Welcome to Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Forum po moj merak @ VladicinHan.com

Author Topic: ?????? ?? ?????!!!  (Read 9682 times)

0 Members i 1 gost pregledaju ovu temu.

03 Mart, 2009, 19:47:44
Reply #20
 • Moderator
 • Starac Focho
 • *****
 • Posts: 1.889
 • Ocena: +148/-32
 • Gender: Male
 • TJM!
Поновно суђење Урошу Мишићу
Урошу Мишићу, осуђеном на десет година затвора за покшај убиства жандама Небојше Трајковића, Врховни суд Србије укинуо пресуду и вратио предмет првостепеном суду на поновно суђење. У образложењу одлуке се наводи да је првостепена пресуда донета уз битне повреде одредби кривичног поступка и да "нема јасних разлога о одлучним чињеницама, које су противречне са садржином изведених доказа".

Врховни суд Србије уважио је жалбе бранилаца оптуженог Уроша Мишића и укинуо пресуду Окружног суда у Београду, којом је навијач Црвене Звезде осуђен на десет година затвора. Предмет је враћен првостепеном суду на поновно суђење. Врховни суд је продужио притвор окривљеном Урошу Мишићу.
Мишић је осуђен 19. септембра 2008. године пред Окружним судом у Београду на 10 година затвора због покушаја убиства жандарма Небојше Трајковића, на фудбалској утакмици Црвена звезда - Хајдук, 2. децембра 2007. године.

У образложењу одлуке, наводи се оцена да је првостепена пресуда донета уз битне повреде одредби кривичног поступка, јер "у првостепеној пресуди нема јасних разлога о одлучним чињеницама, које су противречне са садржином изведених доказа, а изрека првостепене пресуде је противуречна разлозима који су дати у образложењу одлуке".

Председавајући судског већа, судија Велимир Лазовић навео је у образложењу пресуде да је Мишић знао да је Трајковић на службеној дужности и да је жандарм, као и да је показао упорност и агресивност када је Трајковића пекао бакљом и покушавао да му је угура у уста, свестан да тиме може да га убије.

Окружни суд је, на основу медицинског вештачења, утврдио да је Трајковић задобио тешке физичке и психичке повреде и да још увек испољава страх и анксиозно-депресивни синдром због чега се лечи. (а ја немам трауме кад шибају жандари)

Судија Лазовић је навео и да је окривљени био свестан чињенице да је могао да изазове смрт, чиме је пристао на последице али је ипак наставио напад. Степен напада, бруталност, осионост и обест су невероватни, овакви напади су постали епидемија и држава сматра да би требало адекватно да одговори, рекао је судија.

Судско веће Врховног суда 13. фебруара је разматрало жалбе на првостепену пресуду. Тужилаштво је у жалби предложило дужу затворску казну, оценивши да је 10 година затвора блага казна, посебно имајући у виду одлуке у таквим случајевима у земљама ЕУ.

Мишићев бранилац Боривоје Боровић предложио је укидање првостепене пресуде и ново суђење пред другим судским већем и судијом који ће, како је навео, бити способан да суди на основу чињеница, а не под притиском извршне власти.

Боровић је навео да из сведочења полицајаца надређених Трајковићу произлази да он није требао да буде на северној трибини стадиона Црвене звезде, јер није добио такво наређење, и додао да Мишић није могао да зна да је Трајковић жандарм је био у цивилу и није се легитимисао.

Мишић није хтео да убије Трајковића, него да га уплаши, рекао је Боровић, и предложио да на поновљеном суђењу као доказ буде приказан видео снимак инцидента, који се разликује од исказа Трајковића.

Мишић је пред већем Врховног суда рекао да је крив и да би "требало да буде осуђен за зло које је учинио Трајковићу". "То ће бити прилепак уз моје име целог живота, али није праведно прогласити ово покушајем убиства. На снимку се јасно види да је бакља употребљена као палица и то показује да ни у том лудилу нисам хтео да урадим ништа више него да га ударим", рекао је Мишић.


Ситуација супротна случају Миладина Ковачевића, он је човека бацио у кому а Урош је овом жандару изазвао "само" тешке телесне повреде, страх и анксиозно-депресивни синдром :) Миладин слободан а Урош 10год ??? где је ту правда ???
« Last Edit: 03 Mart, 2009, 19:49:18 by NinO »
Eisai sto myalo, kati magiko.. Opou pas esy tha mai panta egw na sou tragoudw.. Thryle ole ole, thryle ole ole.!!!!!
05 Mart, 2009, 01:22:40
Reply #21
 • Moderator
 • Starac Focho
 • *****
 • Posts: 1.889
 • Ocena: +148/-32
 • Gender: Male
 • TJM!
Trajković: Mene zatvorite, nagradite Uroša velikog!

