- Lažno predstavljanje ili korišćenje višestrukih naloga na forumu od strane iste osobe, u cilju varanja i vređanja drugih korisnika ili miniranje normalnog toka diskusije čak iako poruke same po sebi ne krše direktno ni jednu stavku ovog pravilnika!
- Korišćenje avatara koji nisu u skladu sa politikom foruma da se koriste isključivo avatari iz galerije dok se ne stekne pravo da korisnik ima personalizovani avatar.
- Svaka reklama komercijalnih i nekomercijalnih sadrzaja,  drugih foruma, drugih sajtova bez dozvole administrator sajta. Lični sajt možete postaviti u za to predvidjenoj sekciji vašeg profila.
- Voditi privatne rasprave na javnim mestima. Privatna diskusija se odnosi na slučaj kada dva korisnika vode lični razgovor koji se ne tiče drugih korisnika. Za privatne diskusije postoje 'Privatne poruke',  forum [Off-topic carstvo] ili neki drugi vid komunikacije.
- Slanje neželjenih informacija i uznemiravanje članova putem privatnih poruka. U slučaju da dobijete privatnu poruku takvog sadržaja, koristite opciju Prijavi privatnu poruku administratoru koja se nalazi u okviru svake privatne poruke
                         STVARI KOJE TREBA MAKSIMALNO IZBEGAVATI
- Poruke bez smisla koje neće sadržati nikakav konkretan sadržaj, tipa: slažem se, i ja, da, ne,   i sl. Bilo da se sa nečim slažete ili ne, ako iznosite mišljenje, to mišljenje i obrazložite ili bar jasno stavite do znanja da se slažete sa nečijim obrazloženjem,
- Teme sa naslovima tipa: Hitno, Pomoć, Problem, Da li.... Naslov teme mora da odgovara njenom sadržaju i da ga barem delimično opisuje
- Ne preterujte sa korišćenjem smajlija, interpunkcijskih znakova, kolorizacije i ostalih stvari koje su trenutno dostupne na forumu.
- Ne očekujte da dobijete odgovor na svako pitanje.  Korisnicima je ostavljena sloboda da odgovaraju ili ne odgovaraju  na poruke po svom nahođenju. Nikoga ne možete naterati ili prisiliti da odgovori na vašu temu. Administratori,  moderatori i ostali članovi su tu da vam pomognu oko nekog konkretnog problema, a ne da ih izrabljujete.
- Ne postavljajte svoje teme u pogrešnim forumima! Detaljno isčitajte imena i opise svih foruma, pa tek ako i tad ne znate gde da temu postavite to uradite u forumu [Opšte teme], odakle će je neko od moderatora ili administratora preseliti na pravo mesto
- U slučaju da naiđete na temu ili poruku koja na bilo koji nacin krši Pravilnik Po Moj Merak Foruma ili sadrži neki drugi uvredljiv ili neprikladan sadržaj, koristite opciju Prijavi moderatoru, jer na taj način obaveštavate moderatore o njenom sadržaju, a oni će se potruditi da je u najkraćem mogućem roku isprave.  U okviru te teme ne koristite izraze tipa: Lock, Zaključaj, Katanac; ne vređate i ne pretite korisniku koji je tu temu ili poruku postavio.
                                ŠTA SE DEŠAVA KADA NEKO PREKRŠI PRAVILA?
- Ovaj Pravilnik prostoji kako bi se svim članovima omogućio ugodan  i prijatan boravak na forumu. Administratori i moderatori su ti koji se staraju  o postovanju i primeni Pravilnika.
- Ako je korisnik koji krši pravila nov , skrenuće mu se pažnja na pogrešan postupak i uputiće se na ovaj Pravilnik
- Ako korisnik prihvati sugestiju i upozorenje, prvobitni incident ćemo zaboraviti, ali ako nastavi da namerno  krši ova vrlo jednostavna pravila biće udaljen sa foruma bez prava vraćanja pristupa nalogu.
- Ako korisnik otvori novi nalog i bude se ponašao u skladu sa pravilima, prethodni incident ćemo, naravno, zaboraviti i posvetiti se lepšim stvarima, ali ako se ponašanje ponovi, korisnikov nalog ce biti blokiran i dobiće poslednju sansu da svoje ponašanje promeni pre podizanja krivične prijave.
Napomena: Ovaj postupak se neće primenjivati kod korisnika koji počnu sa postavljanjem većeg broja tema sa materijalom koji je protiv pravila ovog foruma, a kako je obično to reklama za neki sajt, taj sajt će biti postavljen na black listu i svaki link koji se sa njega pojavi pretvaraće se automatski u [spam] dok će korisniku biti odmah uskraćeno pravo na ucešće na forumu. Administratori i moderatori zadržavaju pravo da ukoliko je korisnik ekstreman slučaj primene i ekstremne metode.
                                           DODATNE NAPOMENE:
Administratori foruma zadržavaju diskreciono pravo da, kada smatraju da situacija to zahteva, odreaguju na način koji smatraju prikladnim, čak I ako se on ne nalazi u pravilima ili se sa istima kosi.
                              PITANJA ODGOVORNOSTI ZA SADRŽAJ NA FORUMU
- Korisnici koji objavljuju komentare odgovorni su moralno, pravno i krivično za njihov sadržaj.
- Ukoliko je neki vaš autorski sadržaj na forumu korišćen, a vi želite da on bude potpisan ili uklonjen, kontaktirajte nas sa nekim dokazom da je sadržaj vaše vlasništvo i dogovorićemo se šta je najbolje za interese obe strane.
                              PITANJA VLASNIŠTVA SADRŽAJA FORUMA
- Svaka poruka koja se objavi na forumu postaje vlasnistvo ovog foruma. Korisnici nemaju prava da brišu svoj celokupan učinak na forumu jer se time remeti tok diskusije i atmosfera na forumu i to će biti sprečeno i sankcionisano od strane moderatora i administratora. Korisnici, takodje, nemaju pravo da traže da se njihov nalog obriše. Ako ne želite dolaziti - nemojte, ako ne želite pisati - nemojte.
                               PITANJA REDISTRIBUCIJE MATERIJALA
- Sav materijal koji se na forumu objavi je zastićen, i bez pismenog odobrenja administratora nemate prava da ga kopirate i umnožavate ni u koje svrhe. Ovo se posebno odnosi na multimedijalne materijale koje objavljujemo, avatare i pravilnik.

Vlasnik Sajta vladicinhan.com
   
Poslednja dopuna Pravilnika: 03.avgusta 2008.
Vlasnik sajta zadržavaju sva prava izmene i dopune pravilnika.
Pravilnik stupa na snagu 09. aprila 2007. i neće se primenjivati retroaktivno.

All content on this website is property of "Vladicinhan.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.
« Last Edit: 29 Avgust, 2008, 11:11:48 by admin »