Žandarm Nebojša Trajković izjavio je za Press da je ogorčen odlukom Vrhovnog suda.

- Nemam više ni fizičke ni psihičke snage da se borim! Očigledno je da ovde nema ni države ni zakona i da je MUP meta huligana. Ovakva odluka suda daje krila huliganima da i dalje napadaju policajce! Nisam im dao nikakav povod da nasrnu na mene. Šta je još ostalo? Izgleda da treba da me ubiju da bi neko dobio mesec dana zatvora?! Advokat Borović je rekao da će tražiti da se ukine presuda i da će predložiti rekonstrukciju događaja. Na „Marakanu" mogu da odem samo mrtav! Posle nesreće posećujem samo bolnice. Stanje mi se nedavno pogoršalo. Glava me boli i neprekidno imam košmare, dok mi je jetra potpuno stradala od silnih lekova koje moram da pijem. Voleo bih da ga posle svega nagrade i daju mu moju platu, a mene da zatvore. On je sada Uroš veliki - rekao je Trajković.
 funnysm funnysm funnysm funnysm funnysm funnysm funnysm funnysm

« Last Edit: 05 Mart, 2009, 01:25:17 by NinO »
Eisai sto myalo, kati magiko.. Opou pas esy tha mai panta egw na sou tragoudw.. Thryle ole ole, thryle ole ole.!!!!!
05 Mart, 2009, 01:24:55
Reply #22
 • Moderator
 • Starac Focho
 • *****
 • Posts: 1.889
 • Ocena: +148/-32
 • Gender: Male
 • TJM!
Мајко моја, па ни бабетке са обе ноге у гроб не кукав толко, колко овај "напаћени" трајковић. Да ми је неко причао да ћу доживети да један жандар, "дика и понос" наше земље, "ред и закон", "несаломиви момак" плаве екипе, који је "радио хиљаде и хиљаде склекова" и завршио најтеже "психофизичке тестове" за ту униформу, постане овакав, не бих веровао....

колко прича о својим "непроспаваним ноћима, кошмарима, распалој јетри", бојим се да и ја ускоро не почнем да имам кошмаре.....а овако, за сад, само "трпим" одређени бол у пределу мошница за његове "муке"....

 funnysm

Eisai sto myalo, kati magiko.. Opou pas esy tha mai panta egw na sou tragoudw.. Thryle ole ole, thryle ole ole.!!!!!
06 Mart, 2009, 22:46:05
Reply #23
 • Starac Focho
 • *****
 • Posts: 1.216
 • Ocena: +112/-19
 • Gender: Male
 • "Be Yourself no matter what"
ovako...
nisam isprva hteo da komentarishem dogadjaj, ali sam danas naleteo na drugara koji je bio sa FTO, koji su bili u ispomoci. Nije sve tako crno i belo. Propushtate da vidite da Trajkovic, koji kuka i sad ima ozhiljke po lizu od opekotina i nema obrvu. Sem toga, koliko se ja secam, a ispravite me ako greshim, Trajkovic je 'ladno mogao da "izbushi" dotichnog i da ne robija jer je imalo bar 20 choveka koji su bili prisutni kada mu je dotichni Urosh ubacio baklju pod prsluk-jaknu zhandarma. U stvari pokushao... Sa druge strane, kontam ja to, delije, cigani, ultras, road to hell... ali bre koliko imaju godina koji divljaju. U engleskoj, za snimljeno paljenje baklje-tri godine zatvora+tri godine uslovno, bez prava zhalbe. jesam li u pravu? lik koji je pokushao da ubije "bobija" dobio je 40 godina.
Nisi fer NinO. zhandar, ma kakav da je, on je predstavnik zakona. jeste da su vecinom debili ali mora da se poshtuje red. Ako se ne varam, krajem januara je nastradao lik koji je pokushao da odbrani sina koga su napala grupa huligana. Dobio je nozh u grudi. Nekoliko dana kasnije u Novom sadu, je napadnuta grupa roma, koji su chistili ulicu od snega, od strane huligana, a da ne komentarishem o stavkama po zemun polju ili grockoj, gde su bukvalno ratne zone. Zhandar je odradio po svojoj savesti. Ja to cenim. Proble je shto svoje socijalne poteshkoce vezujemo za uspehe ili neuspehe u sportu. I normalno zakon protiv huliganstva. za 101 derbi je bio haos. 102 takodje, pa 103, pa dokle vishe. zato sam i batalio sport. Navijaj, ali nemoj da divljash. Ja znam mnogo finih momaka iz oba tabora i crno belog i crveno belog. Ako je osnova doci na utakmicu da bi se zapalila baklja, pogodio sudija nechim, ili policajac koji je tu zato shto radi svoj posao, onda smo promashili temu. 10 godina za Mishica je bilo dovoljno. Posle ovog haosa, ako mu se smanji kazna ili josh gore ukine, to ce samo doneti josh veci razdor medju taborima, i mogucnost novog vandalizma na utakmicama. a dokle onda? neko mora da bude prvi. Ako ne Urosh, onda ce biti neki janko, trajko, petko... da je to pokushao 90-ih sada ne bi niko imao pojma gde je identichni. ja mislim da je i on toga svestan.
Inache moram da primetim da isti advokat zastupa i kovachevica, tako da me nishta ne bi chudilo da pandur plati odshtetu Mishicu za pretrpljen strah, jer nam je zemlja krtichnjak.

"Don't waste time arguing what good man should do, be one, act like one!"
07 Mart, 2009, 03:18:57
Reply #24
 • Moderator
 • Starac Focho
 • *****
 • Posts: 1.889
 • Ocena: +148/-32
 • Gender: Male
 • TJM!
- Jesi bio na tekmi? znam odgovor: NISI! ja jesam bio!
- Šta misliš faco, ko je kome naneo više psihičke patnje, žandari nama ili mi njima?
- Taj žandar po svedočenju njegovih nadredjenih nije u trenutku incidenta bio na severu po službenoj dužnosti, već svojom voljom.
- A da je Trajković mogao da buši neću uopšte da komenterišem, to ostavljam demagozima i pametnim glavama da prostudiraju.
- I još jednom da pomenem, Trajković tog dana nije bio predsatvnik zakona, već običan gradjanin na severu jer nije bio na zadatku!
- Ti Perice koji se kriješ pod pseudonimom na forumu na kojem ne treba da budeš, ti nisi fer! Dali je fer da dečaka koji je došao na svoji prvi derbi upucate u facu gumenim metkom, pritom mu nanesete trajne posledice po zdravlje. Naime taj isti dečak više ne može normalno da otvara oko, da diše i da govori! Do sutra mogu da nabrajam "greške" milicije
- To što si ti batalio sport nije problem huliganizma već problem tvoje ljubavi prema određenom sportu.
- A ako se našem bratu Urošu smanji kazna ili ukine to će samo vratiti našem naordu veru u ovu raspalu državu i ništa drugo!


Inače ja moram da primetim da nepotrebno upadam u raspravu sa likom koji se pod pseudonimom krije na mestu gde ga niko nezna i gde on nebi trebao da bude. Zato ppppppššššššššššššššššššššš!!!!
Eisai sto myalo, kati magiko.. Opou pas esy tha mai panta egw na sou tragoudw.. Thryle ole ole, thryle ole ole.!!!!!
07 Mart, 2009, 21:15:48
Reply #25
 • Starac Focho
 • *****
 • Posts: 1.216
 • Ocena: +112/-19
 • Gender: Male
 • "Be Yourself no matter what"
ok, neka bude po tvome. Samo, videcesh da to nece promeniti nishta, sem shto ce huligani da prave vece masakre. Nama treba, pod hitno, zakon o huliganstvu. nishta drugo.
Shto se tiche mene, moje podatke imash. Imash moj e-mail, msn, myspace profil. neznam shta vishe. A to da li ja treba da budem ovde ili ne, ne odluchujesh ti.

"Don't waste time arguing what good man should do, be one, act like one!"
07 Mart, 2009, 21:30:48
Reply #26
 • Moderator
 • Starac Focho
 • *****
 • Posts: 1.889
 • Ocena: +148/-32
 • Gender: Male
 • TJM!
Zakon postoji pod imenom "ZAKON O SPREČAVANJU NASILJA I NEDOLIČNOG PONAŠANJA NA SPORTSKIM TERENIMA".

mali off: ja mogu da se učlanim na forum "veterani Vijetnamskog rata" ali to ne znači da sam bio u Vijetnam...
Eisai sto myalo, kati magiko.. Opou pas esy tha mai panta egw na sou tragoudw.. Thryle ole ole, thryle ole ole.!!!!!
08 Mart, 2009, 14:38:55
Reply #27
 • Moderator
 • Starac Focho
 • *****
 • Posts: 1.889
 • Ocena: +148/-32
 • Gender: Male
 • TJM!
Rasprava preko neta je kao takmičenje na paraolimpijadi, čak i da pobediš i dalje si retard...tako da se suzdržavam od daljih komentara. A svaki dalji off i lečenje komplexa biće obrisano.
« Last Edit: 09 Mart, 2009, 21:26:45 by NinO »
Eisai sto myalo, kati magiko.. Opou pas esy tha mai panta egw na sou tragoudw.. Thryle ole ole, thryle ole ole.!!!!!